magyarfutball.hu

Debreceni VSC-Epona - Békéscsabai Előre FC 8 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 5 (1 szavazat)

1...5
NB I 1997/1998, 7. forduló
játékvezető : Bede Ferenc
nézőszámok:
 1. Nemzeti Sport: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2016.05.27, 10:35 (szerk.: 2021.02.12, 23:36)
  Ez még gombócból is sok
  Debreceni VSC-Epona - Békéscsabai Előre FC 8-0 (3-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Debrecen, 6000 néző
  V.: Bede (Kiss B., Ring)
  Debrecen: Téglási 0 — Gojan 6 — Vadicska 7, Pető 6, Szatmári 8 — Dombi 7, Böőr 7—2=5, Frida 0, Madar 6 — Djurisics 6, Ilea 10. Edző: Herczeg András
  Békéscsaba: Fülöp 3 — Diczkó 3 — Erdei 1, Valentényi 3, Vasas 3 — Belvon 4, Todorovics 3, Sándor M. 4, Fazekas 4, Balog Z. 5 — Dani 4. Edző: Pásztor József
  Csere: Frida helyett Ulveczki (7) a 18., Todorovics h. Kerényi (3) a szünetben, Belvon h. Stoica (-) a 65., Fazekas h. Vörös (-) a 76., Djurisics h. Sira (-) a 86. percben.
  Gólszerző: Ilea a 22., a 45., az 51., a 68., Djurisics a 42., Szatmári a 72., Vadicska a 74., Dombi a 78. percben.
  Kiállítva: Erdei (törlesztésért) a 12., Böőr (második sárga lap után) a 77. percben.
  Sárga lap: Erdei (Ileával szemben szabálytalanság) a 11., Ilea (elkaszálta Danit) a 15., Fazekas (utánrúgásért) a 33., Todorovics (szabálytalanság a 16-os előtt) a 41., Böőr (szabálytalanság Vasassal szemben) a 46., Kerényi (hátulról elkaszálta Ulveczkit) az 55. percben.
  Szögletarány: 7:4 (5:1)

  12. perc: Erdei egy szabálytalanság után sárga lapot kapott. A jogos szabadrúgáshoz készülődtek a debreceniek, miközben a középre helyezkedő Ilea „odapiszkált” a besárgult csabainak, aki visszaütött. Bede játékvezető felmutatta a vendégvédőnek a piros lapot is, a kezdeményező Ileáról viszont teljesen megfeledkezett...
  22. perc: Az emberelőnyből származó nagy debreceni nyomásnak nem sokáig állt ellen a vendégvédelem. Ulveczki ment el a bal oldalon, kihasználva a létszámfölényt, középre adását Madar csúsztatta tovább, s a mögötte érkező Ilea hét méterről a kapu bal alsó sarkába fejelt, 1-0.
  42. perc: Djurisics és Vasas harcolt a labdáért a 16-oson belül egy bedobás után, de a hazaiak nyolcasa lett a nyertes, és félfordulásból, 14 méterről jobbal kilőtte a bal alsó sarkot, 2-0.
  45. perc: Ulveczki nemes egyszerűséggel faképnél hagyta Valentényit, majd beadott, a középen érkező Ilea pedig az ötösről, senkitől sem zavartatva fejelt a hálóba, 3-0.
  51. perc: Dombi kiugrott a leshatáron, a 16-os jobb sarkánál, középre gurított, ahol ki más érkezett volna, mint Ilea teljesen egyedül..., 4-0.
  68. perc: A menetrend egyszerű: Szatmári gyorsan elrobogott a bal szélen, a beadásra Ilea érkezett, a gyönyörű fejes sem maradt el, 5-0.
  72. perc: A remekül játszó Szatmári úgy gondolta, hogy nem akar lemaradni a gólgyártásban, 23 méterről, a bal összekötő helyéről kilőtte a későn vetődő kapus mellett a bal alsó sarkot, 6-0.
  74. perc: Vadicska a 16-os jobb sarkánál tolt egyet a labdán, majd ballal kilőtte a bal alsó sarkot, 7-0.
  77. perc: A bal oldali partvonal mellett Böőr sárga lapot érően szabálytalankodott Vörössel szemben és mivel volt már sárgája, Bede kiállította.
  78. perc: Dombi kígyózott végig az elképesztően rosszul helyezkedő vendégvédők között, majd amikor már csak Fülöppel szemben állt, átemelte a labdát a kifutó kapus felett, 8-0.

  Az első osztályú mezőny két legfiatalabb átlagéletkorú csapata találkozott a kora őszi hétközi találkozón. Talán erre vezethető vissza az is, hogy mindkét együttes a sinusz hullám alakjához hasonlóan teljesített az eddigi mérkőzések során.
  A két „csikócsapat” az egymás elleni mérkőzésén talán egyenlő eséllyel indulhatott volna, ha nincsenek a következő tényezők: a Debrecen játszott otthon (a lelkes közönségének már régóta tartozik egy szép győzelemmel), és a fiatalítás is egészen más formában, mondhatni jóval szerencsésebben zajlott a hajdúságiaknál (nem radikálisan, hanem szisztematikusan felépítve). Mindez, no meg Pásztor edző véleménye is arra engedett következtetni a meccs előtt, hogy a viharsarkiaknak már egy kis pontocska elég ahhoz, hogy vidáman utazzanak hazafele. Magyarul: a békéscsabaiak kívánsága nem egy pulykakakas, hanem egy bajnoki pont volt itt Debrecenben.
  A kezdés utáni percekben mindenesetre nem egy pulykakakas, hanem egy nyuszi benyomását keltette a vendégegyüttes és szinte azonnal beszorult a saját kapuja előterébe. A védők nem merték felvinni a labdát, a támadókat pedig könnyedén szerelték. Tíz perc elteltével aztán vezetett egy szép támadást a vendégcsapat, jelezvén, hogy ő is a pályán van. Nos, jelezte Erdei is, aki nagy fegyelmezetlenséget követett el a törlesztésével és ezzel kiállíttatta magát. Ez még akkor is igaz, hajói láthatóan Ilea provokálta.
  A következőkben ez a tény meghatározta a mérkőzést. Az elősöprögetőt játszó Sándort Pásztor edző kénytelen volt hátrébb küldeni, s ezzel átszervezni csapatát. Herczeg András is azonnal lépett, a védekező Frida helyett a támadást jobban segítő Ulveczkit hozta be. Jöttek is egymás után a hazai támadások, amelyek közül az egyik gólt eredményezett. A csabaiak becsületére legyen mondva, nem mondtak le a támadás lehetőségéről, a debreceni játékosok azonban rengeteget futva igyekeztek szétzilálni az amúgy sem túl acélos védelmüket. Ez a 42. percig nem hozott eredményt, ekkor azonban három perc leforgása alatt két gólt is szereztek és ezzel eldőlt a találkozó.
  Szünet után a roppant felszabadultán játszó Debrecen akkor került a létszámhátrányban lévő csabai védők mögé, amikor csak akart. Igaz ez még akkor is, ha Pásztor József a gyengélkedő Todorovics helyére a védő Kerényit küldte pályára. A vendégjátékosok minden párharcot elvesztettek, a pálya akármelyik szakaszát nézve, teljesen szétfutották őket a hazaiak. A negyedik gólt követően teljesen megrogytak a lila mezesek, amelyen Böőr kiállítása sem sokat változtatott. Diczkó, Valentényi, Vörös például úgy sem volt képes gólt rúgni, hogy teljesen egyedül vitte Téglásira a labdát...
  A csabaiaknak ezt a mérkőzést látva sok mindent át kell majd értékelniük, ha komolyan gondolják az osztályban maradást. Emberhátrányban ki lehet kapni esetleg 3—0-ra, no de 8—0-ra?!

  Edzői nyilatkozatok
  Herczeg András, a Debrecen edzője:
  — Csodálatos délután volt, a közönség és a csapat végre egymásra talált.
  Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
  — A meccs előtt is éreztem, hogy nem sok keresnivalónk van, hiszen már az edzésen is láttam, hogy néhány játékos elfáradt és mindehhez még a játékvezető is hozzásegített.
  — A kiállításról mi a véleménye?
  — A kiállítás jogos volt, de Ileát is ki kellett volna állítani, mert először ő ütött.
  — A nyolcgólos különbség rengeteg...
  — Az első gól után már látni lehetett, hogy esélytelenek vagyunk, a Debrecen pedig minden egyes helyzetét értékesítette. Az utolsó tíz percben mi háromszor is egyedül vezettük a kapusra a labdát, de még szépíteni sem tudtunk.
  — Kemény napok következnek...
  — Nem lesz egyszerű innen talpra állni, de nagyon bízom benne, hogy átérzik a játékosok, hogy ennél többet kell nyújtani. Néhányan megszédültek az eddig szerzett hét ponttól...
  (Szegedi Zsolt)

  9. Debrecen 7 3 1 3 14-9 10
  ...
  12. Békéscsaba 7 2 1 4 5-20 7

  Békés Megyei Hírlap, 1997. szeptember 4.
  képKépünkön a második debreceni gólt megelőző pillanat látható. Djurisics lábát már elhagyta a labda...kép
  Megvan a negyedik! Ilea volt a meccs hőse.kép
  Herczeg András edzőnek (középen) végre Debrecenben is volt oka az örömre. (Fotók: Iklódy János)

  Hajdú-Bihari Napló, 1997. szeptember 4.