magyarfutball.hu

Zalahús-Zalaegerszegi TE FC - MTK Hungária 0 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.09, 13:44
    Zalaegerszeg, 1998. július 25., szombat (MTI) - A labdarúgó Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 1. fordulójában:

    Zalahús Zalaegerszegi TE FC - MTK Hungária FC 0-1 (0-1)
    Zalaegerszeg, 12 000 néző, V: Ábrahám

    gólszerző: Orosz (33.)
    sárga lap: Szőke (17.), Kocsárdi (53.), illetve Szamosi (18.), Halmai (25.), Erős (87.)
    csere: Kámán helyett Casoltan (50.), Kocsárdi helyett Somfalvi (60.) Szabó II. helyett Tóth (79.), illetve Preisinger helyett Kenesei (63.), Orosz helyett Balaskó (75.)
    jók: Szabó II., Casoltan, illetve Illés, Lőrincz, Orosz

    Zalaegerszeg:
    Vlaszák - Kocsárdi, Szabó I., Filó - Szőke, Molnár B., Szabó II., Csóka, Németh - Sebők, Kámán

    MTK:
    Rabóczki - Lőrincz - Molnár Z., Komlósi, Szamosi - Erős, Halmai, Illés, Madar - Orosz, Preisinger

    A 3. percben a ZTE védői nagyot hibáztak, ám Madar 16 méterről meglőtt labdáját Vlaszák biztosan védte. A másik oldalon Szabó II. 28 méteres szabadrúgását követően a felső léc fölé szállt a labda. A 10. percben Szőke vezette a labdát az MTK védőire, de 20 méteres bombáját Rabóczki védte. A 14. percben egy szöglet után az MTK kapusa alászaladt a labdának, de a hosszú oldalon nem volt egerszegi játékos. A 21. percben Lőrincz átadása után Orosz 8 méterről a kapu mellé bombázott.

    Közepes színvonalú játék folyt a pályán, a kapuk alig kerültek veszélybe. A 33. percben megszerezte a vezetést a fővárosi csapat. Illés indította remek labdával Oroszt, aki kilépett a védők közül és Vlaszák fölött a kapuba emelt (0-1).

    A 35. percben Preisinger gólhelyzetbe került, de 8 méteres lövésébe Filó belevetődött.

    Az 53. percben Kocsárdi lerántotta Illést 18 méterre a kaputól, a szabadrúgást Erős a sorfalba vágta. Erőlködött a ZTE, de elképzelés nélküli támadásait könnyen hárította a fővárosiak védelme.

    A 60. percben Orosz beadását Preisinger háromlépésről a kapu fölé bombázta. Mezőnyfölényben játszott a ZTE, de a fővárosi csapat kontrái rendre veszélyesek voltak. A 78. percben Illés keltett zavart a ZTE védelmében, de 8 méteres lövését Vlaszák bravúrral hárította.

    A 87. percben Somfalvi 22 méteres bombáját védte Rabóczki. A 91. percben Sebők lépett ki az MTK védői közül, a 16-oson belül Rabóczki fellökte a csatárt, a megítélt büntetőt a sértett végezte el, gyengén helyezett labdáját azonban az MTK kapusa hárította.

    A csapatok alacsony színvonalú, közepes mérkőzést vívtak. A találkozón a rutinos MTK akarata érvényesült. A fővárosiak egy kontraakció végén gólt lőttek, és így elvitték a három pontot Zalaegerszegről.