magyarfutball.hu

III. Kerületi TVE - Vasas Danubius Hotels 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.05.02, 17:11
  1997. május 17., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 32. forduló:

  III. ker. TVE - Vasas Danubius Hotels 2-0 (1-0)
  Hévízi út, 1500 néző, V: Cserna

  gólszerzők: Szabó A. (6.), Novák (65.)
  sárga lap: Aranyos (28.)
  cserék: Szabó Z. helyett Gyura (60.), Király helyett Bencze (79.), Novák helyett Kovács N. (90.), illetve Maczó helyett Váczi Z. (a szünetben), Hamar helyett Pál Z. (a szünetben)
  jók: Babócsy, Novák, illetve a Vasasból senkit nem lehet kiemelni

  III. ker. TVE:
  Babócsy - Krecska, Gáspár, Földvári, Szamosi - Csillag, Katzenbach, Király, Novák - Szabó Z., Szabó A.

  Vasas DH:
  Sáfár - Juhár, Aranyos, Geress, Gricajuk - Máriási, Galaschek, Szilveszter, Maczó - Fischer, Hamar

  Bátran kezdett a kerület. A 6. percben baloldali szöglet után a tizenhatos bal oldalán Katzenbachhoz került a labda. A veterán játékos középre adott, ahol Szabó Attila a kaputól 3 m-re belepöckölt a labdába, s az a bal kapufáról jutott a hálóba (1-0). A gól megzavarta a Vasast, mezőnyfölénybe került az óbudai csapat, és ha játékosai jobban összpontosítanak, több gólos vezetést is szerezhettek volna. A félidő közepe táján a vendégek kijöttek a szorításból, de előbb Galaschek, majd Máriási hagyott ki gólhelyzetet. A 35. percben Novák 16 m-es lövését bravúrral védte Sáfár. A helyzetek alapján összességében megérdemelt óbudai vezetéssel térhettek pihenőre a csapatok.

  Vasas-fölény jegyében telt a második félidő eleje, de a piros-kékek körülményes támadásszövései nem hoztak eredményt. A 65. percben az óbudai Novák indult százszázalékos helyzetben, ám a vizes pályán megállt a labda. Már-már úgy tűnt, oda a helyzet, Novák azonban visszalépett az elhagyott labdáért, és 15 méterről a kapujától távol álló Sáfár fölött úgy emelt a kapuba, hogy a labda a jobb kapufát is érte (2-0). A 71. percben Novák nagyszerű ütemben ugrott ki, 15 méterről nagy gólt akart rúgni, ehelyett telibe találta a felső kapufát. A Vasas ötletszerűen játszott, támadásaiban nyoma sem volt a tudatosságnak. A 87. percben Novák kihagyta a mérkőzés legnagyobb helyzetét. Szamosi a bal oldalon a 16-os vonalánál középre adott, ahol Novák három méterről az üres kapu helyett a visszavetődő Sáfárba lőtt.

  A második félidőben a Vasas nem nyújtott NB I-es csapathoz méltó teljesítményt. A III. kerületi gárda a helyzetei alapján akár megsemmisítő különbséggel is nyerhetett volna.