magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - HNK Hajduk Split 0 : 0 20:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
Bajnokok Ligája selejtező, 2. forduló
játékvezető : Vuorela Mikko (Finnország)
nézőszámok:
  1. ftc.hu: 9.000
  2. sport-forum.de: 9.260
  3. Futballévkönyv 2002: 13.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
    2012.01.22, 13:19
    A Hajduk nem igazolta előzetes hírét, hogy játékosai erősek és jó formában vannak. A Fradi valamivel jobb teljesítményt nyújtott annál, mint amit a bajnokikon bemutatott, de gólt továbbra sem tudnak szerezni, anélkül pedig a spliti Poljud-stadionban nehéz lesz kivívni a továbbjutást. Mindenesetre a döntetlen a horvát gárda esélyeit növeli ahhoz, hogy a Mallorcát lássák vendégül a BL-selejtező következő fordulójában.

    A mérkőzést értékelve Csank János, az FTC vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy csapata hősiesen helytállt, hiszen a Hajduk csak időnként kerekedett a Fradi fölé. A mester bízik abban, hogy a visszavágón meg tudják zavarni a horvátok védelmét.

    Nenad Gracan, a Hajduk edzője szintén optimista. Mint mondta, számukra kedvező eredmény született, és Splitben kiharcolják a továbbjutást.

    www.tempofradi.hu/2001-vii-25-bl-selejtezo-ferencvaros-hajduk-split-00#more-74961
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2010.12.16, 16:21
    Nem játszott rosszul a Fradi. A játékosok tele voltak lelkesedéssel.
    Gera szerintem nagyon jó volt! (ráadásul sportszerűen elismerte a végén a kezezést is)

    Rúgjatok gólt Splitben, és nem lesz semmi gond!
    Ez a mai Hajduk elég szar focit mutatott be.
    Sok sikert a jövő hétre!!


    megfigyeltétek, hogy Gera mostanában kevesebbet szinészkedik és soha nem reklamál???
    még a végén megváltozik.


    azt a maradonat nem is lathatta a biro mert a zoli takarva voltsmiley))

    na mindegy....

    kriston, pinte,nagy n a mezony legugyetlenebb es esetlenebb jatekosai voltak
    ez a pinte...emlexem az első 5 meccsere vagy talan tobb amikor meg nem ertettek meg a tobbiek,mert tudas szinten...sokkal magasabb volt!!ma pedig egy szurke senki...

    reg lattam ilyen lelkes es akaro csapatot!!kar hogy nem jottek be a golhelyzetek..
    Zoli ma 8 as kaphatna elfogultsag nelkul!!es birta az iramotsmiley))

    szombaton ha marad meg ebbol a jatekbol,utjuk a lila allatokatsmiley)))

    fradika forever


    A tönkretett étterem a Fradi étterem volt. Egészen addig volt ott nagy szája és hatalmas bátorsága a splitieknek (kb. 30), amíg a kettes néhány tagja be nem ment és AZONNAL menekülőre fogták. Csicskák!!! Mellesleg semmiféle értékelhető biztosítás nem volt a pálya környékén. Ez azért így elég gyengus egy olyan nemzetközi meccs esetében, ahová több, mint 1000 idegen szurkoló érkezik... "SRK Kft"-t rendezői brigádnak!! :o))))

    Nem vagyok elkeseredve, bár jobb lett volna, ha ma vagy két góllal nyerünk és akkor nyugodtabb lennék. Ez a Split verhető!!! Csak így maradt az 50-50%. És most mi megyünk ODA...

    Nem baj,
    HAJRÁ FRADI!!!!!!!!


    HAJRRRRRÁÁÁÁÁÁÁ FRAAADI!!!!!!

    Azt kaptam, amit (el)vártam minimum: hajtottunk, küzdöttünk, s néha még kombinatív játék is volt. Jobbak voltunk a Splitnél, sajnos ez gólokban nem mutatkozott meg. Gera isteni volt (atyavilág az a csel az öreg fasz Stimac ellen mekkora volt!), s már tényleg nem reklamál. Jó taktika volt, hogy Pinte egy kicsit hátravontan játszott.
    A visszavágó nehéz lesz, de nem reménytelen, mert a Hajduk egy fikarcnyit sem fejlődött tavaly óta! Le kéne kopizni a Dunaferr taktikáját.

    Skukalek megbízható pont volt, de tulajdonképpen mindenki jó voolt.

    BALHÉ

    Azért én biztam abban, hogy legalább a horvátok ellen elmarad. Azért kellett ok, hogy a horvátoknak nekiessenek. 7.45 körül a söröző előtt egy vérző fejű horvát megszégyenítve menekült a rendőrkordon mögé. Előtte egy büszkébb, mexikói kalapos spliti sétálgatott. Bizony ott sem sok hiányzott a balhézoz. A leláton már békésebb volt, sőt kiderült, hogy ők is jobbosok. A Tutti Avanti-t meg is tapsolták.


    Az első félidőben a 16-osban voltam. Régen énekeltünk ott ilyen sok és változatos Fradi-nótákat!!!

    A Splitiek egyébként szimpatikusan szurkoltak. Az meg, hogy újpestieztek, azon ne csodálkozzunk, ha meg mi Dinamózunk.

    Milosevicsezés egy-két ember kirohanása volt. Sajnos.


    A balhé több ok miatt robbant ki. Elösször is(helyesebben már nem elősször, lásd kupadöntő) a rendezői hiányosságnak volt köszönhető. Megint nem különítették el a két tábort, szabadon mászkálhatott mindenki. A horvátok elég szemtelenek voltak. Elősször lementel a Sasfészekbe, ahol elkezdték leszedni a falról a címereket, sálakat. Egy másik brigádjuk az étteremben begyújtott egy görögtüzet, aminek az lett az eredménye, hogy felgyulladt a függöny. Kint az utcán a terítőket égették szét. Ezek után elősször a Sasból lettek "kitessékelve", aztán az étteremből. De ebből sem tanultak, és megint elkazdték csinálni a fesztivált az utcán, de megint csúsztak. Ezek után nem csoda, hogy akin Hajduk sál vagy mez volt, és volt olyan bátor, hogy köztünk sétál, nem úszta meg ép bőrrel. Egy horvátot és egy magyart is megkéseltek(mindkettő combon szúrták).


    No végre tényleg volt hajtás. Ennek a Splitnek nem tudom mire volt nagy arca, ha nem állunk ilyen gyengén (sérülések, igazolások) elkaptuk volna őket. Na, majd Splitben.
    Egyébként szerintem Gera mellett Szkuki nagyon jó volt, egyre hasznosabban játszik. Valaki lejjeb szidta Pintét, szerintem ő is kifejezetten jó volt, sokat harcolt, labdát szerzett, támadott.
    Ahhoz mit szóltok, hogy a Sport szerint - pletykák alapján - Várszegi Gelleit akarja edzőnek?
    Üdv
    és HAJRÁ FRADI!!!
    hools
    Ui.: Újra szebb a világ smiley)


    középpálya átjáróház volt, Szabó fizikálisan gyenge volt szvsz, nekem ez nagyon feltünő volt, mint ahogy az is Szkukalek erősítést jelent ha így játszik a továbbiakban is-ennyire erőszakosan-, folyton lefejeltek minket elöl, és túlságosan mélyen védekeztünk időnként, ezér voltak olyan elveszettek a csatárok gyakran. ha előrébb támadtuk le őket , és szereztünk labdát azonnal veszély alakult ki, ezekből voltak a lehetőségeink is( a legnagyobbak).egy dolgot nem értek, ha be tudjuk adni a szögleteket, tudunk veszélyesen kapura lőni állított labdát egy ilyen BL meccsen akkor ez miért nem megy bajnokin?? ez csakis a dekoncentréltság miatt lehet...fel kéne fogni, hogy minden meccsen akarni , hajtani és nem utolsósorban focizni kéne....
    és bárki bármit mond kevesen voltunk a meccsen., a hangulat viszont télleg jó volt, bár a végére a fiúkkal együtt mi is elfáradtunk...ja és nem volt rossz a bíró sem , hagyta a kemény játékot talán túlzottan is, pár sárgát még előránthatott volna..


    Azért azt is remélem észrevettük, hogy az első félidőben kétszer léptük át a félpályát. Ők meg állandóan a 16-osunknál tologattak, állítgattak. Ettől még továbbjuthatunk.

    Mint hallom, Rudi megmondta a frankót meccs előtt: jobb a null-null, mint a 2-1-es győzelem. Így nyíltan, hogy tudjuk, mi a meccs célja otthon: még véletlenül se nyerni. Vajon kitől tanulta ezt? Biztos nem a TF-en, talán az edzőjét kéne megkérdezni erről...


    Egyébként a horvátok tényleg a "legszebb" balkáni gusztustalan módon viselkedtek:

    - koldultak
    - autókat köpködtek
    - graffitiztek (nézzétek meg a Népliget aluljárót, vagy SOTE alját, vagy néhány házat a belvárosban...
    - a balhénál dobáltak, amivel csak tudtak
    - viszont mikor a dobálózásuktól senki nem menekült, hanem őket kezdte üldözni, akkor csúcsot fotottak 50 méteren

    Az viszont tetszett, hogy a rendőrök elég rendesen osztották őket (is)...

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=396841&na_step=30&t=9018131&na_order=
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2010.04.14, 10:40 (szerk.: 2010.04.14, 10:42)
    ...
    - Ez volt az elhíresült reorganizációs hitel?
    - Igen. Ez a hitel viszont egy jól kitalált csapda is volt egyben. Magyaráztam nekik, hogy nem olyan egyszerű a képlet, ahogy ők felvezetik. A BL csoportkörbe jutást a magyar viszonyok között sok pénzzel sem lehet garantálni, ott Liverpool, Manchester szintű csapatok jöhetnek ellenfélnek, mint ahogy később a ZTE-nek jött is. Felveszem a hitelt, aztán nem tudom visszafizetni. Említettem a csapda szót, kicsit kifejtem: a Fradi akkor egy 75 millió Ft-os alaptőkéjű Kft. volt. A felvett hitel visszafizetésére a fedezet elsősorban a televíziós jogok, illetve a játékosok értékesítéséből származó bevételek volt. És itt jött a fekete leves: ha ezek nem fedezték volna a teljes hitel határidőben történő visszafizetését, akkor belépett egy harmadik biztosíték: a fennmaradó kötelezettség tőkeemelést jelentett volna az adott sportvállalkozásban, tehát a hiteladó, a törzstőke és a hitel arányának megfelelő tulajdonrészt szerzett volna az FTC Labdarúgó és Sport Kft-ben. Számokkal lefordítva, hogy ez mindenki számára érthető legyen: addig is vettünk fel 100 milliós nagyságrendben hitelt, hiszen a FVM által intézett pénzek nagy része nem jött meg, így napi gondjaink voltak. De ha például további 200 millió forint hitelt felvettem volna, abból rendeztem volna a még meglévő tartozásokat, vettem volna játékosokat, hogy bejussak a BL-be, de ez, például egy szerencsétlen sorsolás miatt mégsem sikerül, és a hitelből csak 100 milliót tudok visszafizetni, akkor gyakorlatilag, 100 millióért a hitelező ölébe pottyan a FTC Kft közel 57 %-os tulajdon joga.

    Ez papíron az MLL lett volna, ők azonban nyilván kijelölték volna az új tulajdonost. Ezek a tárgyalások, ez a kötélhúzás jellemezte mindvégig a tavaszunkat, amelynek végén bajnokok lettünk. Folyamatosan presszionáltak minél nagyobb hitel felvételére. Érthető, hogy a nagyon nagy kockázat miatt ezt nem tettem meg, onnantól kezdve pedig, főleg a Fotex színrelépése után, egyértelműen ellenség lettem a liga szemében, és értelemszerűen velem együtt a Fradi is. Keresztbe tettek, ahol tudtak, a legésszerűbb kéréseket sem teljesítették.

    - Mondanál példát?
    - Többet is! Három sarkalatos kérdéskört feszegettem állandóan a ligatanácsüléseken, amelyeket a Fradiban eltöltött időszakom alatt soha nem tudtam elérni. Hogy nem voltak sátántól valók, azt az is bizonyítja, hogy azóta, mindháromban történtek előrelépések, nekem azonban akkor a javaslataimat figyelembe sem vették. Mielőtt közbekérdeznél, kezdem is sorolni. Az első a bajnokság befejezése. Nonszensznek tartottam, hogy állandóan úgy akarták növelni a mérkőzésszámot 40-44 bajnoki mérkőzést kellett volna játszani a csapatoknak, miközben annak a tárgyi feltételei nem voltak meg, csupán a bajnokság végének elhúzásával lehetett megoldani. Nálunk például 2001-ben, június végén fejeződött be a bajnokság, miközben a következő évi kupaküzdelmek selejtezői már júliusban megkezdődnek. Ebben az évben, ennek negatív hatása igen élesen kijött, természetesen a mi hátrányunkra. Idehaza június 23-án volt az utolsó forduló, miközben a BL selejtezőinek sorsolását június 21-én tartották. Mivel a bajnokságról az utolsó, Debrecen elleni mérkőzésünk döntött, a sorsolás időpontjában még nem lehetett tudni, ki a magyar bajnok. Mi az elmúlt 5 év viszonylag sikeres nemzetközi szereplésének köszönhetően 16 úgynevezett koeficiens ponttal kiemeltek lettünk volna a sorsoláson, a Dunaferr BL újoncként 6-tal, nem. A vagylagos helyzet okán csak a 6 pontot fogadta el az UEFA, azaz minket sorsoltak egy erősebb csapathoz, és nem hozzánk egy gyengét. Nem mindegy!

    Ma pedig már május végén véget ér a bajnokság.

    A második kérdéskör az átigazolási időszak hossza volt. Miközben szerte Európában augusztus végéig lehetett igazolni, nálunk, júliusban lejárt az átigazolási időszak. Hogy lehet így kupára erősíteni? Ha továbbjut a csapatom és kihasználom a nemzetközi átigazolás lehetőségeit, tovább erősítek, a jó pénzért erősítésnek hozott játékos nem játszhat a magyar bajnokságban fél évig. Ki az a felelőtlen vezető, aki így mer igazolni? Állandóan kértem, hogy változtassunk ezen, ám állandóan leszavaztak Túl ésszerű volt, ezt sem fogadták el, csak akkor, amikor már nem a Fradit érintette.
    ...
    - Az ellenszél ellenére bajnok lett a csapat, sőt a BL-selejtezőben sem kapott verhetetlen ellenfelet, kiesett…
    - Valóban, a Split verhető ellenfél volt, de abban a körben messze nem a legkönnyebb. Említettem, ha elfogadják a kérésemet és az utolsó fordulókat annyival előrébb hozzák, hogy a sorsolás előtt kiderül, ki a bajnok, akkor nem minket sorsolnak más csapathoz, adott esetben a Splithez, hanem hozzánk sorsolnak a gyengébb kalapból. Érdekes egybeesés, de azzal, hogy mi kikerültünk abból a kalapból, a helyünkre éppen a Split került. Nem szeretnék elméleteket gyártani, lehet ez a párosítás sem lett véletlen. Az átigazolási időszak anomáliái, az említett pénzügyi nehézségek, és a rövid idő miatt igazolni sem tudtunk a rendkívül rövid idő miatt. Két 0-0-s döntetlennel kiestünk, Splitben elbuktuk a 11-eseket.
    ...


    forrás:
    http://www.ftcbaratikor.hu/2010/04/14/kedvencunk-volt-mint-jatekos-aztan-vezetove-lett-beszelgetes-szeiler-jozseffel-2-resz/
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2008.09.19, 13:36
    Istenem, mennyit változhat a világ röpke egy hét alatt!

    Először hipp-hopp megjelent egy befektető a Ferencvárosnál. Míg mi az IMS vagy a WSS könyvvizsgálóira vártunk, egy magyar üzletemberrel egyezetek meg vezetőink, fű- és láthatóan néhány óra leforgása alatt. A befektető személye pillanatok alatt megosztotta a szurkolókat, majd a kedélyek lecsillapodtak, hiszen néhány napja ismét NB1-es meccs volt és a szurkoló csak szurkoló marad � ezeken a napokon mindennél fontosabb az a 90 perc. Ne is idézzük fel, még csak gondolatfoszlányok erejéig sem, mit produkáltak a fiaink Kispesten, mert az felért egy jófajta rémálommal. Csak abból van ébredés...

    Sokan bíztak az ébredésben szerdán, a Split elleni BL-selejtező előtt. Maradunk-e a "selejt" kategória vagy hihetünk-e a csodákban? A csoda-hit olyan, mint egy vallás. Ha hiszel, mindig is hinni fogsz, hiszen senki nem tudja Neked az ellenkezőjét bizonyítani. Ha keresztény vagy és Isten még nem szólt Hozzád, azért még hiszel benne. (Legfeljebb így biztos lehetsz benne, hogy nem vagy skizofrén.) Ha egy-egy felvillanástól eltekintve a csapatod már hónapok óta nem mutatott semmi biztatót, minden meccs előtt hiszed, hogy most majd fog. Nyávogsz, lázadsz, sírdogálsz kicsit a kispárnádon, szidsz az égvilágon mindenkit, kiabálsz vagy órákon keresztül magadba roskadva ülsz egy-egy elképesztően alacsony színvonalú meccs után; aztán a következőn újra kint vagy, újra biztatod a csapatot és újra hiszel.

    Mash hitt. Már kedden mindenkivel tudatta, aki részt vett az Üllőin a horvát csapat edzésén. Azt mondta, elege van a hitetlenekből és 3:0-ra nyerünk. Én is hittem, csak halkabban. Annyit mondtam neki: "Hol van az az egy?" Mármint gól... Ami megtörné a negatív szériát. Az edzés után kicsit megnyugodtunk, mert a splitiek sem csináltak többet, mint a Fradi szokott. Talán így lesz ez a pályán is...

    A Torcida tagjai kemény legények hírében állnak. A GGG tagokkal a Kálvin tér egyik családias hangulatú sörözőjében örömködtünk éppen a frissen kapott mezeinknek, mikor Hori hívott. Alapvetően ennek is örültünk volna, ha nem olyan híreket közöl, amilyeneket. A horvátok szétverték az éttermünket, körbefújkálták a Pálya környékét, minden tele rendőrökkel. Nem siettük el az indulást. Később kiderült, hogy hordában valóban kemények. Egy az egyben már kevésbé. De senki nem magyarázta el nekik, hogy ez így kevésbé fair. Nem is biztos, hogy érdekelte volna őket.

    A Pályához érve megkezdődött a harc a megmaradt parkolóhelyekért. Már éppen befutó voltam, ott álltam a bezárt kapu előtt, mikor egy kevésbé szimpatikus fiatalember beszólt a lehúzott ablakon keresztül: "Állj egy kicsit arrébb, megjött Koko." Szépen elmagyaráztam neki, hogy akárki is érkezik, ebben a helyzetben éppen annyi joga van beállni a parkolóba a saját kártyájával, mint nekem, így nem mozdulok. A kettes szektor egyik tagja csak ennyit mondott: "Vicky, lila vagy, ha arrébb állsz. Tudod, ki ez a Koko? Csak egy ex-kettes tag, aki mára elfelejtett köszönni." Nem vagyok lila. Maradt még nekem egy hely a hátsó sorban...

    Hívő vagyok, mert hiszek a csodákban. Kicsi csoda történt szerdán is. Nem nyertünk három góllal. Eggyel sem. De egyet sem kaptunk. Tudom, minden relatív, de az első két fordulóban nyújtott anti-játékhoz képest szerdán megtáltosodtunk. Az lett volna az igazi csoda, ha Rudi egyik szabadrúgása végre bemegy, ha Nagy Norbi nem kezdő, ha Gerzson nem cselez általában eggyel többet, mint kéne. Vagy ha esetleg Szűcs Lali egyik kirúgása a horvát kapuban köt ki. De szerdán végre AKARTAK a fiúk! Erre éheztünk már rég! Hogy ne csak a sportszáraikat, hanem a szívüket is lássuk. Én láttam. A Csoda Istene ismét szólt hozzám.

    Ha nem hinnék, nem nézném meg a visszavágót. Mert az nagyon nehéz lesz. Nem valószínű, hogy addigra akár Horváth Peti, akár Zombori felépülne és az sem, hogy addigra leigazolunk két gólerős csatárt, akik fejenként vágnak kint kettőt. (De igaz is: "Hol az az egy?&quotsmiley Az sem, hogy Vén kivételesen értékes szögletét a nem a magasságáról híres Szabó fejelné a léc alá (vagy akár a bal alsóba) és az sem, hogy Nagy Norbi fél pályán keresztül kicselez mindenkit, majd a horvát hálóőr mellett begurítja a labdát a gólba (bár én azzal is elégedett lennék, ha egy gólpasszt adna). Nem, ezek nem reális csodák. Viszont Dragó bólinthat, Gerzson egy (!) finom (vagy ahogy Crazy Jenő barátunk mondaná: "pimasz&quotsmiley csellel gólt szerezhet és Pinte kaphat egy olyan labdát Szabótól, amit kegyetlenül gólra válthat. Alex pedig minden találatnál felugorhat örömében a kispadról...
    HUSZONHÉT! HAJRÁ FRADI!

    Vicky (GGals)


    forrás:
    www.greenternet.hu