magyarfutball.hu

Diósgyőri FC - III. Kerület FC 5 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.06, 14:41
    Diósgyőr, 1998. szeptember 26. szombat (tud) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 9. fordulójában:

    Diósgyőri FC - III. Kerület FC 5-1 (2-0)
    Diósgyőr, 9000 néző, V: Szabó Zs.

    gólszerzők: Kulcsár (23., 47., 91.), Buzás (46.), Kiser (56.), illetve Wukovics (50.)
    sárga lap: Téger (28.), illetve Bencze (42.)
    csere: Téger helyett Turóczy (62.), Buzás helyett Kákóczki (65.), Szabó T. helyett Varga E. (74.), illetve Kecskés helyett Schultz L. (68.), Sibaya helyett Vittitoe (76.)
    jók: Kulcsár, Kiser, Földvári, Kuttor, Egressy, illetve Varga L.,
    Wukovics

    Diósgyőr:
    Nota - Földvári, Szmiljanics, Kuttor, Kovács T. - Téger, Kiser, Szabó T., Buzás - Kulcsár, Egressy

    III. Kerület:
    Tóth I. - Metzger, Varga L., Tordai - Sibaya, Kovács N., Kecskés, Kun, Bencze - Lendvai, Wukovics

    A 11. percben Lendvai végzett el 25 m-ről szabadrúgást, csavart labdáját a jobb felső sarok előtt fogta meg Nota. A másik oldalon Téger átadása Egressyt találta jó helyzetben, de a csatár körülményeskedett a labda lekezelésével. A 22. percben Kun két védőt cselezett ki, pontosan adott középre, Wukovics 8 m-ről lőtt, Nota azonban hárított. Az ellentámadásból vezetést szereztek a hazaiak. Földvári a jobb oldalról emelte kapu elé a labdát, Tóth Iván rosszul számította ki az ívet, így Kulcsár 7 m-ről zavartalanul fejelhetett a bal sarokba (1-0).

    A diósgyőriek ezután egyre-másra vezették támadásaikat. A 33. percben ismét Földvári adott középre, Kulcsár a kapunak háttal állva lőtt, de Tóth ezúttal a helyén volt. Két perccel később Egressy futotta le a védőket, 10 m-ről lőtt, a labdát Tóth csak kiütni tudta, majd Varga felszabadított. A félidő hajrájában az történt a pályán, amit a diósgyőriek akartak, a kerületiek jobbára a védekezésre koncentráltak.

    A félidő hosszabbításában növelte előnyét a DFC, Téger beadását az érkező Buzás 3 m-ről fejelte a hálóba. A labda a felső lécről vágódott a gólvonal mögé (2-0).

    A szünet után szinte azonnal góllal folytatták a diósgyőriek. A 47. percben Kiser indította Kulcsárt, aki kicselezte Tóth Ivánt, majd 8 m-ről az üres kapuba lőtt (3-0). Az 50. percben szépítettek az óbudaiak. Wukovics rajtolt egy hosszan előrevágott labdára, a jobbösszekötő helyén elhúzta a kifutó Nota mellett, majd 7 m-ről az üres kapu jobb oldalába helyezett (3-1).

    Mind a két csapat nyílt sisakkal futballozott, így élvezetes játékkal múlt az idő. Az 56. percben Szabó T. indította a jobb oldalon Kulcsárt, a csatár befelé cselezett, majd önzetlenül visszagurított, és az akciót kísérő Kiser 6 m-ről a kapu bal oldalába helyezett (4-1). A diósgyőriek a biztos vezetés tudatában sem lazítottak, folyamatosan rohamozták ellenfelük kapuját. A 62. percben Kiser 17 m-ről alig ívelt a bal felső sarok fölé. A 91. percben ötödször is megrezdült a vendégek hálója, Földvári futott el a jobb oldalon, beadását Kulcsár 8 m-ről fejelte a kapu bal oldalába (5-1).

    A hazaiak azonnal támadóan léptek fel, és már az első félidőben magabiztos játékkal megérdemelt vezetést harcoltak ki. A fordulást követően is a piros-fehérek maradtak támadásban, lényegesen nagyobb átütő erő és jó helyzetkihasználás jellemezte teljesítményüket. Különösen Kulcsár volt elemében, aki nagyszerű produkciót nyújtott és három góllal vette ki részét a fölényes diósgyőri győzelemből.

    MTI