magyarfutball.hu

Zalahús-Zalaegerszegi TE FC - Ferencvárosi TC 1 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.03, 16:42
    Zalaegerszeg, 1998. október 3., szombat (tud.) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 10. fordulójában:

    Zalahús-ZTE FC - Ferencvárosi TC 1-1 (0-1)
    Zalaegerszeg, 18 000 néző, V: Vágner

    gólszerző: Kovács (13.), Ferenczy (48.)
    sárga lap: Szabó I. (43.), Casoltan (77.), Németh (79.), illetve Bükszegi (70.), Vincze (72.), Lendvai (83.)
    csere: Csóka helyett Casoltan (a szünetben), Szőke helyett Ferenczy (a szünetben), Németh helyett Varga T. (89.) illetve Kovács helyett Nyilas (65.), Füzi helyett Nagy N. (71.), Szabics helyett Kriston (90.)
    jók: Szabó I., Casoltan, Ferenczy, illetve Lendvai, Telek, Vincze

    ZTE:
    Vlaszák - Kocsárdi, Szabó I., Filó - Babati, Csóka, Molnár B., Szabó II., Németh - Sebők, Szőke

    FTC:
    Udvarácz - Simon, Telek, Mátyus - Vincze O., Schultz, Lendvai, Kovács B., Füzi - Bükszegi, Szabics

    Óvatosan kezdtek a csapatok, az első percekben mindkét oldalon a védelmek jeleskedtek. A 9. percben maradt ki az első hazai helyzet, Babati jobboldali beadását Németh 14 m-ről mellé lőtte. Az első tíz percben a ZTE volt valamelyest aktívabb, de különösebb helyzetet nem sikerült kialakítania a fővárosiak kapuja előtt, sőt az első ferencvárosi támadást gólt ért.

    A 13. percben Vincze jobboldali beadását az elalvó hazai védők mellett Kovács B. 12 m-ről fejelte a jobb sarokra és a labda a későn vetődő Vlaszák mellett a kapuba jutott (0-1).

    A gól után alaposan visszaesett a hazaiak játéka, a ferencvárosiak vették át az irányítást. A 22. percben a megzavarodott hazai védők mellett Szabics egyedül lépett ki, kicselezte Szabó I-et, ám 12 m-ről mellé gurított. Az egerszegi csapat bátortalanul játszott, így alig jutott el a vendégek kapujáig.

    A 27. percben egy ritka hazai próbálkozás végén Szőke pöckölte el a labdát Udvarácz mellett, de Szabó II. éles szögből mellé pörgetett. A 33. percben egy hazaadás után Udvarácz sokáig dajkálta a labdát, majd Sebőkbe rúgta, de a csatárról visszapattanó játékszer elkerülte a kaput. A 36. percben a védőkről levágódó labdát Füzi 14 m-ről, kapásból a bal sarokra lőtte, de Vlaszák bravúrral védett.

    Kettős cserével próbált erősíteni a ZTE együttese. A 48. percben Simon próbált a 16-oson belül szerelni, de Ferenczy elvette tőle a labdát és a kifutó Udvarácz mellett 10 m-ről a hosszú sarokba lőtt (1-1).

    Nagyobb sebességre kapcsolt a ZTE, sorra gördültek a hazai akciók a ferencvárosiak kapuja felé. Az 58. percben Szabó II. 22 m-es szabadrúgása alig kerülte el a jobb felső sarkot. A 60. percben Szabó II. a védőkről levágódó labdát 17 m-ről csúnyán fölé bombázta. A félidő közepére megtört a ZTE lendülete, kiegyenlítetté vált a játék, de az FTC így sem tudott eljutni a hazaiak kapujáig. A 75. percben Szabó II. szöglete a felső lécről vágódott ki, majd nem sokkal később Ferenczy 14 m-es lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot.

    Magyar szinten jó iramú és színvonalas találkozón az első félidőben a Ferencváros irányította a játékot, megérdemelten szerzett vezetést. A fordulás után feljavultak a hazaiak, s akár a győzelmet is megszerezhették volna, ha a vendégek kapuja előtt jobban összpontosítanak.

    MTI
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.21, 10:57
    12 éves koromban egy súlyos engem ért baleset után (ami keresztbetörte a futball karrierem, és mivel a ZTE FC akkori utánpótlás játékosa voltam) az a megtiszteltetés ért, hogy 1998.10.03-án én végezhettem el a ZTE-FTC mérkőzés kezdőrúgását. A rangadót követően mindkét csapat által dedikált FIFA labdát kaptam emlékül, melyet most így lassan 20 év elteltével licitre bocsátok. A balesetem miatt mozgássérült lettem, viszont most az esküvőmre készülök smiley Az ebből befolyt összeget is erre szeretném fordítani. A labda egy igazi ereklye, jól olvasható rajta mindenki aláírása, már amit ki lehet bogozni hogy kié smiley Lehet hogy valakinek ez nagyon sokat megér, és ezzel tudja támogatni az eljövendő nagy napunkat. Minden kérdésre szívesen válaszolok. Köszönöm.

    kép
    http://gyujtemeny.vatera.hu/autogram_dedikalt_targy/eredeti_fifa_1998_ban_ftc_zte_csapatok_altal_dedikalt_bor_futball_labda_2458103171.html