magyarfutball.hu

Csepel SC - MTK FC 0 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.22, 14:56
    1997. május 14., szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 31. forduló:

    Csepel SC - MTK FC 0-3 (0-0)
    Csepel, 1000 néző, V: Lettrich
    gólszerzők: Csertői (56. p.), Farkasházy (62.), Rósa (78. - öngól)
    sárga lap: Nagy T. (29.), Tyukodi (64.), Varga (76.), Németh (80.), illetve Horváth (37.), Kenesei (49.), Molnár (75.)
    cserék: Nagy T. helyett Oláh B. (34.), Varga helyett Semsei (77.), illetve Horváth Cs. helyett Zimmermann (a szünetben), Orosz helyett Csertői (55.), Kenesei helyett Preisinger (69.)
    jók: Bíró I., illetve Illés, Lőrincz

    Csepel SC:
    Bíró - Tyukodi - Németh, Tóth - Varga A., Mészáros, Rósa, Bubcsó, Szekeres J. - Nagy T., Baranyi

    MTK FC:
    Babos - Szekeres T., Molnár, Lőrincz, Kuttor - Zsivóczky, Illés, Farkasházy, Horváth Cs. - Kenesei, Orosz

    Támadólag lépett fel a kieséstől fenyegetett Csepel, és az első negyedórában mezőnyfölénybe került. Talán a nagy meleg tette, de igazi gólhelyzetek ebben az időszakban nem alakultak ki egyik kapu előtt sem. A 19. percben Lettrich játékvezető konzultált Cserna partjelzővel, majd a Csepel vezetőedzőjét, Gáspár Józsefet elküldte a kispadról. Tovább tartott a hazaiak mezőnyfölénye, lelkes játékukon érződött, hogy az "életük függ" a bajnoki ponttól. A 30. percben kezdett ébredezni az MTK. Illés és Kenesei többször zavarba hozták a csepeli középpályásokat, de a védelem ezekben a helyzetekben tisztázni tudott. A mintegy 500 néző nem láthatott jó játékot, az MTK nem nagyon akart, a Csepel pedig nem tudott meggyőző fölénybe kerülni. A hajrában két csepeli kontratámadás jelentett veszélyt, de a szünetet jelző sípszóig nem esett gól.

    A szünetben fény derült a csepeli vezetőedző elküldésének okára. Lettrich játékvezető a partjelző megsértéséért küldte el Gáspár Józsefet a kispadról.

    A második félidő 5. percében Zsivóczky került százszázalékos gólhelyzetbe, de 5 méteres lövését bravúrral védte Bíró. Az 56. percben vezetést szerzett az MTK. Csertői lesgyanús helyzetben kapott labdát, majd néhány lépés után 16 méterről a tehetetlen Bíró kapus mellett kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1). Még fel sem ocsúdhatott bánatából a hazai csapat, amikor a 62. percben egy mezőnybeli szabadrúgás után Farkasházy keresztbe vezette a labdát a hazai 16-os előtt, majd senkitől sem zavartatva balról, 17 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtt (0-2). A 74. percben Csertői duplázhatott volna, de a góljához hasonló helyzetből leadott lövése a bal kapufáról a földön fekvő Bíró kezébe pattant. A 78. percben eldőlt a találkozó. Csertői indult a jobb szélen, az alapvonal közeléből középre adott, és bár Preisinger lemaradt a labdáról, ez eredményezte az MTK harmadik gólját. Történt, hogy a csepeli Rósát váratlanul érte az MTK csatárának ügyetlenkedése, és belebotlott a labdába, amely a saját kapujában kötött ki - öngól (0-3).

    Az első gólig egyenrangú ellenfele volt az MTK-nak a Csepel, de ezután már a vendégek akarata érvényesült. A Csepelnek egyre nehezebb lesz elkerülnie a kiesést, míg az MTK a mérkőzés mellett valószínűleg már a bajnokságot is megnyerte.