magyarfutball.hu

MTK-Hungária FC - Haladás-Milos 0 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.04.18, 17:38
    Budapest, 1998. május 8., péntek (MTI) - Labdarúgó NB I., 30. forduló:

    MTK Hungária FC - Haladás-Milos 0-1 (0-0)

    Hungária körút, 2000 néző, V: Ábrahám
    gólszerző: Negrau (56.)
    sárga lap: Molnár (47.), Kenesei (70.), illetve Koller (53.), Gabala (70.)
    csere: Zimmermann helyett Farkasházy (30.), Kincses helyett Egressy (54.), Szamosi helyett Szabados (59.), illetve Negrau helyett Király (73.), Kovács S. helyett Fehér (80.)
    jók: az MTK-ból senkit nem lehet kiemelni, illetve Kovács S., Negrau, Rott

    A mérkőzés előtt Fülöp Ferenc klubigazgató gratulált az 50. NB I-es mérkőzésén pályára lépő Szamosi Tamásnak.

    Az első félidő eseménytelenül telt el, alig láthatott kapuralövést a közönség. A mérkőzés előtt a szurkolók azt találgatták, vajon a sérült Babost miképp fogja helyettesíteni a kapuban a fiatal Rabóczki. Erre a kérdésre nem kaphattak választ, ugyanis sem Rabóczkinak, sem a Haladás kapusának, Rottnak nem akadt védenivalója. Mindkét csapat játékosai ügyesen játszották a háromszögeléseket, ugyanakkor sűrűn adták el a labdát.

    Az 50. perc hozta a találkozó első labdarúgásra emlékeztető jelenetét. Illés Keneseivel kényszerítőzött, majd három csellel elfektette a Haladás egész védelmét, és kapura lőtt. A bal alsó sarokra tartó labdát Rott bravúrral védte. Az MTK támadásaiba egyre gyakrabban kapcsolódtak be a kék-fehér védők, és ez sokat élénkített a mérkőzés színvonalán. Az 54. percben Szekeres Tamás előrelopakodva 40 m-ről lövésre szánta el magát, de Rott ismét hárított. Az MTK ezután teljesen beszorította a Haladást, de meddő mezőnyfölénye igazi helyzetekben nem mutatkozott meg. Sőt, az 56. percben a szombathelyiek szerezték meg a vezetést egy kontratámadás végén. Kovács S. remek átadást kapott a félpályánál, egy csellel lerázta védőjét, majd egyedül vezette a labdát az MTK kapujára. A kifutó Rabóczki belevetődött az erős lövésbe, de a labda a támadást kísérő Negrau elé pattant, akinek nem okozott gondot 10 m-ről az üres kapuba találni (0-1). A hátralévő játékrészben az MTK veszélyeztetett: Kenesei és Illés a kapufát találta el.

    A Haladás megérdemelten nyert az indiszponáltan játszó MTK ellen.