magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - Ecker-Stadler FC 0 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.23, 17:44
    1997. augusztus 30., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 6. forduló:

    Kispest-Honvéd FC - Ecker-Stadler FC 0-1 (0-1)
    Bozsik-stadion, 2500 néző, V: Kiss G.
    gólszerző: Borgulya (31. perc - 11-esből)
    sárga lapok: Mátyus (22. perc), Plókai A. (31.), Jovanovic (79.), illetve Schultz (33.), Holló (52.), Kertész J. (70.)
    cserék: Cipf helyett Balogh Zs. (55.), Kovács B. helyett Jovanovic (64.), illetve Nagy S. helyett Füzesi (63.), Borgulya helyett Hadár (74.), Farkas T. helyett Jemkovics (86.)
    jók: Mátyus, illetve Kiri, Reskó, Jeremejev, Schultz

    Kezdőcsapatok:

    Kispest-HFC:
    Vezér - Hahn - Plókai A., Mátyus, Hungler - Dubecz, Kovács B., Forrai, Cipf - Kabát, Bárányos

    Ecker-Stadler FC:
    Kiri - Korol - Resko, Kertész J. - Schultz, Nagy S., Jeremejev, Kovács Zs., Farkas T. - Holló, Borgulya

    Az 5. percben Holló egészséges lövése dolgoztatta meg Vezért, következményeként szögletet rúghatott a vendég, melyen nem látszott megilletődöttség. A 11. percben Bárányos szögletét Mátyus az egekből fejelte kapura, Kiri akción kívül volt, egy védő a gólvonalról mentett. Egy perc múlva Bárányos egyedül lépett ki, lapos lövését szép vetődéssel csípte el Kiri.

    A 17. percben újfent Holló következett, egy bal oldali beadást némi nehézséggel megszelídített, s mivel a Honvéd-védők csak néztek, kapura is lőtt, Vezér szerencsével hárított. Mitagadás, nem a döntetlent jött őrizgetni az akasztói gárda. A 29. percben Kovács B. "légibalettel" próbált a kapuba emelni, Kiri szögletre tisztázott. A 31. percben Plókai akasztotta Borgulyát. Sárga lap, s mivel az eset a büntetőterületen belül történt, 11-es is következett. Borgulya a bal alsó sarokba küldte a labdát (0-1).

    A 34. percben Kabát egyenlíthetett volna, de ballábas gurítása elcsúszott a bal alsó sarok mellett. A Honvéd-rohamok oldalról történő beívelgetésekre épültek, Korolék ezt a próbatételt állták, jól fejelgették el a labdákat.

    A 47. percben Plókai hatalmas erejű szabadrúgását Kiri remek vetődéssel tolta szögetre. Döcögött, nyikorgott a Honvéd gépezete, a vendégek viszont villámgyors lerohanásokkal próbálták növelni előnyüket. A 68. percben Mátyusnak játszották ki tökéletesre a lövőesélyt, a hórihorgas hazai játékos 14 m-es próbálkozását szögletre tisztázták a tömörülő védők.

    A 75. percben nagy kavarodás végén Jovanovic 12 méterről a jobb alsó sarok mellé csúsztatott. Kapkodás nélkül védte előnyét az Ecker-Stadler. A 83. percben Balogh törte át magát a véderőműveken, erős lövése az oldalhálóban landolt.

    A piros-fekete gárda támadói (Bárányos és Kabát) nem igazi támadók, tulajdonképpen egy épkézláb helyzetet sem tudtak kidolgozni az akasztóiak kapuja előtt. Ez nemhogy idegenben hátrányos, de otthon módfelett az Varga Zoltán kispesti szaktanácsadói ténykedése eddig sikertelen: két mérkőzés, két vereség. A vidéki legénység egy pillanatra sem riadt meg attól, hogy idegenben küzd. Szervezett, lelkes teljesítményének méltó jutalma ez a három pont.