magyarfutball.hu

Újpest FC - Debreceni VSC-Epona 3 : 2 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.05.10, 20:01
    Budapest, 1998. augusztus 8., szombat (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 3. fordulójában:

    Újpest FC - DVSC-Epona 3-2 (1-0)
    Megyeri út, 5000 néző, V: Kurmai
    gólszerzők: Kovács (29., 85.), Korsós (77.), illetve Dombi (48.), Vadicska (81.)
    sárga lap: Kiskapusi (89.), illetve Pető Z. (22.), Vadicska (27.), Bagoly (37.), Böőr (67.)
    csere: Kozma helyett Szanyó (31.), Szanyó helyett Kiskapusi (78.), Herczeg helyett Eszenyi (82.), illetve Szatmári helyett Ilea (78.), Bagoly helyett Siklósi (78.), Stupar helyett Bodnár (78.)
    jók: Kovács, Korsós, Pető T., illetve Vadicska

    A 4. percben megszerezhette volna a vezetést az Újpest, de Korsós, aki egy az egyben vezethette a labdát Fekete kapujára, 13 méterről, ballal gyengén a kapu mellé lőtt. Az ellentámadást követően Szatmári 17 méterről célozta meg Bíró kapuját és a labda a jobb kapufán csattant.

    A 17. percben Herczeg indulhatott a jobb oldalon a vendégkapu felé, majd 16 méterről lőtt és a labda a debreceni kapu bal kapufájáról pattant az alapvonalon túlra. A 22. percben megszerezte a vezetést az Újpest: Pető T. kapott labdát a bal oldalon, majd a 16-os és az oldalvonal közötti területről középre emelt, ahol a védők által szabadon hagyott Kovács Zoltán zavartalanul átvette a labdát, majd kilőtte a kapu jobb oldalát (1-0). A 32. percben Korsós 23 méteres lövése okozott gondot Fekete kapusnak, aki már elindult balra, de visszavetődve bravúrral hárítani tudott.

    A 45. percben egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Debrecen: egy jobb oldali szöglet után Stupar 8 méteres lövését bravúrral védte Bíró, majd a Debrecen részéről Vadicska ismételt, de 6 méterről gyengén, a földön fekvő kapusba lőtte a labdát.

    Gyors debreceni góllal kezdődött a második játékrész. A 48. percben egy jobb oldali beadást követően a újpesti Pető és a vendégcsatár Bagoly csapott össze a hazai ötösön, a labda kettejükről a kapu jobb sarka felé pörgött, ahol az érkező Dombinak csak a Bíró kapus által üresen hagyott hálóba kellett helyeznie (1-1).

    A gól után visszafogottá vált mindkét csapat, mezőnyjátékkal teltek a percek. A félidő közepén némileg váratlanul újra vezetést szerzett az Újpest. A 77. percben jobbról szállt a labda a debreceni kapu elé, ahol Korsós ugrott legmagasabbra és 8 méterről a kapu bal alsó sarkába bólintott (2-1). A debreceni vezetőedző, Herczeg András hármas cserét hajtott végre a 78. percben és mire tisztázódott, hogy mely játékos helyett ki hol folytatja a mérkőzést, egyenlített a Debrecen. A 81. percben Vadicska 22 méteres szabadrúgása meglepte Bírót, a labda pedig a gólvonal előtt megpattanva a jobb felső sarokba került (2-2).

    Az újpestet azonban, a siófoki és a moldovai Kisinyov elleni kupamérkőzéshez hasonlóan, most sem hagyta cserben a szerencséje. A 85. percben egy előre lőtt labdáért Eszenyi küzdött a debreceni 16-oson belül, majd az üresen álló Kovácshoz továbbított, aki 5 méterről nem hibázott (3-2).

    A gólgazdag mérkőzésen az Újpest szerencsével tartotta otthon a három bajnoki pontot.