magyarfutball.hu

Újpesti TE - Békéscsabai Előre FC 4 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2016.11.10, 10:02 (szerk.: 2021.03.06, 22:17)
  Hitehagyottan, rosszul, egyéni hibákkal tarkítva...
  Újpesti TE - Békéscsabai Előre FC 4-1 (2-0)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Megyeri út, 3000 néző
  V.: Varga S. (Ring, Zvolenszky)
  Újpest: Szűcs 0 — Tamási 7, Sebők 7, Szlezák 6 — Babati 5, Jenei 6, Kvasz 6, Véber 6, Zombori 7 — Herczeg 7, Keita 5. Edző: Nagy László
  Békéscsaba: Baji 6 — Raducu 4 — Medgyesi 4, Nagy L. 5, Kovács T. 5 — Belvon 5, Major 6, Todorovics 6, Kasik 5 — Szabados 4, Kulcsár 5. Edző: Bozai Gyula
  Csere: Kovács T. helyett Stoica (5) a szünetben, Szabados h. Janics (-) a 70., Keita h. Árgyelán (-) a 74., Raducu h. Czipó (-) a 80., Kvasz h. T. Camara (-) a 87., Jenei h. Mátyás (-) a 89. percben.
  Gólszerző: Zombori a 22., Sebők a 41., Tamási az 58., Todorovics a 77., Véber (11-esből) a 78. percben.
  Sárga lap: Todorovics (Tamási buktatásáért) a 15., Nagy L. (Zomborit felvágta) a 48., Raducu (kezezésért) a 78., Janics (szándékos akasztásért) a 88., Jenei (reklamálásért) a 88. percben.
  Szögletarány: 9:4 (8:1).

  A békéscsabaiaknál Balog Zoltán sérülést szenvedett az edzésen, így helyette Kasik került a kezdő csapatba, míg a hazaiaknál Fehér helyeit Kvasz lépett pályára kezdőként.
  15. perc: Belvon jobb oldali beadását Tamási mentette szögletre Szabados elől.
  22. perc: Raducu elvesztette a labdát a csabai térfél közepén, Herczeg elfutott a jobb oldalon, az alapvonal közeléből jól adott középre, Baji és a védők elvétették a labdát, így Zombori a bal kapufa tövénél, három lépésről a hálóba passzolta a pettyest, 1-0.
  27. perc: Todorovics passzolt Szabadoshoz, aki a 16-oson belül, a védők gyűrűjében jobbra Kulcsárhoz adott, aki 12 méterről, nagy helyzetben fölé lőtt.
  28. perc: Zombori 17 méteres bombáját Baji bravúrral tolta a léc fölé.
  30. perc: Szabados a jobb oldalon elhúzott, visszapasszolt Todorovicshoz, aki középre adott, és az érkező Nagy L. 23 méterről fölé lőtt.
  40. perc: Kovács elől Sebők vitte el a labdát a csabai térfél közepén, a 16-osnál előbb Radu- cut, majd a földön fekvő Nagyot is kicselezte, majd ballal, 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2-0.
  44. perc: Major 25 méterről lőtt alig mellé.
  51. perc: Belvon vezetgette a labdát az újpesti térfélen, majd ballal, 21 méterről fölé lőtt.
  58. perc: Zombori jobb oldali szabadrúgását az üresen hagyott Tamási 5 méterről fejelte kapura, a labda Baji kezéről pattant a hálóba, 3-0.
  71. perc: Belvon jól ment el a jobb oldalon, betört a 16-oson belülre, az alapvonal közeléből kapura lőtt, Szűcs bravúrral kiütötte a labdát, majd felszabadítottak a védők.
  77. perc: Todorovics remekül indította a bal oldalon Kasikot, aki betört a 16-oson belülre, az alapvonal közeléből visszagurított, és a jókor érkező Todorovics az elalvó védők mellett a bal alsó sarokba lőtt, 3-1.
  78. perc: Még ünnepeltek a csabaiak, amikor Herczeg robogott el a bal oldalon, az alapvonal közeléből beadott, Raducu kézzel ért a labdához, 11-es. A megítélt büntetőt Véber a jó irányba vetődő Baji mellett a jobb alsó sarokba helyezte, 4-1.

  88. perc: Todorovics 26 méteres bombáját Szűcs vetődve kiütötte, Kulcsár jó helyzetből fölé emelt.

  A békéscsabaiak láthatóan az egy pont megszerzésének reményében utaztak a fővárosba a két lila-fehér együttes összecsapására.
  A csabaiak területet védtek, így az újpestiek karmestere, Véber és az ezen a napon jó formát eláruló Zombori a középpályán ügyesen szervezhetett, míg elöl a villámgyors Herczeg és a színes bőrű Keita okozott zavart a védelemben.
  A félidő közepén megszerzett újpesti találat után még inkább fölénybe kerültek a hazaiak, a csabaiak beszorultak kapujuk előterébe, s bár néhány támadást vezettek, ezek erőtlennek bizonyultak. A félidő hajrájában az előretörő Sebők szép egyéni akció után növelte az előnyt, s ekkor úgy tűnt, a dobogó második fokáért harcoló házigazdák már örülhetnek, hiszen a csabaiakban nem volt elég tűz.
  Szünet után esett a színvonal, a nagy melegben már az újpestiek sem erőltették úgy a támadásokat, ám alig egyórányi játék után az előretörő Tamási fejesével tovább növelték előnyüket.
  A vendégeknél a középpályán Todorovics és Major próbálta összeszedni a labdákat, s néhány kontraakciót kezdeményezni. Egy ilyen után szépítettek a sorrendben harmadik mérkőzésén negyedik bajnoki gólját szerző Todorovics révén, ám alig egy perc után a sokat bizonytalankodó Raducu kezezését követően jogos büntetőből növelte előnyét a Megyeri úti gárda.
  Összességében a minden tekintetben jobb újpestiek győzelme megérdemelt. A békéscsabaiaknak szombaton a Csepel ellen kell bizonyítaniuk, hogy tartják a legutóbb az MTK és a Vác ellen látott hazai formájukat. Ha így lesz, begyűjthetik a számukra létfontosságú három pontot a kiesés ellen küzdő csepeliek ellen.

  Edzői nyilatkozatok
  Nagy László, az Újpest edzője:
  — Ezúttal is támadó focit játszottunk, mint általában. Az egész évben rúgott hetvenkét gólunk is ezt támasztja alá. Sőt, lesz ez még jobb is.
  — Ki tetszett csapatából legjobban?
  — Sokan nyújtottak jó teljesítményt, de Herczeg volt az egyik legjobb, akit viszont a partjelző folyamatosan lesen látott, pedig ötből négyszer nem úgy ugrott ki.
  Bozai Gyula, a Békéscsaba edzője:
  — Gyáván, hitehagyottan, rosszul és súlyos egyéni hibákkal tarkítva játszottunk. Sokkal jobb volt az Újpest, amelyik csapat talán a tavaszi szezon legjobb teljesítményét nyújtotta. Hozzá kell tennem: most nagyon rossz volt a kispadon ülni. Kikaptunk máskor is, de akkor emelt fővel jöhettünk le apályáról, most azonban még azt sem. Igencsak akaratgyenge volt az egész csapat. Úgy tűnt, egy pillanatig sem hitték el a játékosok, hogy van keresnivalónk.
  — Nem jó előjel egy nagyonfontos Csepel elleni mérkőzés előtt...
  — Ezt a mérkőzést nagyon gyorsan el kell felejteni, és készülni a hét végi Csepel elleni találkozóra, mert az életünk függ attól a mérkőzéstől. Sajnos úgy tűnik, a tizenharmadik hely megfogott minket, pedig mindig mondogattam, hogy nem vagyunk jó csapat, mi csak akkor érhetünk el sikert, ha teljes erőbedobással küzdünk. Egyébként meglepő dolgok történnek a magyar labdarúgásban, gondolok arra, hogy például egyes csapatok igencsak megtáltosodtak a finisre.
  — Akadt olyan játékos, akivel elégedett volt?
  — Talán Kasik Zsolt nyújtott elfogadható teljesítményt a számára szokatlan poszton, ráadásul gólpasszt is adott. A gólok ellenére Baji nagyokat védett. Mást azonban nem tudnék dicsérni.
  — Mi történt Kovács Tiborral?
  — Kifordult a bokája, de remélem, hogy a hét végi Csepel elleni találkozón újra játszik, és akkor az egész csapat ismét olyan produkciót nyújt, mint az újpestit megelőző három mérkőzésen. Ugyanis most a tavaszi szezon legrosszabb játékát produkáltuk, talán a BVSC-pályán nyújtottunk hasonlóan negatív teljesítményt.

  2. Újpesti TE 32 23 5 4 72-32 74
  ...
  14. Békéscsaba 32 9 6 17 35-57

  Békés Megyei Hírlap, 1997. május 20.

  kép
  A kép csalóka, Herczeg (balra) és Kovács nagyobb küzdelmet vívott egymással, mint csapatuk, az UTE és a Békéscsaba. A lila-fehérek magabiztosan futballozva növelték előnyüket a második helyen. (Németh Ferenc felvétele)

  Nemzeti Sport, 1997. május 20. (Arcanum DT)