magyarfutball.hu

Dunaferr SE - Kispest-Honvéd FC 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2019.02.12, 11:51
  Dunaújváros, 1998. augusztus 8., szombat (tud) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 3. fordulójában:

  Dunaferr SE - Kispest-Honvéd FC 2-1 (2-0)
  Dunaújváros, 6000 néző, V: Szarka

  gólszerzők: Lengyel (27. - 11-esből), Tököli (31.), illetve Plókai (66.)
  sárga lap: Pintér (15.), Vezér (27.), Holló (75.)
  csere: Jeremejev helyett Dudás (a szünetben), Tököli helyett Cseke L. (64.), Zavadszky helyett Rósa (74.), illetve Pintér helyett Cseke I. (a szünetben), Csertői helyett Holló (65.), Szántó helyett Kabát (81.)
  jók: Kovácsevics, Salamon, Tököli, illetve Vezér, Plókai

  Dunaferr SE:
  Kovácsevics - Éger, Salamon, Mikler - Popovics, Zavadszky, Ja:kl, Lengyel, Jeremejev - Tököli, Nicsenko

  Kispest HFC:
  Vezér - Plókai, Hungler, Tarlue, Gabala - Pintér, Dubecz, Bánföldi, Szántó - Csertői, Borgulya

  Nehezen kezdődött a dunaújvárosiak számára a mérkőzés, de az óvatos kezdés után egyre inkább veszélyeztettek a hazaiak és a félidő derekán 11-esből, majd pedig egy szép egyéni akcióból megérdemelten szereztek vezetést.

  A 26. percben Nicsenko lépett ki a Honvéd-védők között középen, és elhúzta a labdát a vendégek kapusa, Vezér mellett, majd átesett a kezén. A játékvezető 11-est adott. Lengyel pontos, erős lövése a jobb alsó sarokban kötött ki (1-0). A 31. percben Tököli játszotta tisztára magát a 16-oson belül, majd nagy nyugalommal helyezett a jobb felső sarokba (2-0).

  A 49. percben Plókai 20 méterről hatalmas lövést zúdított kapura, Kovácsevics bravúrral hárított.

  A 66. percben Bánföldi jobbról ívelt be szabadrúgást középre, Plókai előbb a bal kapufára, majd a visszapattanó labdát a hálóba fejelte (2-1).

  A 75. percben Holló tört be a hazai 16-oson belülre, Éger becsúszott, a csatár átesett a lábán, a játékvezető sárga lapot adott a kispesti támadónak műesésért.

  A második félidőben a kispestiek tetemes hátrányuk tudatában mindent megtettek az egyenlítésért, de csak szépítésre futotta erejükből. A dunaújvárosiaknak is adódott lehetőségük ebben a játékrészben, ám a helyzetek kimaradtak. A hazaiak így is megszerezték első profiligás győzelmüket.

  MTI