magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE FC - Ferencvárosi TC 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.07.14, 18:56
    1997. május 28., szerda (tud) - Labdarúgó NB I., 34. forduló:

    Zalaegerszegi TE - Ferencváros 2-1 (0-0)
    Zalaegerszeg, 15 000 néző, V: Lettrich

    gólszerzők: Sebők (46.), Szőke (81.), illetve Nicsenko (60.)
    sárga lap: Szabó I. (60.), Molnár A. (89.), illetve Nicsenko (6.), Forrai (55.), Milovanovic (62.), Szűcs (82.)
    cserék: Somfalvi helyett Szőke (73.), Csóka helyett Gál (83.), Kámán A. helyett Molnár A. (88.), illetve Bekő helyett Milovanovic (46.), Forrai helyett Nyilas (57.)
    jók: Tóth Gy., Csóka, Szabó I., illetve Miriuta, Nicsenko, Horváth F.

    A széltől támogatott ZTE játszott az első percekben enyhe mezőnyfölényben. A 4. percben egy szögletrúgás után Miriuta elé került a labda, aki 17 méterről kapásból mellé lőtt. Aztán fokozatosan fölényben került az FTC. A 10. percben Szabó II. 30 méteres szabadrúgása zúgott el a bal felső sarok mellett, majd Kámán lépett ki Vámosi kíséretében, de rosszul vette át a labdát, így oda lett a helyzet. A 15. percben Miriuta 22 méteres szabadrúgása vágódott le a sorfalról. A másik kapunál Kámán elől Szeiler messze kifutva kapujából mentett az oldalvonalon túlra. Az FTC fölénye után ismét a ZTE veszélyeztetett többet. A 26. percben Molnár B. beadása után Kámán elől tisztáztak a ferencvárosi védők. A másik kapunál Miriuta beadását Nicsenko elől az utolsó pillanatban rúgta szögletre Szabó I. A 31. percben Nicsenko egy jobboldali beadást követően három méterről lőhetett, de Csóka fejjel tisztázott a gólvonalon, majd a lehulló labdát a mezőnybe rúgta. A félidő hátralévő perceiben mindkét kapu előtt adódott gólszerzési lehetőség, de a csatárok nem tudtak élni ezekkel.

    A második félidőben a középkezdést követően a 46. percben megszerezte a vezetést a ZTE: Sebők lépett ki a lesre játszó fővárosi védők közül és 14 m-ről a kifutó Szeiler mellett a hosszú sarokba lőtt (1-0). A ZTE gólját követően nagy mezőnyfölénybe került a Ferencváros, de a hazaiak hősiesen védekeztek. Sőt, az 58. percben egy zalai kontra végén Németh hibázott nagy helyzetben. A másik oldalon Horváth 17 m-es lövését biztosan fogta Vlaszák. A 60. percben egy jobboldali szabadrúgást Miriuta ívelt a kapu elé, és a leálló hazai védők között Nicsenko fejelt a jobb felső sarokba (1-1). Tovább szorongatott az FTC, a 65. percben Miriuta 23 m-es szabadrúgást csavart a léc fölé. Nem sokkal ezután hullámzóvá vált a játék, enyhült az FTC szorítása, mégis a fővárosiak előtt adódott több lehetőség. A 73. percben Zavaszky sarkalta a labdát Páling elé, akinek 8 m-es lövését Vlaszák bravúrral védte. Később Nicsenko 4 m-ről pörgetett a bal kapufa mellé. Támadott a Fernecváros, de a fővárosiak bánták. A 81. percben ugyanis Németh tálalt a kiugró Szőke elé, aki 12 m-ről ügyesen csavart a hosszú sarokba (2-1). A mérkőzés zárásaként Molnár A. növelhette volna az egerszegiek előnyét. Először azonban luftot rúgott. A következő támadásnál elcsavarta a labdát Szeiler mellett, a labda mellé gurult volna, Szabó II. megpróbálta a kapuba juttatni. Ám a kapus visszavetődve mentett.

    Küzdelmes, de közepes színvonalú mérkőzésen a Ferencváros végig mezőnyfölényben játszott, de az ZTE kevesebb lehetőségét sokkal jobban használta ki. A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

    MTI