magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Diósgyőri FC 3 : 4 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.02.10, 17:38
  Kulcsár Sándor: A legjobb sztori, talán amikor a Diósgyőrrel mentünk az Üllői útra játszani, és a mérkőzés előtt nagyon komolyan összementem Mátyus Jánossal, aki a mérkőzés előtt meg akart félemlíteni és megfenyegetett. A 18. percig lőttem két gólt, igaz egyet szabadrúgásból, de a másikat róla. Végül 4-3-ra nyertük a meccset, és igazi elégtétel volt számomra, mert a meccs előtt Kiss László a Fradi edzője azt nyilatkozta, hogy “nem fordult még annyit a világ, hogy a Diósgyőr nyerni járjon az Üllői útra”. Tornyi akkor úgy feltüzelt minket az öltözőben ezzel a hírrel, hogy apait-anyait beleadtunk. A csapattársak a meccs végén nagy betűkkel felírták egy filctollal az öltöző falára, hogy “kapd be Jani, üzeni Kuli”. Másnap még az újságokban is megjelent. Nem sokkal azután, amikor a Fradihoz igazoltam, Mátyus Jani volt az első az öltözőben, aki odajött hozzám, kezet nyújtott és sok szerencsét kívánt. Azóta is jó barátok vagyunk.

  https://sporthataroknelkul.hu/cikkek,332Jó
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2019.01.31, 10:13
  Budapest, 1998. október 24. szombat (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 12. fordulójában:

  Ferencváros - Diósgyőri FC 3-4 (1-2)
  Üllői út, 10 000 néző, V: Ábrahám
  gólszerzők: Szabics (20., 69.), Bükszegi (74.), illetve Kulcsár (9., 19.), Egressy (73.), Szabó T. (84.)
  sárga lap: Vámosi (8.), Kovács B. (13.), illetve Egressy (59.), Szabados (88.)
  csere: Kovács B. helyett Vincze (60.), Schultz helyett Jagodics (83.), Kriston helyett Simon (86.), illetve Turóczi helyett Babos (59.), Kulcsár helyett Szabados (83.), Szabó T. helyett Kákóczki (87.)
  jók: Mátyus, Szabics, Vincze, illetve Kuttor, Szabó T., Kulcsár, Egressy

  Ferencváros:
  Udvarácz - Telek - Vámosi, Mátyus - Kriston, Nyilas, Schultz, Kovács B., Nagy - Bükszegi, Szabics

  Diósgyőr:
  Nota - Téger, Szmiljanics, Kuttor, Kovács T. - Turóczi, Kiser, Szabó T., Buzás - Kulcsár, Egressy

  Schultz átadása vezette be a találkozót, Kovács B. került jó helyzetbe, de 14 méterről fölé lőtt. Lendületesen játszottak a csapatok, a hazaiak birtolták többet a labdát, védekezésre kényszerítették a vendégeket.

  A 9. percben a diósgyőriek jutottak szabadrúgáshoz. Kulcsár a balösszekötő helyéről, 22 méterről a jobb felső sarokba csavarta a labdát (0-1).

  A 19. percben újabb gólt szerzett Kulcsár. Egressy futott el a bal oldalon, éles beadásából Kulcsár középről, 5 méterről bombázott a ferencvárosi kapu jobb felső sarkába (0-2).

  Egy perc múlva szépítettek a hazaiak. Nyilas jobb oldali beadásából Szabics fejelt kapura 5 méterről, Nota a labdát csak a gólvonalon túlról tudta kiütni (1-2).

  A szünetet követően ott folytatták a csapatok, ahol befejezték az első félidőben. Pillanatok alatt a legmagasabb fokozatra kapcsoltak. Az 52. percben Turóczi lőtt középre, Szabó T. 15 méterről, kapásból a keresztlécre bombázott. A folytatásban újra a hazaiak kerültek fölénybe, percekig a vendégek 16-osánál pattogott a labda. A 69. percben egy gyors diósgyőri ellentámadás után Egressy került helyzetbe, de a bal kapufára pörgette a labdát.

  Azonnal jött a ferencvárosi válasz: a 69. percben Vincze cselezte tisztára magát a jobb oldalon, önzetlenül Szabicshoz gurított, aki két lépésről az üresen maradt diósgyőri kapuba passzolt (2-2).

  Az újabb nagy lehetőségét a 73. percben nem hagyta kihasználatlanul a diósgyőriek válogatott csatára, Egressy: Téger beadása után 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-3).

  Újra jött a válasz a következő percben. Ismét Vincze cselezte magát tisztára a jobb oldalon, pontosan ívelt a túloldalra és Bükszegi 5 méterről fejelhetett a diósgyőri kapuba (3-3).

  Egy pillanatra sem lankadtak a csapatok, fergeteges játékot produkáltak. A 77. percben Bükszegi 15 méteres lövését hárította Nota, majd Schultz 20 méteres bombáját hatástalanította a diósgyőri kapus.

  A 84. percben negyedszer is megszerezte a vezetést a DFC: Szabó T. 18 méterről, jobbról, laposan lőtt a ferencvárosi kapu jobb alsó sarkába (3-4).

  Nagyszerű mérkőzésen, a Diósgyőr taktikus, fegyelmezett játékkal értékes győzelmet aratott a szintén jól játszó Ferencváros otthonában.