magyarfutball.hu

MTK Hungária - Dunaferr SE 3 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.06, 15:35
    Budapest, 1998. augusztus 30., vasárnap (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 6. fordulójában:

    MTK Hungária FC - Dunaferr SE 3-0 (2-0)
    Hungária krt., 4500 néző, V: Kurmai

    gólszerzők: Illés (2.), Kenesei (30., 72.)
    sárga lap: Illés (19.), illetve Lengyel (11.), Ja:kl (54.)
    csere: Balaskó helyett Czvitkovics (74.), Madar helyett Csordás (85.), illetve Vlacsevics helyett Kótzián (45.), Cseke helyett Popovics (60.), Lengyel helyett Dudás (70.)
    jók: Kenesei, Balaskó, Illés, Halmai, illetve Rósa, Lengyel

    MTK:
    Babos - Lőrincz - Molnár, Szekeres, Szamosi - Komlósi, Madar, Halmai, Illés - Kenesei, Balaskó

    Dunaferr:
    Kovácsevics - Salamon - Mikler, Éger, Rósa - Ja:kl, Cseke, Vlacsevics, Lengyel - Zavadszky, Nicsenko

    Még be sem melegedhettek a csapatok, amikor az MTK megszerezte a vezetést. A bizonytalankodó dunaújvárosi védők között Illéshez került a labda, aki a jobb kapufa segítségével gólt szerzett (1-0).

    A gyors találat megfogta a vendégcsapat játékosait, így az MTKkedvére vezethette támadásait. Amíg a találkozó első félórájában a Dunaferr egyetlen alkalommal sem tudta veszélyeztetni az MTK kapuját, addig a kék-fehérek sorra dolgozták ki akcióikat. Balaskó, Kenesei és Szekeres is gólhelyzetbe került a 16-oson belül, de Kovácsevics a közeli lövéseket is bravúrral hárította. A 30. percben aztán már a dunaújvárosi kapus sem tehetett semmit, Balaskó átadását Kenesei 6 méterről a jobb felső sarokba vágta (2-0).

    A két kapott gól felébresztette a pirosmezes vendégeket: középkezdésük után Babosnak egy percen belül kétszer is bravúrral kellett hárítania. A válogatott kapus előbb Zavadszky 25 méteres lövését védte, majd Lengyel 10 méteres kapáslövését hárította.

    Nem hozott különösebb változást a második félidő. Az MTK támadott, a vendégek pedig a védekezéssel foglalkoztak. A játékrész első gólhelyzete a hazaiak előtt adódott: Kenesei cselezgetett a 16-oson belül, majd Balaskó 5 méterről a kapu fölé lőtt. A dunaújvárosi játékosok taktikai szabálytalanságokkal próbálták megtörni az MTK-játékosok lendületét.

    A 72. percben harmadszor készülődhetett 20 méteres szabadrúgáshoz Kenesei. Az első két alkalommal centimétereken múlott, hogy nem szerzett gólt az MTK csatára, aki harmadszorra a kapu jobb oldalába csavart (3-0).

    A találkozó utolsó negyedórája eseménytelenül telt. Egervári Sándor, az MTK vezetőedzője a csütörtöki KEK-selejtező mérkőzéshez hasonlóan becserélte a 15 éves Czvitkovics Pétert, aki jó játékkal és egy 20 méteres lövéssel igazolta tehetségét.

    Az MTK megérdemelten nyerte a találkozót, hiszen a játék minden elemében felülmúlta a dunaújvárosi ellenfelet. A vendégek lelkesedésükkel nem tudták ellensúlyozni a kék-fehérek nagyobb tudását.