magyarfutball.hu

MTK FC - Diósgyőri FC 0 : 1 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.04.18, 19:39
  1997. szeptember 3. szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 7. forduló:

  MTK FC - Diósgyőri FC 0-1 (0-1)
  Hungária krt., 3000 néző, V: Puhl

  gólszerző: Lőrincz E. (22. - öngól),
  sárga lap: Molnár (41.), Lőrincz (60.), Illés (89.),
  cserék: Kenesei helyett Preisinger (75). Orosz helyett Madar Cs. (szünetben), illetve Téger helyett Volár (szünetben) Kulcsár helyett Jakab (szünetben), Domokos helyett Buzás (74.)
  jók: Halmai, Molnár, illetve, Rácz (a mezőny legjobbja), Farkas J. Ternován

  Kezdőcsapatok:

  MTK:
  Babos G. - Kuttor, Lőrincz E., Molnár, Szamosi - Farkasházy, Halmai, Illés - Kenesei K., Orosz, Egressy

  Diósgyőr:
  Rácz - Farkas A., Téger, Farkas J., Kovács T - Ternován, Kiser, Buliga, Kákóczki - Domokos, Kulcsár S.

  A Győr elleni hazai vereség és az Újpesti döntetlen után, győz-e saját pályáján a bajnokcsapat az újonc Diósgyőr ellen? Ez volt a szerda esti Hungária körúti mérkőzés alapkérdése, amelyre a választ a korábbiakhoz képest jóval erősebb összeállításban játszó MTK igyekezett megadni. A kék-fehéreknél újból szerelést öltött ugyanis a sérüléséből-betegségéből felépült Lőrincz, Kuttor, Illés és Halmai is.

  Czibor Zoltánra emlékezett először a stadion népe, majd a mai futballistáké lett a főszerep. Ennek eljátszására sokáig senki sem vállalkozott. Az első valamire való helyzet a 7. percben jött össze, ám hiába lépett meg jól Illés, a 16-os vonal közeléből a kimozduló kapusba lőtt. Az MTK támadott, de a Diósgyőr ki-ki bújt a szorításból, igaz a vendégkísérletek veszélyfoka meglehetősen alacsony volt. Rendre hibáztak azonban a hazaiak is, Kuttor pontatlan fejese például hatalmas helyzetben szállt mellé. Aztán a 22. perben éljenezhetett a mintegy 300 fős diósgyőri szurkolótábor. Ártatlan szituációban Babos valamiért kiindult a kapujából, miközben Lőrincz hazafejelte a labdát, amely így akadálytalanul pattogott be a hazai hálóba. Öngól (0-1). Érzékelhető zavar a vendéglátóknál, bátrabb játék a diósgyőriek részéről - ez a kép jellemezte a következő perceket, és mivel a MTK kábasága a szünetig kitartott, vendégvezetéssel kezdődhetett a második félidő.

  A 48. percben Halmai fejesénél hördült először a publikum ám baj volt az irányzékkal. Másodjára is ez történt, a kék-fehérek válogatott középpályásának újabb "bólintása" előtt Madar, a friss csere tékozolt el egy nagy lehetőséget alig néhány méterre Rácz kapujától. A 61. percben Madar pazar szöktetése után teljesen egyedül állt a kapuval szemben, ő azonban a háló helyett a sokadszor is remekül kifutó Ráczot választotta. A bosszankodás nyílt elégedetlenségbe csapott át, az MTK hívek mind nehezebben viselték kedvenceik vergődését. Pedig volt alkalom az egyenlítésre.

  Például az 65. percben, amikor egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kuttor csúsztathatott - labdája azonban a bal oldali kapufa mellett landolt. A 70. perctől viszont a diósgyőriek riogatták a riválist. Előbb Domokos önzése segített a hazaiakon, mivel nem adta le kecsegtetőbb szituációban lévő társának sem a labdát, majd Jakab 8 méterről végrehajtott látványos, ámde célt tévesztett kapáslövése nyomán sóhajthatott fel a hazai tábor, hogy ezt is megúszták...

  A vereséget azonban nem tudták elkerülni a kék-fehérek, jóllehet, a 87. percben Illés bal alsó sarokra tartó bombájánál már-már gólt látott a nagyérdemű. Rácz azonban a helyén volt, s így maradt a meglepő eredmény.

  Nyert a potyagól miatt ugyan szerencsés, az összkép alapján azonban megérdemelten diadalmaskodó újonc, a most csak pislákoló harcitűzzel játszó, tavalyi önmagától messzejáró bajnok otthonában.