magyarfutball.hu

Zalahús-Zalaegerszegi TE FC - Kispest-Honvéd FC 6 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2019.12.28, 12:33
  Zalaegerszeg, 1998. május 23., szombat (tud.) - A labdarúgó NB I. 32. fordulójában:

  Zalahús-ZTE FC - Kispest-Honvéd FC 6-1 (3-0)
  Zalaegerszeg, 8000 néző, V: Bede

  gólszerzők: Sebők (14.), Németh (22.), Arany (43.), Szabó II. (49.), Varga T. (56.), Guti (88.), illetve Plókai (68.)
  sárga lap: Csóka (33.), Filó (66.), illetve Urbányi (3.)
  piros lap: Borgulya (16.), Bárányos (34.)
  csere: Csóka helyett Varga T. (45.), Molnár B. helyett Guti (73.), Sebők helyett Molnár L. (65.), illetve Kovács B. helyett Calin (61.), Szekeres helyett Hahn (61.), Csertői helyett Kabát (78.)
  jók: Sebők, Németh, Arany, Szabó II., illetve Dubecz

  ZTE:
  Vlaszák - Csóka, Szabó I., Filó - Pocsárdi, Molnár B., Szabó II., Arany, Gaál - Németh, Sebők

  Kispest:
  Vezér - Medgyesi, Plókai, Mátyus - Dubecz, Kovács B., Szekeres, Bárányos, Urbányi - Csertői, Borgulya

  A találkozó előtt Sebők Józsefet köszöntötték, a ZTE játékosa 100. alkalommal lépett pályára az NB I-ben. A 7. percben Sebők beadását fogta magabiztosan Vlaszák. A másik kapunál nagy kavarodás végén Vlaszák tisztázott meleg helyzetben. A ZTE volt valamivel aktívabb, de a Honvéd kontrái is veszélyesek voltak. A 14. percben Arany indította Sebőköt, aki lefutotta a Honvéd védelmét és 12 m-ről a hosszú sarokba gurított (1-0). A 16. percben Molnár szabálytalankodott Borgulyával, a bíró lefújta a szabálytalanságot, amikor is a Honvéd játékosa megütötte a ZTE futballistáját. Bede kiállította a fővárosi labdarúgót. A 21. percben Filó beadása a védőkről Németh elé került, aki először a jobb kapufát találta el, majd a visszapattanó labdát 7 m-ről a léc alá vágta (2-0). A folytatásban a ZTE visszavett a tempóból, a Honvéd is többször eljutott a hazaiak kapujáig. A 29. percben Gaál kapásból, 7 m-ről alig lőtt fölé, majd a 31. percben Csertői 22 m-es lövését bravúrral védte Vlaszák. A 34. percben Bárányos reklamált a játékvezetőnél, amiért piros lapot kapott. A 43. percben Sebők jobb oldali beadása Némethről Arany elé pattant, aki 7 m-ről az üres kapuba lőtt (3-0).

  Fordulás után is nagy lendülettel támadott a hazai csapat. A 49. percben Kocsárdi ívelt előre egy labdát, Szabó II. a kifutó Vezér felett 12 m-ről emelt a kapuba (4-0). A Kispest kilenc emberrel is derekasan küzdött, de nem tudott mit kezdeni a ZTE emberfölényével. Az 56. percben Varga T. kapott remek labdát, kilépett a balösszekötő helyén, és 10 m-ről a hosszú sarokba gurított (5-0). A 68. percben szépített a Kispest-Honvéd. Calin egy 17 m-es szabadrúgást Plókai elé gurított, aki a hosszú sarokba bombázott (5-1). A hátralévő percekben a ZTE tartotta a labdát, ekkor már különösebben nem erőltette a támadást, ám a 88. percben mégis tovább növelte előnyét. Egy jobboldali beadást a csereként beállt Guti fejelt Vezér kapujába (6-1).

  A mérkőzésen csak 15 percig volt egyenragú ellenfél a fővárosi együttes. A Kispest-Honvéd azonban csak fegyelmezetlen játékosainak tehet szemrehányást azért, mert súlyos vereséggel kellett távoznia Zalaegerszegről.

  MTI