magyarfutball.hu

Tiszakécske FC-Eurobusz - Diósgyőri FC 2 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.04.29, 15:05 (szerk.: 2021.04.29, 15:07)
  1997. július 27., vasárnap (tud) - Labdarúgó NB I., 2. forduló:

  Tiszakécske FC-Eurobusz - Diósgyőri FC 2-0 (0-0)
  Tiszakécske, 6000 néző, V: Cserna

  gólszerzők: Molnár (67.), Balla M. (85.)
  sárga lap: Barna Zs. (45.), Szarvas (83.), illetve Kiser (30.), Földvári (35.), Farkas A. (76.)
  csere: Mike helyett Szarvas (a szünetben), Szántó helyett Bessermann (63.), illetve Ternován helyett Farkas J. (55.)
  jók: Nagy Zs., Balla L., Izsák, Molnár, Balla M., illetve Téger, Jakab, Kiser

  Kezdőcsapatok:

  Tiszakécske FC-Eurobusz:
  Nagy Zs. - Izsák - Balla L., Barna, Cimpian - Molnár, Unyatinszki, Mike, Szántó - Maczkó, Balla M.

  Diósgyőri FC:
  Rácz - Téger - Földvári, Farkas A., Kovács T. - Ternován, Kiser, Buliga, Kákóczki - Jakab, Domokos

  A mérkőzés legnagyobb kérdése már fél órával a kezdés előtt eldőlt: nevezetesen, hogy lesz összecsapás. Tari Zoltán szövetségi ellenőr ugyanis hitelesítette az újjáépített kécskei stadiont.

  Nem rontott egymásnak a két rivális, leginkább a pálya közepén folyt nagy küzdelem a labda megszerzéséért. A 10. percben Szántó baloldali beadását követően Balla M. 7 m-es fejesét a bal felső sarokból mentette Rácz. Két perccel később Maczkó lövését öklözte szögletre a diósgyőri kapuvédő. Közel 25 percnyi semmitmondó mezőnyjáték következett ezután, majd a hajrában előbb a Diósgyőr emberelte meg magát. A 40. percben Ternován ugrott ki a jobb oldalon, Izsák a 16-oson belül szerelte a lövés pillanatában. Öt perccel később Ternován nagy helyzetet hagyott ki, amikor a kaputól 10 m-re az égbe lőtt.

  Sokkal nagyobb sebességre kapcsolt a fordulás után a két csapat, izgalmas jelenetekkel tarkított perceket élt át a két szurkolótábor. Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Ternován jobboldali beadását követően Kákóczki közelről a jobb kapufát találta el. A házigazdák játéka akkor javult jelentősen, amikor a hosszú sérüléséből most felépült játékmester Bessermann a pályára lépett. A 67. percben Maczkó - Balla M. - Molnár volt a labda útja, és az egykori diósgyőri játékos 17 m-ről a jobb alsó sarokba lőtte a kécskeiek vezető gólját (1-0).

  Ezután perceken át parádézott a házigazda. A 73. percben Szarvas jobboldali beadását követően Balla M. a jobb felső sarok mellé fejelt. Tizenkét perccel később viszont nem hibázott a hazai gólkirály, Maczkótól kapott remek labdát a jobboldalon, a 16-oson belül összegubancolta a diósgyőri védők lábát, majd leheletfinoman ejtett Rácz kapus fölött a háló közepébe (2-0).

  A stadionavatót lelkes játékának köszönhetően joggal váltotta három pontra az újonc kécskei csapat.

  MTI

  Tiszakécske, 1997. július 27. vasárnap (MTI) - A vendégszurkolók már az első félidőben verekedni kezdtek egymás között a vasárnap délutáni Tiszakécske - Diósgyőr (2-0) NB I-es labdarúgó-mérkőzésen. Ez az incidens még magától véget ért, ám a második félidőben, az első tiszakécskei gól után, a diósgyőri drukkerek már provokálni is kezdték a hazai szurkolókat.

  A második tiszakécskei gól után pedig a diósgyőriek egy építkezésből ott maradt betonhalom darabjaival elkezdték dobálni a helyi szurkolókat és az akkor még be nem avatkozott rendőröket is. A törmelékhalom egy darabja eltalált egy tíz éves gyereket, és ekkor már a helyi szurkolók is elkezdték a verekedést. A vendégtábor egy csapata átszakította az úgynevezett menekülő szektor egyik kapuját, és megtámadták az őket visszaszorítani igyekvő, a klub megbízásából a helyszínen tartózkodott helyi biztonsági szolgálat embereit. Ekkor a szolgálat vezetője felkérte a rendőröket is a beavatkozásra. A rendőrök megfékezték a garázdálkodókat. Öt személyt állítottak elő.

  A rendőri beavatkozás során a vendégszurkolók közül senki sem, három rendőr viszont könnyebb sérülést szenvedett - tájékoztatta minderről az MTI-t Ferenczi László, a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.