magyarfutball.hu

Újpesti TE - MTK FC 1 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.23, 17:57
    1997. augusztus 31., vasárnap (MTI) - Labdarúgó NB I., 6. forduló:

    Újpesti TE - MTK FC 1-1 (0-1)
    Megyeri út, 5000 néző, V: Piller

    gólszerzők: Kovács Z. (47.), illetve Halmai (26. - 11-esből)
    sárga lap: Kiskapusi (25.), Kovács Z. (30.), Sebők V. (40.), illetve Csertői (17.), Madar Cs. (62.), Egressy (64.)
    cserék: Monye helyett Szanyó (a szünetben), Herczeg helyett Eszenyi (83.), illetve Csertői helyett Madar Cs. (27.), Orosz helyett Kenesei K. (a szünetben), Csábi helyett Talapa (60.)
    jók: Sebők, Véber, Herczeg, illetve Rabóczki, Molnár Z., Halmai

    Kezdőcsapatok:

    Újpesti TE:
    Szűcs Lajos - Sebők - Fehér Cs., Kiskapusi, Szlezák - Babati, Kozma, Véber, Monye - Herczeg, Kovács Z.

    MTK FC:
    Rabóczki - Csábi - Kuttor, Molnár Z., Farkasházy, Zimmermann, Halmai, Szamosi - Orosz, Csertői, Egressy

    A kezdéskor az újpesti B-közép tagjai a teljes szektorukat beborító, újpesti címert formázó látványos transzparenssel köszöntötték csapatukat.

    Maga a találkozó lendületes hazai rohamokkal indult, de az első negyedórában nem a játéké volt a főszerep. A hangosbemondó két alkalommal is főszereplővé vált. Először az újpestiek megkönnyebbülve hallhatták, hogy Jenei Sándor felépült korábbi sérüléséből, bár egyelőre még nem játszhat. A második alkalommal az egyik újpesti transzparens eltávolítására szólította fel a klubvezetés az újpesti B-közép tagjait. A félidő első felében a lila-fehérek támadtak többet, de a befejezésekkel gondjaik adódtak. Egy esetben pedig Rabóczki kapus védett bravúrosan egy hétméteres ollózást. Bár jó iramban, nagy kedvvel játszottak a csapatok, a közönség szurkolás helyett az MTK-játékosok szidalmazásával foglalkozott.

    A 26. percben - némileg váratlanul - megszületett az MTK vezető gólja. Kiskapusi szabálytalankodott Orosszal szemben a hazai kapu előterében és a jogos tizenegyesből Halmai a jobbra vetődő Szűcs helyére küldte a labdát (0-1). Parázs hangulatban folytatódott az első játékrész mind a lelátón, mind pedig a pályán. Továbbra is az újpestiek birtokolták többet a labdát, de mezőnyfölényüket képtelenek voltak gólra váltani.

    A szünetben Szabó Bence, az Újpesti TE elnöke a közelmúlt világversenyein sikeresen szerepelt újpesti sportolókat köszöntötte. Az elnök a kajak-kenu világbajnokságon ezüstérmes női kajaknégyest és az öttusa világbajnokságon csapatban aranyérmes Madaras Ádámot jutalmazta meg.

    Ami pedig a futballt illeti: újpesti góllal kezdődött a második játékrész. A 47. percben Kovács Z. kapott pontos labdát a jobb oldalon, majd 14 méterről a kifutó Rabóczki mellett a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A hazaiak teljesen beszorították az MTK-t, amely kontratámadásokkal próbált eljutni Szűcs Lajos kapujáig. A 69. percben egy ilyen gyors ellentámadás után Madar Cs. 14 méterről alig tévesztette el az újpesti kaput. A hazaiak az ellentámadás végén Herczeg jóvoltából veszélyeztettek, a csatár azonban 16 méterről centiméterekkel a keresztléc fölé bombázott. Állandósult az újpesti fölény, de az MTK fegyelmezetten védekezett.

    Az Újpest hiába támadott többet, igazi gólhelyzete nem akadt, így a taktikusan védekező MTK megérdemelten vívta ki a döntetlent.