magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Diósgyőri FC 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2019.11.17, 16:35
  Békéscsaba, 1998. május 30., szombat (tud.) - Labdarúgó NB I., 33. forduló:

  Békéscsabai EFC - Diósgyőri FC 1-1 (0-1)
  Békéscsaba, 5000 néző, V: Varga S.

  gólszerzők: Dobi (52.), illetve Kulcsár (25.)
  sárga lap: Vasas (16.), Sándor (24., 82.), Raducu (39.), Dobi (59.), Belvon (88.), illetve Kovács P. (27.), Jakab (31.)
  piros lap: Sándor (82.)
  csere: Futaki helyett Kasik (31.), Kasik helyett Vörös (78.), Kovács K. helyett Balogh (78.), illetve Domokos helyett Kotula (61.), Búzás helyett Túróczi (72.), Kákóczki helyett Farkas (84.)

  jók: Valentényi, Fülöp, Dobi, illetve Kiss R., Domokos, Kulcsár

  A csabaiak szempontjából létfontosságú találkozón mindkét csapat óvatosan kezdett, nem sok említésre méltó esemény történt az első tíz percben. A hazaiak nagy akarással küzdöttek, viszont sok hiba csúszott a játékukba.

  A 20. percben Belvon 20 méterről szabadrúgásból kapura lőtt, Nota a mezőnybe öklözte a labdát. A 25. percben Búzás jobb oldali szögletrúgása után Kulcsár hat lépésről a léc alá fejelt (0-1).

  A gól után elkeseredett csabai rohamok következtek, de a középen erőltetett akciók a tizenhatosnál rendre megakadtak. A diósgyőriek felszabadultan játszottak, a mezőnyben ügyesen adogattak. A 36. percben Czipó 30 méterről csúnyán a kapu mellé lőtt.

  A második félidőben két perc játék után Varga Sándor játékvezető félbeszakította a mérkőzést a nagy villámlások miatt. Negyven perces szünet után folytatódott a játék. A kényszerszünet a csabaiaknak tett jót, hiszen az 52. percben egyenlítettek a hazaiak. Valentényi elfutott a bal oldalon, beadása után Dobi 8 méterről a hálóba lőtt (1-1).

  A gól után nagy nyomás nehezedett a diósgyőri kapura. Az 58. percben Raducu 8 méterről a kapu mellé fejelt. A csabaiakat sürgette az idő múlása, de a diósgyőriek ügyesen játszottak. A 67. percben Fülöp 9 méterről lőtt, a diósgyőri kapus szögletre ütötte a labdát.

  A hajrára alábbhagyott a csabaiak lendülete, kiegyenlített lett a játék. A 81. percben Vörös beívelése után Valentényi 7 méterről a kapu mellé lőtt. Egy perc múlva Sándort kiállította a játékvezető. A 10 főre fogyatkozott Békéscsaba támadott, de az eredmény már nem változott.

  Küzdelmes, közepes színvonalú, ideges hangulatú mérkőzésen két ellentétes félidőt láthattak a nézők. Az első félidőben a diósgyőriek, a második játékrészben a csabaiak játszottak fölényben. Több helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, de ezekből csak egyet sikerült értékesíteniük.

  MTI
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
   
 3. avatar: bbsz
  2016.05.03, 12:59