magyarfutball.hu

Újpesti TE - Siófoki Bányász FC 2 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.03.28, 14:31
  Budapest, 1997. szeptember 13., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 8. forduló:

  Újpesti TE - Siófoki Bányász SE 2-0 (0-0)
  Megyeri út, 3000 néző, V: Kiss G.

  gólszerzők: Herczeg (59.), Kiskapusi (67.)
  sárga lap: Pető (55.), Kozma (75.), Zombori (88.), illetve Juhász (31.), Sallai (61.)
  cserék: Szanyó helyett Babati (57.), Pető helyett Tamási (83.), Tóth N. helyett Kvasz (88.), illetve Soós helyett Ördög (62.), Pest R. helyett Szabó Z. (75.), Sallai helyett Szabadi (78.)
  jók: Kozma, Kiskapusi, illetve Pest R.

  Kezdőcsapatok:

  Újpesti TE:
  Szűcs L. - Kozma - Kiskapusi, Szlezák - Pető, Véber, Szanyó, Zombori, Tóth N. - Herczeg, Kovács Z.

  Siófoki Bányász SE:
  Posza - Bimbó - Juhász, László - Soós, Sallai, Pest K., Kovács B., Perger - Győri, Pest R.

  Eseménytelen játékkal telt el az első negyedóra. Az újpestiek néha eljutottak a vendégek kapujához, de ott rendszerint elvesztették a labdát. A mérkőzés első gólhelyzetét Szanyó hagyta ki, aki a 16. percben a felső lécre fejelt. Az ÚTE mezőnyfölényt harcolt ki, de a Siófok hiába szorult be sokszor saját térfelére, a lila-fehérek gyenge támadójátékuk miatt képtelenek voltak a gólszerzésre. A 27. percben a vendégek csatára, Pest R. a kapu bal oldala mellé lőtt. A siófokiak egyre inkább feljöttek, így Szűcs kapusnak is akadt dolga, bár igazán veszélyes akciókat nem vezettek a vidékiek. A 45. percben Kovács Z. futott el a balszélen, s jóval a bal alsó sarok mellé lőtt.

  A második félidő elején Pető ígéretes helyzetben nem érte el a labdát, majd az 56. percben Kovács Z. a kapu mellé fejelt. Az elszalasztott gólszerzési lehetőségek után az újpestiek tovább támadtak, s az 59. percben megszerezték a vezetést. Zombori a jobbszélről középre ívelt, Herczeg pedig 6 m-ről a jobb alsó sarokba fejelt (1-0). Nem sokkal később Véber 14 m-es lövését védte Posza, a 67. percben azonban már tehetetlen volt a vendégek kapusa. Babati 18 m-ről kapura lőtt, Poszáról kipattant a labda Kiskapusi elé, aki 5
  m-ről a hálóba helyezett (2-0). A két találat után visszaestek a siófokiak, míg az ÚTE játékosai próbáltak újabb gólt szerezni. Ez nem sikerült, de előnyét könnyedén megtartotta a hazai csapat. A 87. percben Tamási fejesét hárította Posza.

  A gyenge színvonalú első félidőben úgy tűnt, hogy a Siófok nem szenved vereséget, ám az ÚTE a második félidőben nyújtott teljesítményével végül megérdemelten nyert.