magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Kispest-Honvéd FC 1 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2016.05.21, 22:20 (szerk.: 2021.02.27, 16:06)
  A három pont megvan, de játékban még sokat kell javulni
  Békéscsabai Előre FC - Kispest-Honvéd FC 1-0 (0-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 5000 néző
  V.: Hajdó (Vida, Veres)
  Békéscsaba: Baji 0 — Balog Z. 6, Raducu 6, Sándor 5 — Kerényi 4, Dobi 5, Vörös 4, Brlázs 5, Vasas 5 — Stoica 5, Todorovics 6. Edző: Pásztor József
  Kispest: Vezér 5 — Medgyesi 5, Hahn 5, Mátyus 5 — Forrai 4, Major 4, Bárányos 6, Plókai A. 5, Farkas 4 — Kabát 4, Jovanovics 4—2=2. Edző: Komora Imre
  Csere: Vörös helyett Fazekas (5) a 60., Forrai h. Pintér (-) a 61., Farkas h. Balogh G. (-) a 67., Kabát h. Balog Zs. (-) a 72., Stoica h. Frank (-) a 86., Todorovics h. Takács (-) a 88. percben.
  Gólszerző: Vasas a 73. percben.
  Sárga lap: Todorovics (sípszó után elrúgta a labdát) a 15., Dobi (Major felvágásáért) a 65., Raducu (Major felvágásáért) a 70. percben.
  Kiállítva: Jovanovics a 31. percben.
  Szögletarány: 1:2 (1:1).

  2. perc: Todorovics a 16-os bal oldalától a 11-es ponttal egymagasságban szabadrúgást végzett el, csavart lövése a felső kapufáról pattant vissza a mezőnybe.
  31. perc: Raducu ügyesen szerelte a kitörő Jovanovicsot, a szerb légiós azonban estében utána rúgott a csabaiak román védőjének. Hajdó játékvezető odafutott és habozás nélkül piros lapot mutatott fel a kispesti támadónak.
  73. perc: Balog Zoltán a 16- os sarkáról beadásszerű lövést küldött a kapu felé, Vezér vetődve a jobb alsó sarok elől ujjheggyel kitolta a labdát. Vasas jó ütemben érkezett, és az 5-ös sarkáról, lendületből, laposan a jobb alsó sarokba lőtt, 1-0.

  Két-két helyen változtattak a szakvezetők a csapatokon, nem titkoltan azzal a céllal, hogy játékosabb” labdarúgókat küldjenek a pályára. Ez azonban az első félidőn egyáltalán nem látszott meg.
  Todorovics ugyan jól „hangolt” a második percben, kapufája látványos volt, ám ezután fél óráig merő unalom volt a mérkőzés. A két csapat még csak a kapu felé sem tudott rúgni, ugyanis a mezőnyben már olyan gyakran hibáztak, hogy csak a kezdőkör körül pattogott a labda. A kapusok és a nézők unatkoztak, az utóbbiak egy idő után már bosszankodtak is. Eseményt csak Jovanovics kiállítása jelentett. Ettől sem táltosodott meg a Békéscsaba, mindkét csapat egyformán körülményesen játszott, ezért csak a két 16-os között pattogott a labda.
  A fordulás után egy valamivel harcosabb Békéscsaba lépett pályára, hamar be is szorult a Kispest. Kis is alakult néhány helyzet Vezér kapuja előtt, de a portás mindig a helyén volt. Sőt, ziccereket is hárított.
  A vendégek jól tömörültek és egy-egy labdaszerzés után megugrottak, kontráik azonban ugyanolyan ártalmatlannak bizonyultak, mint a csabaiak több-kevesebb sikerrel kidolgozott helyzetei. Egészen a 73. percig, amikor a mind jobban szorongató Békéscsaba megszerezte a mérkőzés egyetlen gólját.
  Ezután a Kispest kénytelen volt kitámadni, de csak kétszer tudták próbára tenni Baji kapust. Ez viszont édeskevés volt ahhoz, hogy akár egyetlen pontocskát is megszerezzenek a Kórház utcában.
  A békéscsabaiakat sem lehet agyondicsérni, hiszen egyedül lelkesedésben múlták fölül a vendégeket.
  A találkozót felvételről ma 21.50 órakor levetíti a Csaba Tv.
  kép
  A kispesti kispadra egy évtized után visszatért Komora Imre kezet ráz Pásztor Józseffel (Fotó: Lehoczky Péter)

  Edzői nyilatkozatok
  Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
  — Az történt, amire számítottam. A Kispest agresszíven védekezett, mi pedig játékban nem tudtunk kibontakozni és nem tudtunk a vendégek fölé nőni. Hiszen valójában nem volt csatársorunk. Emiatt nem is lehetett más a játékunk, mint szögletből, szabadrúgásból vagy oldalról belőtt labdákból törekedni a gólszerzésre. Ilyen formában több kecsegtető helyzetünk is volt, ezért megérdemelten győztünk, annál is inkább, hiszen a kispestieknek szinte nem is volt helyzetük.
  — Az első játékrészben nem láthattunk valami fényes produkciót.
  — A létszámfölényt az a csapat tudja kihasználni, amelyikben három-négy csatár is játszik, nálunk pedig még a kispadon ülőkkel együtt sem volt annyi csatár. A vendégek nagyon fegyelmezetten futballoztak, visszaálltak és nem adták át a területet.
  — Raducu és Balog Zoltán mellett most Vasas is „csipkedte” magát.
  — Valóban jobban igyekezett, bár kevésszer sikerült őt megjátszani. De szerencsére a beadásnál jókor érkezett. A gól, mondhatnám úgy is, egy kissé korán jött, mert még rengeteget kellett idegeskedni a hármas sípszóig. Bár éreztem, hogy a Honvédban nincs annyi, hogy fordítani tudjon.
  — Végig bízott a győzelemben?
  — Igen, hiszen kapufát is lőttünk és további gólokat szerezhettünk volna.
  — Kikkel volt elégedett a mérkőzésen?
  — Balog, Sándor, Kerényi, Brlázs szinte mindannyian hiba nélkül játszottak.
  Komora Imre, a Kispest edzője:
  — A korai kiállítás megpecsételte a csapat sorsát, ezzel együtt is a gárda hősiesen védekezett tíz emberrel. Tisztességgel küzdöttünk, de ez ma kevés volt a sikerhez. Gratulálok a Békéscsabának a győzelemhez.
  (Gyurkó Mihály - Jávor Péter - Verasztó Lajos)

  11. Békéscsaba 11 4 1 6 8-27 13
  ...
  18. Kispest-Honvéd 11 2 - 9 8-24 6

  Harmadszor is 1-0
  Ötödik hazai mérkőzésén a hét közben a Ferencvárost 1—0-ra verő Kispest-Honvédot fogadták a Székesfehérvárott 5—1-es vereségbe belefutó lila-fehérek.
  Az első félidőben Todorovics kapufáján kívül fél órán keresztül nem történt semmi, ám ekkor a csabai térfél közepén a jó ütemben szerelő román légiós, Raducu előretörését a vendégek fekvő csatára, a szerb Jovanovics egy kaszáló mozdulattal akadályozta meg, amiért Hajdó játékvezető kiállította a 31. percben.
  Az eset felpaprikázta a vendégeket, a levonuló Jovanovics kisebb szóváltásba is keveredett a nézőkkel, s korábban sem ült nyugodtan a kispadon Varga József, a vendégek pályaedzője, az eset után egyre gyakrabban futott az oldalvonal mellé, tanácsot adva a fővárosiaknak.
  Még néhány kemény belemenés borzolta az első félidőben a kedélyeket, s ebben a honvédosok jártak az élen, ám a játékvezető, érdekes módon, nem adott sárga lapot a piros-feketéknek. A két alsó házban tanyázó együttes csatáját egy oldalról belőtt labda után az utóbbi hetekben gyakran bírált Vasas közeli gólja döntötte el a hajrában.
  A lila-fehérek harmadik 1—0-ás győzelmüket aratták a Kórház utcában, s mindez azt mutatja, hogy hazai környezetben, a közönség biztatása mellett van tartása a gárdának, eddig 10 pontot gyűjtöttek itthon az őszi idény öt békéscsabai találkozóján.

  Békés Megyei Hírlap, 1997. szeptember 29.