magyarfutball.hu

MTK-Hungária FC - Kispest-Honvéd FC 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.01.03, 14:04
    Budapest, 1998. március 7. szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 19. forduló:

    MTK Hungária FC - Kispest HFC 2-0 (0-0)
    Hungária krt., 6000 néző, V: Varga S.

    gólszerzők: Orosz (63.), Kuttor (90.)
    sárga lap: Lőrincz (44.), Farkasházy (60.), illetve Plókai (15.)
    csere: Egressy helyett Zsivóczky (a szünetben), Madar Cs. helyett Szekeres (57.), Kenesei helyett Fekete (57), illetve Borgulya helyett Cipf (68.), Farkas A. helyett Medgyesi (69.)
    jók: Kuttor, Illés, illetve Vezér

    MTK:
    Babos G. - Lőrincz - Kuttor, Molnár - Farkasházy, Madar, Illés, Halmai, Egressy - Kenesei, Orosz

    Kispest:
    Vezér - Hahn - Plókai, Mátyus - Dubecz, Kovács B., Farkas A., Bárányos, Calin - Borgulya, Csertői

    A mérkőzés elején mindkét csapat kihagyott egy-egy ígéretes helyzetet. A 4. percben a kispesti Borgulya nem találta el az üres kaput, a bal sarok mellé helyezett. A másik oldalon egy perccel később Illés a léc fölé lőtt. Negyedóra elteltével visszaesett a találkozó színvonala. A 24. percben a 16-oson belül Madar tört kapura, a kifutó Vezér mentett. Az MTK nem tudott egyértelmű mezőnyfölényt kiharcolni, veszélytelenek voltak a hazai csapat támadásai. A 43. percben Borgulya közeli lövését Babos védte.

    Az 51. percben Illés kilépett a védők közül és 12 m-ről kapura lőtt, ám Vezér hárított. Nem játszott jól az MTK, a 63. percben mégis megszerezte a vezetést: Zsivóczky a bal oldalról a középen helyezkedő Oroszhoz passzolt, aki 10 m-ről a bal alsó sarokba gurított (1-0). A Kispest sokáig egyetlen gólhelyzetet sem dolgozott ki, aztán a 78. percben Bárányos 7 m-ről, jobbról a kapu mellé lőtt. A 90. percben újabb találatot ért el az MTK: bal oldali szöglet után hibázott a vendégvédelem, a labda Kuttorhoz került, s a válogatott védő 12 m-ről a kapu bal oldalába bombázott (2-0).

    Jó játékkal kezdődött a mérkőzés, de hamar leromlott a két csapat teljesítménye. Az MTK kicsivel jobb volt ellenfelénél, így megérdemelte a kétgólos győzelmet.