magyarfutball.hu

Újpest FC - Diósgyőri FC 1 : 3 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2019.02.10, 12:19
  Budapest, 1998. augusztus 15. szombat (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 4. fordulójában:

  Újpest FC - Diósgyőri FC 1-3 (0-0)
  Megyeri út, 5000 néző, V: Puhl

  gólszerzők: Kopunovics (68.), illetve Téger (53.), Buzás (65.), Szabados (79.)
  sárga lap: Herczeg (55.), Fehér (93.), illetve Egressy (13.)
  csere: Herczeg helyett Kopunovics (65.), Korsós helyett Eszenyi (79.), Tóth N. helyett Szanyó (84.), illetve Földvári helyett Babos (56.), Kulcsár helyett Szabados (72.), Turóczi helyett Varga (89.)
  jók: Tóth N., illetve Nota, Kuttor, Buzás, Egressy

  Újpest:
  Bíró - Sebők - Fehér, Tamási - Jenei, Pető, Tóth N., Szlezák - Herczeg, Kovács Z., Korsós

  Diósgyőr:
  Nota - Földvári, Szmiljanics, Kuttor, Kovács T. - Turóczi, Kiser, Téger, Buzás - Kulcsár, Egressy

  A közel 1000 főnyi diósgyőri és a mintegy 2500 fő körüli újpesti szurkolói keménymag már a mérkőzés előtt megkezdte egymás szidalmazását és ezt folytatta a kezdő sípszó után is.

  A futballpályán az Újpest nyitott jobban, a hazaiak enyhébb mezőnyfölényt harcoltak ki az első negyedórában. A 8. percben Tóth N. veszélyeztette először a diósgyőri kaput, de 17 m-es lövése centiméterekkel elsuhant a keresztléc fölött. A 13. percben a diósgyőri Egressy, aki korábban az Újpestben is játszott, sárga lapot kapott és az újpesti szurkolók egy része nehezen viselte el, hogy egykori kedvencük szabálytalankodni mert. Az állóhelyi lelátó egyik kapuját feltépve néhányan megpróbáltak bejutni a pályára és eközben összeverekedtek a rendezőgárda tagjaival. A rohamrendőrség érkeztével aztán a renitenskedők visszamenekültek a lelátóra, de kettőjüket kivezették a biztonsági erők.

  A 16. percben lesgólt lőtt az Újpest és a meg nem adott találat érezhetően nem tett jót a nézőtéri hangulatnak. A félidő közepe táján a diósgyőri szurkolókat is körülvették a rendőrök. Eközben a pályán kiegyenlítődött a küzdelem, bár helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki. A félidő hajrájára helyre állt a rend a lelátókon is, így az utolsó percekben már valóban mindenki a mérkőzést figyelte.

  A második félidőben, ellentétben az első játékrésszel, már a labdarúgásé volt a főszerep. Az első helyzet az újpesti Kovács Z. előtt adódott, de a csatár Pető jobboldali beadását 5 m-ről a kapu fölé pörgette. A következő percben a diósgyőri Nota kirúgásából indult támadás végén a jobb oldalról érkezett beadást a hazaiak kapusa, Bíró csak kiütni tudta és az érkező Téger középről, 8 m-ről könnyedén lőtt az újpesti kapuba (0-1). A 65. percben növelte előnyét a piros mezben játszó Diósgyőr. Buzás kapott labdát az újpesti kaputól 25 méterre, majd bevezette az újpesti 16-osra és a kapujából kiinduló Bíró mellett a hálóba lőtt (0-2).

  Két perccel később szépített az Újpest. Egy baloldali beívelést követően tömegjelenet alakult ki a diósgyőri ötösön belül. Hat-hét játékos küzdött a labdáért, amelyet végül a csereként beállt Kopunovics egy lépésről juttatott a hálóba (1-2).

  A 68. percben Korsós 10 m-es lövését védte lábbal Nota, majd 2 perc múlva Sebők 16 m-ről leadott lövését hárította bravúrral a vendégkapus.

  Az elszalasztott egyenlítési lehetőségeket a 79. percben megbosszulta a Diósgyőr. Szabados kapott jó indítást az újpesti térfél közepén, egyedül vezette a labdát Bíró kapujára, és 16 m-ről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-3).

  A Diósgyőr a második félidőben rá tudta kényszeríteni akaratát a hazai csapatra és gyors ellentámadásokból szerzett góljaival megérdemelten jutott három ponthoz a gyenge teljesítményt nyújtó újpestiek ellen.