magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - Ferencvárosi TC 1 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.03.21, 14:37
    Budapest, 1997. szeptember 24., szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 10. forduló:

    Kispest-Honvéd FC - Ferencváros 1-0 (1-0)
    Kispest, Bozsik-stadion, 7000 néző, v: Molnár L.

    gólszerző: Bárányos (45. perc)
    sárga lap: Kabát (47. perc), Kovács B. (56.), Mátyus (67.) illetve Lipcsei (24.), Nyilas (27.), Páling (29.), Szűcs M. (61.)
    cserék: Farkas A. helyett Pintér Z. (56. perc), Forrai helyett Tarlue (58., majd Tarlue helyett Balogh Zs., 72.) illetve Nagy N. helyett Albert (a szünetben), Páling helyett Zavadszky (77.)
    jók: Vezér, Mátyus, Medgyesi, illetve Lipcsei, Miriuta

    Kezdőcsapatok:

    Kispest-Honvéd FC:
    Vezér - Hahn - Medgyesi, Mátyus - Forrai, Kovács B., Bárányos, Balogh G., Farkas A. - Jovanovic, Kabát

    Ferencváros:
    Udvarácz - Dragóner - Páling, Lipcsei, Szűcs M. - Nyilas, Miriuta, Vincze O., Nagy N. - Horváth F., Nicsenko

    A kezdés előtt Kovács Kálmán, az egykori legendás válogatott csatár, a kispestiek jelenlegi klubtitkára gondosan a sajtó lelkére kötötte, nagy jót tennének a Honvéddal, ha megírnák, a "nyitórúgást" a Pepsi-Cola területi vezetője, Kalamusz István (a második félidőben ugyanezt tette a cég budapesti kereskedelmi igazgatója, Keszeg Attila) végezte el, mert manapság ugye minden szponzor jól jön. Hát még a kispestieknek, akik hétfőn alapvető szakvezetői "vérátömlesztésen" estek át.

    A Ferencvárost úgy fogadta a piros-fekete legénység, hogy soraiból hiányzott Plókai A. és Major, viszont Vezér kapus úgy állt a kalitkája elé, hogy éppen 23. születésnapját ünnepelte.

    Lendületes első negyedórával tették le névjegyüket a csapatok, a kapusoknak azonban túl sok izgulnivalójuk nem volt. Jobbára a vendég kezdeményezett, de Mátyusék a földön és különösen a légtérben ügyesen tisztáztak. A 22. percben Bárányos játszotta meg szépen Jovanovicot. A lövés a léc alá tartott, Udvarácz azonban szögletre tolta a labdát. Ez volt az első esély, méghozzá komoly. Hét perc múlva Jovanovic egyedül próbált megugrani, Páling hosszasan rángatta, Molnár bíró a végén megunta, és sárgát adott. Többen úgy vélték, ha a hazai futballista elesik, piros lap következett volna. Dehát nem esett el.

    A második negyedórára már a Honvéd is többször vállalkozott, nagyon úgy festett, amolyan "egygólos" találkozó lesz ez. A 31. percben Miriuta egészséges bombája megdolgoztatta Vezért. Két perc múlva Dragóner 19 méterről alig lőtt a bal kapufa mellé. A 38. percben Nyilas parádésan kevergetett középen, hirtelen tiszta helyzetben találta magát, de ballábas lövését Vezér szépen mentette.

    A 40. percben Lipcsei legszebb napjaira emlékeztető módon hagyott maga mögött mindenkit, óriás bombája a bal kapufáról pattant ki, az akciót követő Horváth F. fölékanalazta a labdát. A 45. percben Bárányos 18 méterről merészet gondolt, trükkösen kapura emelt: Udvarácz egy kicsit mintha kívül állt volna az előírt határnál, mert bármennyire is nyújtózkodott, nem érte el a labdát, ami behullott a léc alá (1-0).

    Fordulás után úgy festett, kicsit korán kezdi el őrizgetni soványka előnyét a hazai gárda. A Ferencváros szorgosan rohamozott, a hazaiak ha három-négy alkalommal kerültek a vendégek 16-osának környékére ebben a játékrészben. A 68. percben Miriuta jobb oldal- ról belőtt szabadrúgását Nicsenko hat méterről a kapuba fejelte. Molnár a partjelző beintésére nem adott gólt. Kérdés: vajh, miért? A partbíró föltehetően olyat látott, ami miatt intenie kellett. A 80. percben Albert lövése visszapattant a védőkről, Nicsenko öt méterről az égbe lőtt. Három perc múlva a lest reklamáló hazai védők között Vincze lépett ki, de közelről mellé helyezett.

    Egy perccel a vége előtt Lipcsei szabadrúgása csúszott el a bal felső sarok mellett, majd a rendes játékidőn már túl Albert lőtt fölé.

    Ez az az eredmény, amire talán senki sem számított. A tabella utolsó helyezettje legyőzte az esélyesebbnek vélt Ferencvárost. Az első játékrészben olykor kezdeményezőbb volt a Honvéd, ám azért látszott, a vendégek elképzeléseiben lelhető fel több elképzelés. Bárányos helyzetfelismerése, Udvarácz bakija gólt eredményezett. Szünet után a zöld-fehérek csaknem negyven percen keresztül folyamatosan támadtak, az utolsó negyedórára még Dragóner is följött fejelni (eredménytelen húzás volt), de a hallatlan szorosan embert fogó, lelkes Honvéd végül kicsikarta a győzelmet a formán kívüli Ferencvárossal szemben.