magyarfutball.hu

Diósgyőri FC - Kispest-Honvéd FC 5 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.29, 15:35
    1997. július 20., vasárnap (tud) - Labdarúgó NB I., 1. forduló:

    Diósgyőri FC - Kispest-Honvéd FC 5-1 (3-1)
    Diósgyőr, 18 000 néző, V: Hajdó
    gólszerzők: Jakab (1.), Buliga (39.), Téger (41.), Kákóczki (61.), Kiser (76.), illetve Kovács K. (29.)
    sárga lap: Kákóczki (61.), Farkas J. (81.), illetve Kovács K. (29.), Plókai A. (44.), Bárányos (45.), Nagy L. (72.)
    piros lap: Plókai A. (66.)
    cserék: Kulcsár helyett Domokos (67.), Téger helyett Farkas J. (74.), Kákóczki helyett Ruskó (78.), illetve Kovács B. helyett Csőke (46.), Major helyett Mátyus (63.), Cipf helyett Nagy L. (71.)
    jók: Rácz, Téger, Kiser, Buliga, Kákóczki, illetve Farkas András

    Diósgyőri FC:
    Rácz - Földvári, Téger, Kovács T. - Ternován, Kiser, Buliga, Farkas Attila, Kákóczki - Jakab, Kulcsár

    Kispest-Honvéd FC:
    Horváth D. - Dubecz, Plókai A., Farkas András - Balog Zs., Kovács B., Major, Bárányos, Cipf - Jovanovic, Kovács K.

    A diósgyőriek már az első percben vezetésre tettek szert: Jakab kapott pontos átadást a 16-oson belül, s a balösszekötő helyéről, balról, 14 m-ről úgy lőtt a hálóba, hogy a labda a bal kapufa tövéről perdült a gólvonal mögé (1-0). Ezt követően a kispestiek kétszer is egyenlíthettek volna, de Jovanovic és Kovács K. egyaránt hibázott. A 29. percben Bárányos emelte át a labdát a diósgyőriek védőfalán, a labda pontosan Kovács K. elé került, aki 6 m-ről a kifutó Rácz mellett a kapuba továbbított (1-1). A félidő hajrájában ismét nekidurálta magát a Diósgyőr és két perc alatt két újabb gólt ért el. A 39. percben Buliga végzett el szabadrúgást 19 m-ről, a félmagas lövésbe Horváth csak beleérni tudott, s a labda a kapus kezéről a jobb alsó sarokba vágódott (2-1). A 41. percben ismét a kispesti kapus ügyetlenkedése járult hozzá a harmadik diósgyőri találathoz. Buliga jobb oldali szögletét Horváth rosszul öklözte ki, a magasból lehulló labdát pedig Téger közelről a hálóba fejelte

    Az 50. percben szépítési lehetőséget hagytak ki a vendégek: Farkas Attila kézzel ért a labdához a 16-oson belül, a játékvezető 11-est ítélt. Bárányos a bal alsó sarkot vette célba, de Rácz gyors vetődéssel hárított. A 61. percben Kiser dobta támadásba Kákóczkit, aki kilépett a fővárosi védők közül, majd 13 m-ről ballal, a jobb alsó sarokba helyezett (4-1). A 66. percben tíz főre fogyatkoztak a vendégek: Kulcsár lépett ki a védők közül, de Plókai A. lerántotta a csatárt. A védőnek már volt egy sárga lapja, most villant a piros is. A 76. percben Ternován robogott el a jobb oldalon beadását Jakab rosszul találta el, a lecsorgó labda Kiser elé került, aki 14 m-ről a bal alsó sarokba lőtt (5-1).

    Kitűnő hangulatú mérkőzésen, parádés játékkal rukkolt elő az újoncegyüttes. A kispestieket valószínűleg meglepte a hazaiak vehemens támadójátéka. A Tornyi-legénység minden csapatrészében felülmúlta ellenfelét, és ilyen különbséggel is megérdemelten győzött.

    MTI
     
  2. avatar: magyarfutball.hu