magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - Diósgyőri FC 2 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.01.04, 18:32
  Budapest, 1998. február 28., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 18. forduló:

  Kispest-HFC - Diósgyőri FC 2-1 (2-0)
  Bozsik-stadion, 5000 néző, V: Vad

  gólszerzők: Bárányos (15.), Calin (24.), illetve Kiser (87.)
  sárga lap: Plókai (83.)
  csere: Dubecz helyett Urbányi (a szünetben), Urbányi helyett Medgyesi (68.), Borgulya helyett Baranyi (81.), illetve Kákóczki helyett Buzás (61.), Buliga helyett Ruskó (61.), Jakab helyett Kotula (75.)
  jók: Bárányos, illetve Rácz

  Kispest-HFC:
  Vezér - Csábi - Plókai, Hahn, Mátyus - Dubecz, Kovács B., Bárányos, Calin - Csertői, Borgulya

  Diósgyőri FC:
  Rácz - Földvári - Téger, Kovács T. - Túróczi, Buliga, Kiser, Kákóczki, Varga - Jakab, Kulcsár

  A 15. percben szerzett vezetést a Kispest. Bárányos lövésre szánta el magát a Diósgyőr kapujától mintegy 18 m-re és a későn eszmélő Rácz mellett a kapu jobb oldalába talált (1-0). Tovább tartott a hazai csapat fölénye, és a 24. percben ez újabb gólt eredményezett. A román Calin lépett ki a lesre játszó vendégvédők közül és 14 m-ről látványosan emelt a kifutó kapus fölött a bal alsó sarokba (2-0).

  A második félidőben elmaradtak a hazai közönség által várt kispesti rohamok. A piros-feketék visszahúzódtak saját térfelükre, megpróbálták megőrizni kétgólos előnyüket.

  A Diósgyőr nem élt a nagyobb játékterület adta előnnyel, keveset és körülményesen támadott a vendégcsapat. Ennek ellenére a 87. percben megszületett a diósgyőriek szépítő gólja. A könnyelműen játszó hazai védők közül a diósgyőri csapatkapitány, Kiser lépett ki jó ütemben, és 14 m-ről leadott lövése után Vezér kapust érintve jutott a hálóba a labda (2-1).

  Első félidei teljesítménye alapján a Kispest megérdemelten szerezte meg a három bajnoki pontot. A Diósgyőr csak a második játékrész egyes szakaszaiban volt méltó ellenfele a hazaiaknak.