magyarfutball.hu

Újpesti TE - Ecker-Stadler FC 4 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.03.21, 11:51
    1997. szeptember 24. szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 10. forduló:

    Újpesti TE - Ecker-Stadler FC 4-0 (1-0)
    Megyeri út, 3000 néző, V: Bukovics

    gólszerző: Véber (45. - 11-esből), Tóth N. (49.), Pető (56.), Babati (82.)
    sárga lap: Schultz (27.), Kertész (45.), Korol (72.)
    csere: Tóth N. helyett Zombori (59.), Pető helyett Babati (72.), Fehér helyett Kiskapusi (78.), illetve Hleba helyett Borgulya (a szünetben), Demkovics helyett Nagy S. (50.), Jeremejev helyett Murai (60.)
    jók: Véber, Monye, illetve a Stadlerből senkit sem lehet kiemelnis

    ÚTE:
    Szűcs - Sebők V. - Fehér Cs., Szlezák - Pető, Véber, Kozma, Monye, Tóth N. - Herczeg, Kovács Z.

    Ecker-Stadler:
    Nagy G. - Schultz, Kertész, Resko - Holló, Korol, Demkovics, Molnár Z., Jeremejev - Farkas T., Hleba

    A mérkőzés képe az első perctől kezdve híven tükrözte a két csapat tabellán elfoglalt helyét, a hazaiak mint a dobogóért harcoló gárdákhoz illik, az első perctől kezdve szinte kapujukhoz szögezték a kiesés ellen harcoló akasztóiakat.

    Mégis az első negyedóra Újpest-támadásai közül csak Sebők fejese érdemel említést, amely centiméterekkel szállt fölé. A lila-fehér akciók közepette meglepetésként hatott, hogy a túloldalon Farkas került gólhelyzetbe, ám hosszan szöktette magát és Szűcs jól vetődött ki. Ettől kezdve azonban csak az ÚTE előtt nyílt gólszerzési lehetőség. Véber szólózott végig a félpálya közepétől, ám a kapuson már nem sikerült átpörgetnie a labdát. Nem sokkal később Herczeg került ígéretes helyzetbe, de a tizenhatoson belül nem találta el jól a labdát, helyette dühösen kirúgott egy fűcsomót. A 31. percben Kozma 18 m-es lövése alig süvített el a bal felső sarok mellett, majd 5 perc múlva ismét a Ciprusról hazatért középpályás lövése okozott izgalmat. Tizenhét méteres baloldali szabadrúgása már átjutott Nagy G. hasa alatt, de a bal kapufa tövéről pattanva végiggurult a gólvonal előtt...

    Arról, hogy a hazaiak mégis előnnyel térhessenek pihenőre, Kertész gondoskodott. A hátvéd ugyanis felrúgta Tóth Norbertet a tizenhatoson belül, holott a csatárnak már esélye sem volt, hogy elérje a labdát. Bukovics játékvezető azonnal 11-est ítélt. A büntetőt Véber biztosan értékesítette (1-0).

    A szünet után nem sokat kellett várni az újabb újpesti gólra, amely egy formás gyors akció végén született. Herczeg cselezgetett a 16-osnál, majd letette a labdát a kapunak háttal álló Kovács elé, aki azonnal a jobb oldalra, Véberhez játszott. Az újpesti karmester szintén azonnal átívelt a bal oldalra, ahol az érkező Tóth N. úgy lőtt a kapuba, hogy Nagy kapus még beleért a labdába (2-0). Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés, innentől kezdve valóban csak az volt a kérdés, hány góllal nyer az Újpest. Az 56. percben Véber
    labdájával Pető fordult kapura, és 10 m-ről senkitől sem zavartatva a hosszú sarokba lőtt (3-0). A félgőzzel játszadozó újpestiek ekkor már azt is megengedhették maguknak, hogy szellősen védekezzenek, mert a néhány helyzetbe kerülő Stadler-játékos próbálkozását biztosan hárította Szűcs. A mérkőzés utolsó gólját a csereként pályára lépett Babati szerezte, miután áthámozta magát a vendégvédelem jobb oldalán, és laposan a hosszú sarokba lőtt (4-0).

    Egy rendkívül alacsony színvonalú mérkőzésen az Újpest csak annyit adott ki magából, amennyi a biztos, többgólos győzelemhez kellett. Tehette ezt úgy, hogy közben még a közönséget is szórakoztatta, mivel a Stadler képtelen volt nagyobb erőbedobásra késztetni a hazaiakat.