magyarfutball.hu

Videoton FC Fehérvár - Ferencvárosi TC 2 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.09.20, 14:03
    Én az elsô félidôbôl csak annyit láttam, amit a szünetben a tv visszajátszott.
    Ez alapján viszont:
    a 11-es nem volt 11-es, a csatár már akkor eldobta magát, amikor a becsúszó Lipcsei még egy méterre volt tôle.
    Tehát ezért sárga lap sem járt volna.
    A második félidôben viszont sárgát adtam volna Lipcseinek azért a lerántásért, amit a bíró le sem fújt.
    A Földes 16-osnál történô lerogyása a visszajátszás alapján is szimulálás volt, tehát ott kivételesen jól döntött a bíró, hogy tovább engedte.
    A végén a Gyepes felment fejelni, a bamba kapus késve mozdult ki és nekiugrott a már fejelô Gyepesnek, amit ez a fütyi bíró lefújt... Tehát egy szabályos gólt nem adott meg.
    Ja, és a visszajátszásból látszott, hogy a végén annál a beadásnál valóban kezezés volt a vidi 16-osán belül, tehát volt egy meg nem adott 11-es.
    Ettôl függetlenül az elsô félidôben lehetett olyan szituáció, amiért a Lipcsei kaphatott volna sárgát - amiért kapta, az nem volt az.
    Szóval a bíró tévedett mindkét irányba károsan, de a Fradi ellen többet, és azok a végeredményt jobban befolyásolták.
    Szerintem is egyébként Lipcseinek többet kéne a labdával foglalkozni és kevesebbet a szövegeléssel és rugdoskódással.
    Kriston valóban durva, azt hiszem, a hiányzó játéktudását és (játék)intelligenciáját harcossággal próbálja pótolni, csakhát ô ezt a durvasággal téveszti össze idônként. (Szégyen gyalázat a Fradira nézve, hogy ezzel együtt az utóbbi idôkben sokszor a csapat legjobbja tudott lenni.)
    Az általam látott második félidôben Pinte és Szabó ismételten csalták a játékot.
    Összegzés:
    CSANK, Takarodj már a jó ...ba!!!
    Azt mondja a végén, hogy az öltözôben nincs válsághangulat, legfeljebb kívül éreznek egyesek ilyet...
    A kupameccsel együtt ez sorozatban a 8. nyeretlen meccse a Fradinak!
    Nem igaz, hogy nem lehet idônként rossz formában levô embereket kihagyni a csapatból, és nem igaz, hogy nem lehet egy embert két egymást követô meccsen ugyanazon a poszton játszatni!

    Ferencvárosi testvéreim!
    Fel vagyok zaklatva. Évek óta először nem utaztam el Fehérvárra. A TV előtt viszont éveket öregedtem.
    Az első félidő egyértelműen a Vidié volt. Sokkal frissebbek gyorsabbak voltak. Az iram végig hatalmas volt és hihetetlenül kemény küzdelem folyt. Nem lettem volna szegény Megyebíró helyében. Lehet, hogy Várhidi taktikája volt ez a sok műesés, mert Földes és Terjék úgy dobálta magát, mint két légtornász. A 11-esük jogos volt.
    Az egész Vidi-tábor azt szajkózza, hogy Lipcseit régen ki kellett volna állítani. Kérdem én, akkor Terjék 4-5 műesését mivel kellett volna honorálni. Az utolsó félórában meg a Vidi hátvédsor sokkal keményebb szabálytalanságokat követett el, mint Peti, mégsem kaptak semmit.
    Itt tapasztaltam némi következetességet. Sajnos a kezezést nem vette észre, de a meg nem adott gólnál látnia kellett volna, hogy nem történt szabálytalanság.
    Visszatérve az első félidőre az kitűnt, hogy a leggyengébb láncszem Nagy Norbi. A Vidi minden veszélyes akciója az ő hibájából indult. Csanknak már előbb le kellett volna venni a pályáról. Lipcsei is gyenge volt. Mindig elkésett. :-(((
    Szerencsére a 2. félidőre egyre inkább elfáradt a Fehérvár a nagy rohanásban. Ez a félidő inkább a miénk volt. Szkukalekkel feljavult a baloldal.
    A végjátékban megnyerhettük volna a meccset.
    Sajnos így most az ötödik helyen tanyázunk.
    A játékosokat értékelve, kiemelném Gyepest, akik végig nagyon jól játszott. Védekezésben és támadásban is biztos pont volt. Szűcs hozta a szokásos jó formáját. Zomboriban kellemesen csalódtam, amíg el nem fáradt. Kriston is dícsérhető, de jó lenne már, ha megtanulna beadni és cselezni. Nagy N. nulla, Lipcsei lassú, Hrutka keveset vállalt. A többiek hullámzó teljesítményt nyújtottak.
    Nem látom, hogy mikor állunk össze már.
    Szebb jövőt!
    Dino
    ui: Szerencsére a vendégszektor tele volt.
    Ideje, hopgy meghálálják a fiúk!

    Ja, és a Horváth Péter ezen a meccsen nálam a hidegvízre valót sem kereste volna meg.

    Pinte a bal oldalon kezdett játszani, majd a 2. félidőre Csank áttolta a másik oldalra.
    Átlagosat hozozz. Persze tudjuk, hogy önmagához képest ez édeskevés.
    A Gyepes-esetről:
    5 méterre a kaputól ugrott fel a kaputól némileg háttal a kapusnak a legjobb ütemben. Végh késve szinte nekiugrott Gyepinek, aki nem is látta őt.
    Majd mikor Végh látta, hogy esélye sincs, szépen elterült. Még a külföldön is megszokott könyöklés is elmaradt. Egyértelműen szabályos góltól fosztottak meg miknket.

    Edzői nyilatkozatok a mérkőzés után:
    Várhidi Péter (az m1-nek nyilatkozva): – Öröm számomra a csapatom teljesítménye. A játékosok a Ferencváros ellen is megmutatták, hogy már nem csupán küzdeni képesek, hanem jól, eredményesen futballozni is. A futballisták sokat tettek a győzelemért, s pozitívum számomra, hogy a sok fiatal sem izgult túlságosan, sőt, a meccs jelentős részében ellenfeleik fölé kerekedtek. Más kérdés, hogy a Fradi egyenlítő gólját olyan játékos lőtte, akit már az első félidőben ki kellett volna állítani.
    Csank János (az m1-nek nyilatkozva): – Nem vagyok elégedett, mert a találkozó végén jogos 11-est nem kaptunk meg a játékvezetőtől, aki ráadásul egy szabályos gólunkat érvénytelenített. Persze nem csak ez az oka annak, hogy nem nyertünk, hiszen olyan gólokat kaptunk, amelyeket nagy hibák előztek meg.

    Szerintem is szabálytalanságról volt szó, mivel Véghnek már a kezében volt a labda, amikor ütközött Gyepessel, vagyis már birtokolta a labdát. Ilyen esetekben mindig a kapus javára fújnak, csak akkor szokták megkérdőjelezni a bírói döntés jogosságát, amikor a Fradi ellen fújnak.

    Te mit néztél?
    Véghnek akkor volt a kezében a labda, amikor kiszedte a hálóból.
    Esélye nem volt hozzáérni a labdához, mert azt Gyepes elfejelte elôle.
    Nem a kezébôl fejelte ki, amikor Végh Gyepesnek ütközött, a labda már a másik ferencvárosi irányába szállt...
    Még egy kuncsaft a szemorvosoknak...

    A valodi sztori hogy az otos belul ugrottak fel egy eloreivelt labdaert es utkoztek ez a vilagon mindenhol kifele szabadrugas.
    Gyepi felugrott, a Végh meg neki ugrott!!!
    azért, mert az ötösön belül volt, még el lehet fejelni a labdát, nem???

    Szerinted azt is ilyen alaposan ki fogjak kockazni a sracok, hogy Lipcseit hanyszor ki lehetett volna allitani a meccsen? Nomeg, hogy a Rudi iranyitja a partjelzot? Elegge vicces volt...

    én a Zizu helyébe nem leköptem volna, hanem egyenesen megfejelem azt a dózsás kisköcsögöt.
    Rudit vmelyik fehérvári hátulról megrúgta - le is kellett lecserélni - a faszfej gyerek meg tologatja a labdát meg támadást vezet, ahelyett, hogy kirúgná a labdát.
    a fél Fradi üvöltött neki, hogy álljon már le...
    Lipcsei volt a legjobb ma.
    hát meg a Szűcs, de ez már meccsek óta magától értetődik.

    Azok a „jó szemű drukkerek” látták úgy, hogy a Lipcsei jogtalanul maradhatott végig a pályán, akik szerint 6 meccses eltiltás jár egy jogtalanul megadott 11-es után dühből földhöz vágott labdáért.
    Semmi olyat nem csinált a Péter, amiért piros lapot érdemelt volna, bár a fehérvári színészek mindent megtettek ennek érdekében. (Az más kérdés, hogy szerintem – a gólja ellenére – a mentalitása miatt nincs helye a csapatban.) De az olyan apróságok elkerülték a hozzáértők figyelmét, mint pl. Horváth Peti szabálytalannak minősített labdaszerzése a vidi 16-osán belül (abból még akármi is lehetett volna), komódi szerelési „kísérletei”, szlezák szokásos kezezése; és még sorolhatnám a rengeteg apró – rosszindulatot feltételező – hibás bírói döntést.
    A Gyepes gólpasszát is csak a fröcsögő antifradisták látták szabálytalannak. (Az NS még csak meg sem említi a helyzetet!!!) Még az „ősfardista” Urbányi is elismerte, hogy nem történt semmi olyan, amiért szabadrúgás járt volna.
    Még annyit, hogy kíváncsian várom az esti gólösszefoglalót, amiben megnézhetjük, miként érte el az ute megérdemelt győzelmét a Győr ellen. Ha már a jó nevű SZUL az eto elleni meccsünket emlegette, mint jogtalan diadalunkat.
    HAJRÁ FRADI!!!

    Egyébként úgy látom - sajnos -, hogy az NB1 színvonalát is jócskán alulmúlja a játékvezetés. Egyszerűen botrányos, hogy utánrúgásért, szándékos durvaságokért még csak lapot sem adnak, nem fékezik meg az indulatokat, a sérülésveszély is nagy. Sok meccs meg azért (is) bűn rossz, mert a védők a támadókkal kíméletlenek, hiszen a játékvezető hagyja ezt. Jellemző, hogy szövegért adnak inkább lapot. Szándékosságot a bírók részéről én nem akarok feltételezni (értsd: nem mondom, hogy direkt elvezetik a meccseket), talán csak dilettáns hülyék.
    Most nézem, ez a szennylap (NS) 5-öst adott a bírónak, de nem említi a Fradinak meg nem adott tizenegyest és gólt, hanem úgy állítja be, hogy nekünk "csalt" Megyebíró:
    "Így bíráskodott (5): Megyebíró János játékvezető mérlege a büntetők megítélésénél: kettőből egy. Terjék Lajost ugyanis két alkalommal választották el a vendégek szabálytalanul a labdától a tizenhatoson belül, ám a bíró az egyik esetben tévedett, nem ítélte meg a jogos tizenegyest. Az is a játékvezető kritikája, hogy Lipcsei Péter végigjátszhatta a találkozót, a védő ugyanis legalább három piros lapra való szándékos szabálytalanságot követett el."
    Persze...kettőböl egy. Volt ott több is, csak meg kellett volna nézni (írni) a 2. félidőt is.

    A tegnapi meccsről:
    A Gyepes-Végh esetet le lehetett fújni, sajna, mert itt legalább valóban egymáshoz értek, nem úgy mint tavaly a kohászoknál, amikor a saját védője lökte kapusát.
    Megyebíró egy szép nagy gyökér, Terjék egy ribanc.
    Terjék legnagyobb alakítása az volt, amikor a stricije előtt dobta el magát és még a kis fenekét is kitolta!!! Bajusztörp meg rohant és beletelt egy-két másodpercbe, mire rájött, hogy akkor és ott mégsem kéne ilyet tennie, hiszen gyerekek is nézhetik. Otthon biztos bepótolták!!!
    Kíváncsi leszek, hogy a szelektív fehérvári emlékezet mihez kezd a következő TÉNYEKKEL:
    1. Két 11-es meg nem adása a fehérvári 16-oson belül.
    2. Hrutka könyörtelen szétrúgása.
    3. Terjék párnaakrobatikája.
    4. Pinte, Komódi által való, módszeres szana-széjjel rugdosása.
    5. Miért egy Fejér megyei spori vezet egy Feejér megyei csapatnak???????
    Azzal, hogy a mi csapatunkat miképpen kellett volna szankciónálni, különösebben nem akarok foglalkozni, egy viszont tény Lipcsit valóban ki kellett volna állítani.
    Lipcsei lassan a szánalmas kategóriába kerül nálam! Sajnos rettentően le van lassulva, így az ő lelkesedése (amely tegnap kétségtelenül megvolt)csak arra jó, hogy rengeteget szabálytalankodjon.
    Nagy Norbi tegnapi teljesítményéhez nem igazán találok szavakat, de a tegnapi játéka után remélem kap egy helyet Kecskeméten Stadler Józsi bá mellett, igaz neki legalább a duplája jár, mint szegény stadion-tulajdonosnak.

    Lipcsei nem igazán durva, hanem lassú, s emiatt rengeteg az elkésett szerelési kísérlete. Igaz ez a lényegen nem változtat: valóban rengeteget szabálytalakodik.
    ...és, hogy Kopunovicsék kurváztak volna???
    Nos ezt nem tudom, mert amikor én küldtem hozzájuk a rosszvérű lányokat, akkor mindig visszaküldték, buktam is rendesen a lóvét miattuk:o)))))
    Különben is: Goran együtt játszott Terjékkel, nemde?????:o))))

    Egyetlen észrevétel: Lipcsei tegnap kábé 3 piros lapnyi szabályalanságot követett el, ahogyan azt a legtöbb sajtóorgánum és szurkoló is elismeri. DE: régi szokásától eltérően egyáltalán nem volt bunkó, az agya sem borult el, mint mondjuk 4-5 évvel ezelőtt, sőt szerintem egy jó ideje ő az egyik leghiggadtabb (megkockáztatom legsportszerűbb) játékosa a Fradinak, úgy látszik Portóban ezt azért belénevelték. Vagy az is lehet, hogy magától jött rá, hogy az ellenfélnél is emberek játszanak !!! Az már igazán nem az ő hibája, hogy tegnap nagynorbi és túrórudi helyett is neki kellett védekeznie, és így a szokásosnál is többször került hátrányos helyzetbe és szabálytalankodott. Amúgy egy baráti jótanács: nagynorbi és Hrutka túrórudi jelenléte minimum két gól az ellennek, hihetetlen, hogy ez a két elbaszott focistaimitátor kezdő tud lenni egy NBI-es csapatban. Ja, és csak még annyi, hogy kriston baszomanyádszájbaköcsögkurvaszádatbüdösgeci attilát továbbra is minden idők legparasztabb "focistájának" tartom, bocs de ez is kikívánkozott belőlem.
    Amúgy a ti csapatotok legalább az utolsó percig hajt, a Dunaferről sajnos ezt már régen nem tudom elmondani.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=584500&na_step=30&t=9018131&na_order=