magyarfutball.hu

MTK-Hungária FC - Siófok FC 1 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2019.02.15, 13:14
  SÁRGA LAP: Pest K. (Kenesei buktatásáért) a 26., Szekeres (Szabó Zoltán buktatásáért) az 50., Erős (Sallai visszahúzásáért) a 60., Juhász (becsúszva megrúgta Erőst) a 88. percben

  Nemzeti Sport
  1998.11.01.
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2019.01.24, 15:03
  Az MTI nem jelzi Erős lapját.
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2019.01.24, 15:03
  Budapest, 1998. október 31., szombat (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 13. fordulójában:

  MTK Hungária FC - Siófok FC 1-0 (1-0)
  Hungária körút, 2000 néző, V: Cserna

  gólszerző: Kenesei (36.)
  sárga lap: Szekeres (48.), illetve Pest K. (25.), Juhász (86.)
  csere: Halmai helyett Erős (a szünetben), Kenesei helyett Preisinger (a szünetben), Erős helyett Farkas (81.), illetve Pest R. helyett Márkus (a szünetben), Pest K. helyett Soós (76.)
  jók: Madar - a mezőny legjobbja, Szamosi, Balaskó, illetve Szabó Z., Bozsér

  MTK:
  Babos - Lőrincz - Molnár, Komlósi, Szekeres - Madar, Halmai, Balaskó, Szamosi - Kenesei, Illés

  Siófok:
  Posza - Bimbó - László, Juhász - Perger, Sallai, Bozsér, Győri, Pest K. - Pest R., Szabó Z.

  A hazai pályán játszó MTK úgy kezdte a Siófok elleni mérkőzést, ahogyan azt a listavezetőtől elvárják szurkolói a sereghajtó ellen. A kék-fehérek már a találkozó 2. percében veszélyt teremtettek a vendégek kapuja előtt. Szamosi szabadrúgását követően Illés fejelt kapura, de Posza hárította a jobb alsó sarok felé tartó labdát.

  Az MTK beszorította ellenfelét, míg a Siófok gyors csatárai révén ellentámadásokat vezetett. A 10. percben egy ilyen kontratámadás végén Szabó Z. lépett ki a védők között, de 12 méterről leadott lövését Babos lábbal szögletre hárította. Pár perccel később, Szamosi újabb remek szabadrúgása után Halmai fejelhetett volna a hálóba, de a Poszán túljutott labda egy méterrel a kapu mellé szállt.

  A következő két helyzet Kenesei előtt adódott: az MTK csatára előbb 20 méterről leadott kapáslövéssel tesztelte Poszát, majd két perccel később négy védőt kicselezve, 16 méterről tüzelt a kapu fölé.

  A 36. percben szép góllal szerezte meg a vezetést az MTK: Madar a félpályánál fejjel ugratta ki Keneseit, aki lefutotta a védőket, és a balra vetődő Posza felett, 10 méterről a jobb sarokba bombázott (1-0).

  A szünetben mindkét edző cserélt. Nagy László Pest Roland helyett Márkust, míg Egerváry Sándor a megsérült Halmai és a rúgást kapott Kenesei helyére Erőst, illetve Preisingert küldte pályára.

  Vendéghelyzetekkel kezdődött a második félidő, Babosnak két ízben is kifutva kellett felszednie a labdát a bizonytalankodó MTK védelem között kilépő Szabó elől. Az 59. percben mérkőzéslabdát hibázott az MTK, Preisinger futott el a jobb szélen, beadását azonban Illés 15 méterről a kapusba lőtte.

  Ezután visszaesett a mérkőzés színvonala és mindkét csapat rendkívül sok hibával, gyenge megoldásokkal futballozott. A mérkőzés utolsó percében Preisinger beadása után Illés 4 méterről az üres kapu fölé fejelt.

  Az MTK megérdemelten nyerte az alacsony színvonalú, durva mérkőzést, melyen a sokat szabálytalankodó siófoki védők három MTK játékost: Halmait, Keneseit és Erőst is lerúgták.