magyarfutball.hu

FC Girondins de Bordeaux - Debreceni VSC 5 : 1 21:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA Kupa, 1. forduló
helyszín : Bordeaux, Stade Chaban-Delmas
játékvezető : Ivanov Nikolay (Oroszország)
nézőszámok:
  1. origo.hu: 10.000
  2. Magyar csapatok kupamérkőzései: 13.958
  3. Nemzeti Sport: 15.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
    2011.03.16, 22:00
    Lokisták Bordeauxban... Duplán!

    A Ferencváros és a Dunaferr kiesését követően csak a debreceni csapat maradt versenyben az európai kupaporondon,igaz a sorsolást követően a közvélemény úgy látta: "már ők sem sokáig". A moldáv csapat és Kisinyov után viszont egy igazi kontinentális város került a cívisvárosi ultrák látókörébe,ráadásul egy nagyhírű szurkolótáborral.
    A csütörtöki találkozóra már kedden elindultak azon szurkolók,akik vállalván a hosszú utazást fél Európán át,jelen szerettek volna lenni Bordeauxban.Szerdán viszont megtörtént az,amire már előző nap is gondoltak néhányan! Az UEFA,a new yorki merényletek hatására elhalasztott minden nemzetközi mérkőzést,így a szerdai BL találkozókat és a csütörtöki UEFA kupa összecsapásait is.A két kisbusznyi szurkoló ezt azonban nem tudhatta az indulás pillanatában.Az egyik jármű Németországban értesült a Szövetség döntéséről,ők azonnal vissza is fordultak.A másik busz viszont ekkor a francia várostól már csak 100 km-re volt,így ők tehetetlenek voltak.Egy rövid sétát követően indultak vissza Debrecenbe,s persze nem a legjobb hangulatban. Az Újpest elleni győzelem azért talán kicsit csillapította a mérget,a már egyszer kiutazó szurkolókban,akik azonban mentalitásból jelesre vizsgáztak.Ismételten nekivágtak a több mint kétezer kilométeres útnak,hogy egy héttel később,csak azért is láthassák kedvenceiket a Parc Lescure stadionban.Néhány hónapja (2000 nyarán) már lapunk hasábjain is bemutatkoztak a Virage Sud csoportjai,s ekkor talán még egyetlen debreceni sem gondolta,hogy idén ősszel alkalom nyílik a közelebbi megismerésre is.
    A mérkőzés előtt semmilyen atrocitás nem érte a piros-fehér szurkolókat,sőt néhányuk a hazaiak kanyarja mögötti részen is megfordult.A franciák többsége már ekkor kicsit "elbódulva" próbált velük beszélgetni,de mivel saját nyelvükön kívül mást nemigen beszéltek,ezért ez elég nehézkes volt.
    A hazai tábor természetesen dugig volt,míg a vendégszektorban 30-40 magyar gyűlt össze.A két kisbusznyi debrecenin kívül,néhány,a közelben élő magyar is kilátogatott,ők azonban végig csendes szemlélődők voltak.Rajtuk kívül egyébként a csapat repülőjén további hetven debreceni is érkezett még a találkozóra,köztük szponzorok és tehetősebb egyének.A majd 140.000 Ft-os útban borkóstolás,városnézés is szerepelt,a kilencven percet pedig a tribün egyik részéről izgulhatták végig.
    A jól induló,de aztán a kiállítást követően rémálommá változott meccset követően bánatosan indult haza a két busz.A továbbjutást már csak kisebb csoda révén remélhették.
    (egy DVSC-ultra elbeszélése nyomán: Sz.P.)


    3.Félidő, 2001.október,73.szám

    Azt viszont sosem fogom megérteni,hogy ezeknek a "tehetős" egyéneknek, szponzorféleségeknek miért derogál beülni,beállni a saját drukkereik közé.

     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2009.08.28, 18:42
    2001-09-12
    Szerdán 10.30-kor - tehát nem sokkal az UEFA Kupa-mérkőzések elhalasztásáról hozott döntés bejelentése előtt - a debreceni repülőtérről felszállt az a különgép, amely az egyetlen még érdekelt magyar futballcsapatot vitte Bordeaux-ba.

    A charterjárat 12.30-kor érkezett a francia városba, ahol a debrecenieknek csütörtökön 19 órakor kellett volna pályára lépniük a Girondins Bordeaux ellen.

    Az európai szövetség hamarosan dönt az új időpontról, a dpa német hírügynökség értesülése szerint négy hét múlva kerülhet sor a pótlásra, de arról nincs hír, hogy mi lesz a szeptember 25-27. közötti visszavágókkal.

    A debreceni különítmény természetesen még szerdán visszaindul Magyarországra, a különgép várhatóan az esti órákban érkezik meg Debrecenbe.


    forrás:
    http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20010912hiaba.html
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2009.08.28, 18:41
    2001-09-12
    Először a Bayern München szóvivője jelentette be, majd az UEFA is megerősítette a hírt, amely szerint elmradnak a Bajnokok Ligája és az UEFA Kupa küzdelmei. Fabio Capello, az AS Roma és Arséne Wenger, az Arsenal trénere már kedden is protestált a meccsek ellen.

    Gerhard Aigner, az UEFA főtiktára kedden sajtóközleményben fejezte ki részvétét az amerikai tragédiával kapcsolatban: "Gondolataink az Egyesült Államokban járnak a tragédia és a horror ezen borzalmas pillanataiban. Minden szimpátiánk és részvétünk az áldozatok ozzátartozóit illetően. Reméljük, hogy a szurkolók Európa-szerte is hasonlóképpen vélekednek és megtisztelik a tragédia áldozatait a néma tisztelgéssel."

    A keddi BL-mérkőzések egytől-egyig egyperces gyászszünettel kezdődtek, noha mint később kiderült, több tréner és játékos nem is akart pályára lépni. Fabio Capello, az olasz AS Roma trénere a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmindta, nagyon nehéz volt a mérkőzésre koncentrálni. "Egész délután a tévé előtt gubbasztottam és meg voltam arról győződve, hogy a tragikus események miatt a Real Madrid elleni meccsünket elhalasztják. Néhány játékosom azon gondolkodott, hogy nem is lép pályára. Úgy érzem, a meccset el kellett volna halasztani." Így vélekedett a csapat kapitánya, Francesco Totti is, aki hangsúlyozta, a vereségben benne volt a játékosokban rejlő hatalmas feszültség is.

    Az angol Arsenal trénere, Arséne Wenger is osztotta kollégája véleményét, már ami a nehéz felkészülést illeti: "Megdöbbenve néztük, mi történt Amerikában, de nekünk a munkánkra kellett koncentrálnunk. Nem sikerült túl jól!" - célzott a Mallorcán elszenvedett 1-0-s vereségre.

    Az UEFA ma délelőtti rendkívüli ülésén (a sűrű versenynaptár ellenére) elhalasztotta a szerdai nyolc BL, és a csütörtöki 43 UEFA Kupa-találkozót.


    forrás:
    http://www.origo.hu/sport/focivilag/20010912elmaradnak.html