magyarfutball.hu

Zalahús-Zalaegerszegi TE FC - MTK FC 0 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.25, 18:55
    1997. augusztus 9., szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 4. forduló:

    Zalahús-ZTE FC - MTK FC 0-1 (0-1)
    Zalaegerszeg, 7000 néző, V: Tóth V.

    gólszerző: Kenesei (27.)
    sárga lap: Szőke (70.), illetve Kenesei (60.), Farkasházy (65.)
    cserék: Szabó II. helyett Szőke (46.), Németh helyett Molnár A. (74.), illetve Egressy helyett Madar (35.), Preisinger helyett Csertői (46.), Kenesei helyett Talapa (85.)
    jók: Casoltan, Szabó I., illetve Illés, Kenesei, Csábi

    Kezdőcsapatok:

    Zalahús-ZTE FC:
    Vlaszák - Csóka, Szabó I., Filó - Sebők, Szabó II., Molnár B., Gaál, Németh - Kámán, Casoltan

    MTK FC:
    Babos - Kuttor, Csábi, Szamosi - Farkasházi, Zimmermann, Halmai, Illés, Egressy (Madar, 35.) - Kenesei, Preisinger

    Mindkét csapat nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, a második percben már megszerezhette volna a vezetést a fővárosi csapat. Ám Vlaszák előbb Preisinger lövését, majd Kenesei labdáját hárította bravúrral. A másik kapunál Kámán lőtt nagy helyzetben mellé. Az 5. percben Preisinger csúsztatott a bal sarok mellé. Mindkét csapat "nyílt lapokkal" játszott, így az első negyedórában jó iramú mérkőzést láthattak a nézők, majd fokozatosan elszürkült a játék, de az MTK veszélyeztetett többet. A 13. percben Egressy lépett ki, majd 12 m-es lövését Vlaszák bravúrral hárította. Nem sokkal később Preisinger fordult le védőjéről, de 18 m-ről mellé lőtt. Az MTK játszott enyhe mezőnyfölényben, de lehetősége kevés akadt. A 22. percben Kámán egyedül tört ki, de rosszul vette át a labdát, így odalett a nagy lehetőség. A 27. percben váratlanul megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Szabó II. adta el a labdát, majd Illés futotta le a jobb oldalon a zalai védőket, beadását Kenesei két lépésről gurította a kapuba (0-1). A folytatásban is gyengén és elképzelés nélkül játszott a hazai csapat, de az MTK-nek sem kellett különösebben megerőltetnie magát. A 30. percben Szamosi lövését fogta biztosan Vlaszák. Nem sokkal később Szabó II. 17 m-es szabadrúgása levágódott a sorfalról, az ismétlést Casoltan 5 m-ről emelte a bal sarok mellé. A 37. percben Filó adta el a labdát a saját 16-osán belül, de Kenesei lövését Vlaszák szögletre ütötte. A másik kapunál Kámán ordító helyzetben 5 m-ről Babos kezébe gurított. A félidő zárásaként Illés tört ki a védők közül, de a 16-oson belül Vlaszák elütötte előle a labdát.

    Fordulás után nagy lendülettel kezdett a hazai csapat. Az 51. percben egy védők felett átszállt labdát Németh kapásból a léc fölé lőtt. Nem sokkal később Casoltan 17 m-es lövését biztosan fogta Babos. Az MTK taktikusan és fegyelmezetten játszott, a hazai csapat hiába került mezőnyfölénybe, alig akadt helyzete. A 62. percben Sebők 28 m-es lövését a léc alól ütötte ki Babos, majd nem sokkal később Németh lőtt az oldalhálóba. Védekezett a bajnokcsapat az alsóházban tanyázó hazaiak ellen, de ezt eredményesen tette. A 74. percben Molnár A. beadása Csábiról kis hiján saját kapujába pattant. A hajrában is szorongatott a ZTE, de elképzelés nélküli támadójátéka semmi veszélyt nem jelentett a fővárosiak kapujára. A 83. percben Szőke hagyta ki az utolsó egyenlítési lehetőséget, amikor 7 m-ről fejelt a kapu fölé.

    Alacsony színvonalú mérkőzésen a bajnokcsapat végig félgőzzel játszott, csak annyit adott ki magából, amennyi kellett a győzelemhez. A ZTE ezzel a vereségével továbbra is pont nélkül áll a bajnoki tabellán.

    MTI