magyarfutball.hu

Pécsi Mecsek FC - Győri ETO FC 2 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.01, 19:02
    1997. május 24., szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 33. forduló:

    Pécsi MFC - Győri ETO FC 2-2 (1-2)
    Pécs, 6 000 néző, V: Varga S.

    gólszerzők: Pest (42.), Szeibert (86.), illetve Fodor (20.), Fehér (28.)
    sárga: Brindas (48.), Ulrich (57.), Szaszovszky (87.), illetve Csató J. (58.), Cseke (75.)
    cserék: Kislőrincz helyett Romanek I. (36.), Brindas helyett Szeibert (66.), Schneider helyett Kutas (75.), illetve Csató J. helyett Radics (64.), Szarvas helyett Cseke (69.)
    jók: Szaszovszky, Szabados, Pest, illetve Puglits, Mracskó, Fehér

    Pécsi MFC:
    Mitring - Brindas, Tomka, Szaszovszky - Kislőrincz, Szabados, Győri, Ulrich, Schneider - Pest, Azoitei

    Győri ETO FC:
    Molnár - Puglits, Lakos, Stark - Mracskó, Csató S., Csató J., Szarvas, Salagean - Fodor, Fehér

    Óriási tétje volt a találkozónak a hazaiak számára, győzelmük esetén elérhető közelségbe kerül az osztályozó, minden más eredmény az egyenes kiesés esélyét növeli. Ennek megfelelően óriási elszántsággal kezdtek a hazaiak. A 3. percben Szabados tört be mintaszerűen a vendégkapu elé, de a befejezés már nem sikerült. Néhány perc elteltével kiegyenlítettebb lett a játék, a győriek ügyesen adogattak, s néhány ígéretes kontratámadást is vezettek. A 20. percben némileg váratlanul vezetést szerzett a Győr, Csató S. indította Fodort, aki a kifutó Mitring fölött a hálóba emelt (0-1). A bekapott gól idegessé tette a hazaiakat, látványos átadási hibákat vétettek, sőt a 28. percben újabb gólt kaptak. Mracskó viharzott el a jobb oldalon, beadásának Mitring aláfutott, így az érkező Fehér közelről fejelhetett a kapuba (0-2). A hátralévő negyedórában támadtak, erőlködtek a hazaiak, melynek a 42. percben lett meg az eredménye, Azoitei átadását Pest értékesítette (1-2).

    A szünet után mindent egy lapra feltéve támadott a Pécs, a vendégek jobbára a védekezéssel törődtek, és kontrákra rendezkedtek be. Egy ilyen támadás végén a 62. percben Fehér kis híján újabb gólt szerzett, de Mitring bravúrral védett. A továbbiakban is nagy lelkesedéssel támadott a Pécs, a 71. percben Pest fejelt közelről, de Molnár hárítani tudott. A hajrában sem változott a játék képe, a 86. percben egyenlített a hazai csapat, Szeibert 20 méteres szabadrúgása a jobb alsó sarokban kötött ki (2-2).

    A Pécs többet és lelkesebben támadott, a vendégek viszont jobban kihasználták helyzeteiket. Ezek alapján a döntetlen igazságosnak mondható a közepes iramú, de küzdelmes, mozgalmas mérkőzésen.

    MTI