magyarfutball.hu

Zalahús-Zalaegerszegi TE FC - Diósgyőri FC 2 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.07, 12:20
    Zalaegerszeg, 1998. szeptember 19., szombat (tud.) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 8. fordulójában:

    Zalahús ZTE FC - Diósgyőri FC 2-1 (1-0)
    Zalaegerszeg, 12 000 néző, V: Hosszú

    gólszerző: Arany (22.), Casoltan (52.), illetve Egressy (65.)
    sárga lap: Molnár B. (39.), Casoltan (50.), illetve Téger (49.), Szmiljanics (80.)
    csere: Babati helyett Szabó II. (71.), Arany helyett Csóka (75.), Casoltan helyett Szőke (53.), illetve Buzás helyett Domokos (62.), Kulcsár helyett Kákóczki (62.)
    jók: Szabó I., Sebők, Casoltan, illetve Kuttor, Egressy

    ZTE:
    Vlaszák - Kocsárdi, Szabó I., Filó - Babati, Molnár B., Arany, Somfalvi, Németh - Sebők, Casoltan

    Diósgyőr:
    Nota - Földvári, Szmiljanics, Kuttor, Kovács T. - Téger, Kiser, Szabó T., Buzás - Kulcsár, Egressy

    Nagy lendülettel kezdett a ZTE, a 2. percben Buzás eladta a labdát, Casoltan kapura húzott, de 15 méterről a védőkbe lőtt. Az első negyedórában a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, sőt több gólhelyzetet is kialakítottak a vendégek kapuja előtt. A 15. percben Babati szerzett labdát a diósgyőriek 16-osánál, beadását Sebők a visszafutó Kuttorba fejelte. A 19. percben Vlaszák mentett kifutva Kulcsár elől. A 22. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: Németh ugratta ki remek labdával Aranyt, aki 12 méterről a kifutó Nota mellett lőtt a kapuba (1-0).

    A 24. percben Egressy 17 méterről alig lőtt a bal alsó sarok mellé. A gól után rövid ideig kitámadott a vendégcsapat, de helyzetet sem sikerült kialakítaniuk Vlaszák kapuja előtt. A félidő hátralévő perceiben a ZTE akarata érvényesült.

    Fordulás után gyorsan növelte előnyét a zalai csapat: az 52. percben Babati beadását Casoltan közelről csúsztatta a kapuba (2-0). Nem sokkal később Filó 6 méteres fejesét védte bravúrral Nota. A 65. percben szépített a vendégcsapat: Kovács T. labdájával Kákóczki iramodott meg, beadása Filóról Egressy elé pattant, aki 5 méterről a kapuba emelet (2-1).

    A diósgyőri gólt követően a vendégek jóval veszélyesebben támadtak, több gólhelyzetet is kialakítottak Vlaszák kapuja előtt. A 75. percben mégis a hazaiak növelhették volna előnyüket: Sebők beadását Nota elhibázta, a labda Németh elé került, visszagurítását Somfalvi a védőkbe lőtte. A hajrában egyre veszélyesebben támadott a vendégcsapat, de Szabó I. vezetésével a ZTE védelme remekül helytállt. A diósgyőrieknek nem sikerült az egyenlítés.

    A ZTE együttese mintegy 60 percen át irányította a játékot, több helyzete is volt, ami kihasználatlan maradt. A vendégek szépítő gólját követően diósgyőriek kitámadtak, ám egyenlíteniük nem sikerült. A ZTE egygólos győzelme megérdemelt.

    MTI