magyarfutball.hu

Tiszakécske FC-Eurobusz - Győri ETO FC 1 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.01.10, 12:00
  1997. november 22., szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 17. forduló:

  Tiszakécske FC-Eurobusz - Győri ETO FC 1-2 (1-2)
  Tiszakécske, 5000 néző, V: Tóth V.

  gólszerzők: Balla M. (23.), illetve Korsós (16.), Fehér M. (44.)
  sárga lap: Molnár (29.), Thaly (57.), illetve Salagean (12.)
  csere: Vidákovics helyett Cimpian (55.), Mike helyett Collins (61.), Szántó helyett Unyatinszki (76.), illetve Stark helyett Gőgh, Bodor helyett Fodor (mindkettő a szünetben)
  jók: Bujáki, Balla M., illetve Lakos, Csató S., Vayer

  Kezdőcsapatok:

  Tiszakécske:
  Nagy Zs. - Balla L., Barna, Thaly, Bujáki - Maczkó, Molnár, Mike, Vidakovics - Balla M., Szántó

  Győr:
  Molnár - Lakos - Korsós, Puglits, Stark - Mracskó, Csató S., Salagean - Bodor, Fehér M., Vayer

  Alaposan megfogyatkozott hazai B-közép próbálta ellensúlyozni a vendégszurkolók közel ezer fős seregének hangerejét. Negyedóráig kemény küzdelem jellemezte a mérkőzést, előbb Puglits távoli lövését védte Nagy Zs., majd az ellenkező oldalon Szántó 17 m-es szabadrúgása pattant ki a sorfalról. A 16. percben Vayer baloldalról végzett el szabadrúgást, a röviden belőtt labdára egyedül Korsós ment föl fejelni, és a mozdulatára csak rácsodálkozó kécskei védőket megelőzve könnyedén bólintotta a labdát a jobb alsó sarokba (0-1). S hogy a gyermeteg védelmi hibák nem kécskei sajátosságnak számítanak, azt a 23. percben a győri védők is bizonyították. Ekkor Szántó jobboldali szögletét követően öt győri védő figyelte, amint Balla M. 2 m-ről kiegyenlít (1-1). Ezután többnyire a Tiszakécske játszott fölényben, a 40. percben Maczkó jobboldali elfutását és beadását követően Balla M. szép mozdulattal, kapásból, 15 m-ről alig lőtt mellé. A félidő újabb kécskei védelmi rövidzárlattal végződött. A 44. percben Balla L. feleslegesen cselezgetett az alapvonalnál, Vayer szerelte, beadta a labdát, a menteni szándékozó Vidakovics pontosan Fehér M. elé rúgta a labdát, s a győri csatár 10 m-ről a bal felső sarokba bombázott (1-2).

  Szünet után szünettel folytatódott a mérkőzés, ugyanis a kécskei világítás csak részben működött, s az 55. percben Tóth Vencel játékvezető rövid időre beszüntette a játékot. A kényszerű leállás a vendégek játékát vetette vissza kevésbé, az 58. percben Vayer remekül ment el a baloldalon, két csel után kissé önző módon beadás helyett, szorongatott pozícióból az oldalhálóba lőtt. Az őszi bajnokaspiráns győriek maradtak támadásban, a hazaiak visszaszorultak saját térfelükre, így aztán kevés esélyük maradt az egyenlítésre. Bő 15 percnyi mezőnyjáték után viszont meglódultak a hazaiak. A 75. percben Balla M. remek átadással Molnárt hozta támadásba a jobboldalon, aki 18 m-ről lőtt, Lakos lábáról az oldalhálóba pattant a labda. A sarokrúgást követően Szántó veszélyesen csavarodó beadása több gólhelyzetbe lévő kécskei csatár előtt is elsuhant. A 78. percben Cimpian a védők mögé kerülő Molnárt indította a jobbösszekötő helyén, akinek lövésszerű beadása ismét szögletre pattant. Kiszabadult a kécskeiek szorításából a győri gárda, és a 85. percben Mracskó a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki. Ekkor Barna Zsolt felelőtlenül cselezgetett a felezővonalnál, elveszítette a labdát, Mracskó egyedül törhetett kapura, kicselezte Nagy Zsoltot is, ám kisodródva leadott lapos lövését Thaly a kapufa mellől szögletre vágta. Az utolsó percekben nagyon nagy elánnal támadott a Tiszakécske, a győriek teljesen beszorultak a kapujuk elé, ám előbb Balla, majd Collins is kecsegtető helyzetben hibázott.

  A találkozó lefújását követően a népes győri szurkolótábor hosszasan ünnepelte az őszi elsőséget kiharcoló, tehát "félidős bajnok" kedvenceit.

  MTI