magyarfutball.hu

Újpesti TE - Århus GF 0 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
UEFA Kupa selejtező, 2. forduló
játékvezető : Vorgias Sotiris (Görögország)
nézőszámok:
  1. Magyar csapatok kupamérkőzései: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
    2011.12.18, 14:14
    Annyi előny, amennyi elképzelés

    Két, hazájában igencsak patinás együttes lépett pályára tegnap este a Megyeri úton az UEFA Kupa selejtezőjének első mérkőzésén. Az Aarhus és az Újpest "összéletkora" 229 év, a dán gárda 1880-ban, az UTE 1885-ben alakult. Bizony, az esztendők múlása a teljesítményen is meglátszott: öregesen, a másikat igencsak tisztelve kezdték a csapatok az összecsapást, igaz, a két "matuzsálemtől" nem is várhattunk öldöklő tempót.
    Negyedóra után került mezőnyfölénybe a hazai legénység, körülbelül ennyi idő kellett ahhoz, hogy Véberék rádöbbenjenek: az Aarhus korántsem tartozik a verhetetlen sztárcsapatok sorába. A dánok Szűcs kapujára egyáltalán nem voltak veszélyesek, ám az Újpesti kísérletek csak számukban, és nem minőségükben múlták felül a vendégekéit.
    Az első negyvenöt percben csupán két lehetőség nyílott a gólszerzésre. Mindkétszer Kovács Zoltán előtt, de előbb Babati középre adása után elakadt a lövése Bjerrében, majd az utolsó pillanatban az ötösön mentett előle a korábbi Eb-aranyérmes Piechnik, akinek minden megmozdulásán látszott, hogy képzettségével messze kitűnik társai közül.
    A második félidőben egyre nyilvánvalóbbá vált: Az Újpest átmentette gyenge bajnoki formáját erre a találkozóra is. És a közönség ugyan transzparenssel bizonyította, hogy továbbra is kitart Nagy László edző mellett - sőt, a feledhető produkció ellenére szinte végig éltette a csapatot -, a díszpáholyban ülő vezetők homlokán egyre több ránc redőzött... Az újpesti labdarúgók ekkor éleslátásukról tettek tanúbizonyságot, mivel a redők folyamatos mélyülését több tíz méter távolságról is "kiszúrták", s a hajrára jóval nagyobb sebességre kapcsoltak. Kovács előbb Szlezák, majd Véber átadásából, harmadszor pedig Sebők passzából találhatott volna a hálóba, de mindannyiszor hibázott, így végül a kötelezőnek tartott minimális előnyt sem tudta megszerezni az Újpest.

    Népszabadság 1997. augusztus 13.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu