magyarfutball.hu

Siófoki Bányász FC - MTK-Hungária FC 2 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.12.19, 20:21
  Siófok, 1998. április 25. szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 27. forduló:

  Siófoki Bányász SE - MTK Hungária FC 2-0 (0-0)
  Siófok, 5000 néző, V: Arany

  gólszerzők: Győri (67.), Szabó Z. (91.)
  sárga lap: Kenesei (77.), Madar (78.)
  cserék: Sallai helyett Pest K. (75.), Ördög helyett Szlobodszkij (88.), illetve Korolovszki helyett Kincses (80.), Szekeres helyett Madar (60.), Egressy helyett Szamosi (73.)
  jók: Posza, Bimbó, Győri, Ördög, illetve Kuttor, Molnár, Halmai, Farkasházy

  Siófok:
  Posza - Juhász, Bimbó, Győri, Szabadi - Kriston, Kovács B., Sallai, László - Ördög, Szabó Z.

  MTK:
  Babos - Kuttor, Korolovszki, Molnár, Szekeres - Halmai, Illés, Farkasházy - Kenesei, Orosz, Egressy

  A vendégek nagy lendülettel kezdtek, és sok esetben megkeverték a kapkodó siófoki védőket. Ennek ellenére Babosnak volt egy esetben egy kitűnő védése, és enyhe siófoki fölényt mutatott a játék. Az MTK az első negyedórában nem találta ellenszerét a feljavult és megnyugodott hazai védőkkel szemben. A 13. percben - a játékvezető szerint - érvénytelen gólt szerzett a Siófok. Az utolsó tíz percben a Bányász újabb két helyzetet hagyott ki.

  A második játékrészt a Bányász kezdte nagy lendülettel és Babosnak két esetben is óriási bravúrra volt szüksége, hogy a kapuját megmentse a góltól. A 65. percben volt az első komoly helyzete az MTK-nak, Illés közeli lövését Posza bravúrral ütötte ki a léc mellől. A 67. percben végre megszületett a hazai csapat vezető gólja. László keresztlabdáját Győri 12 m-ről a kimozduló Babos felett a léc alá emelte (1-0).

  A Siófok fölénye továbbra is megmaradt. Az MTK mindent elkövetett az egyenlítés érdekében, de Babos óriási hibája a 91. percben megpecsételte sorsát, amikor is kiejtett labdáját Szabó közelről a hálóba kotorta (2-0).

  A helyenként jól játszó Siófoki Bányász második félidei játéka alapján megérdemelten győzte le a nagy nevekből álló fővárosi csapatot. Az MTK csalódást keltett.

  MTI