magyarfutball.hu

Budapesti VSC - Siófoki Bányász FC 4 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.24, 13:22
    1997. május 14., szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 31. forduló:

    BVSC - Siófoki Bányász 4-1 (3-1)
    Szőnyi út, 500 néző, V: Márton S.

    gólszerzők: Csiszár (5.), Füzi (17.), Kiss I. (41.), Csordás Cs. (73.), illetve Szabó Z. (29.)
    sárga lapok: Juhász T. (18.), Virág (39.)
    cserék: Kiss I. helyett Potemkin (a szünetben), Farkas J. helyett Csordás Cs. (59.), Erős helyett Zováth (69.), illetve Juhász T. helyett Szabó Z. (27.), Bozsér helyett Carajev (a szünetben), Ördög J. helyett Kirchmayer (71.)
    jók: Erős, Csiszár, Bükszegi, illetve Posza (kapott góljai ellenére), Filipovic (elhibázott lehetőségei ellenére), Kovács B.

    BVSC:
    Végh Z. - Dragóner - Komlósi, Erdei - Erős, Csiszár, Rósa D., Füzi, Farkas J. - Bükszegi, Kiss I.

    Siófoki Bányász:
    Posza - Bimbó T. - Virág B., Szabadi Cs. - Kovács B., Juhász T., Bozsér, Sallai T., Perger A. - Ördög J., Filipovic

    Az az egyszeri tudósító, aki a vasutasok Szőnyi úti sport- telepére kilátogatott, hármas "rostálón" esett keresztül. A főbejáratnál a tudósításhoz használt komputer keltett némi izgalmat, majd az egyik futballkapu mögötti területen elhelyezett másik (rácsos) kapunál álló őr csodálkozott rá a sajtóigazolványra ("Az mi..?" - ilyen közvetlen modorban), végezetül pedig a remek sajtóterasz biztonsági embere nyitotta meg a kulcsra zárt sajtóhelyet.

    Az alapos ellenőrzésre bizonyosan ok is van. Például: a komputer akár bombát is robbanthat. Azt amúgy túlzás lenne állítani, hogy tömegek tolongtak a Siófok elleni bajnoki 90 perc során a lelátókon, ami az alapos kontrollt indokolná.

    Dehát fő a biztonság.

    Ezt eleinte nem így gondolta a vendég balatonparti gárda. Egy-két ügyes akciót követően egy gyors, jobboldali kombináció végén a piros-feketék középen elaludtak, Csiszár öt lépésről ügyesen fejelt a kapu közepébe a vonalon ragadt Posza mellett (1-0).

    Öt perc múlva ismét örvendezett a hazai publikum. Rósa bombája a felső kapufáról visszapattant, érkezett Erős, aki nyolc méterről a vidéki kapuba "bólintott". Középkezdés helyett szabadrúgás kifelé, mert a partjelző lest látott. Ettől kezdve a Siófok nagyon megijedt, folyamatosan hátramenetben futballozott, a BVSC remekelt. A 17. percben Erős a felső kapufát találta el, a kipattant labdát Füzi távolról csak bebombázta Posza hálójába (2-0).

    Ügyes, jól fölépített rohamokkal folytatta a fővárosi gárda. A 23. percben Erős jobbról adott be, Csiszár hat lépésről a földre fejelt előírásos módon, ám labdája a kapu fölé pattant. Egy perc múlva Filipovic úgy forgatta be őrzőjét, ahogyan vízilabdában megszokott, de mivel gyengén gurított a bal alsó sarok felé, a védők fölszabadítottak. A 26. percben a bosnyák csatár lesgólt fejelt.

    Hamar cserélt Keszei Ferenc, a Siófok vezetőedzője, s hogy jól tette, azt a 29. perc eseménye bizonyította. Sallai T. baloldali pontos beadását a "friss jövevény" Szabó Z. könnyedén továbbította a jobb sarokba (2-1). Takaros csata folyt, a Siófok előtt fölcsillant a remény. A 34. percben Bükszegi elől Posza messzire kifutva ügyesen hárított. Kisvártatva a nagy kedvvel játszó Erős 18 m-es bombáját tolta a kapu fölé a vendégek "portása", majd a szöglet utáni lövést is szépen védte.

    A 40. percben Bükszegi balról ügyesen "tekert keresztbe", labdája csaknem megakadt az ellenkező felső sarokban. Egy perc múlva az ő megoldását másolta le Kiss I.: a 16-os sarka közeléből a bal felső sarokba emelt (3-1). Ez a gól ismét lendületbe hozta a vasutast, Posza szorgosan röpködött a nyárias estét idéző langymelegben, volt dolga, annyi bizonyos.

    Vagy húsz másodperce folyhatott a második félidő, amikor Erdei csúszott el; Filipovic hét méterről a bal sarok mellé gurított. Meglepő - mert az első 45 perc mozgalmas küzdelme után hasonló folytatást vártak a nézők -, de ezután hosszú perceken keresztül inkább csak a két 16-os közötti térségben vadászták a labdát a csapatok. A 62. percben Erős éles szögből leadott erős szabadrúgása kevéssel csúszott el a jobb alsó sarok mellett.

    A 73. percben Potemkin ügyesen kevergetett, de a labda elpattant tőle. Ez kapóra jött Csordásnak, aki társa mögül érkezve szemfülesen rácsapott a gazdátlan bőrgolyóra, és Posza mellett 9 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (4-1). Szegény Posza Bármilyen jó napot is fogott ki, a pontos hazai lövések ellen nem volt gyógyszere.

    A végére a "taviak" kicsit elfáradtak, el is kedvetlenedtek, a budapesti legénység pedig már nem nagyon nyúlt tartalék- energiáihoz, mert nem volt ilyesmire szüksége. Így azután szép csöndben fejezték be a mérkőző felek. Úgy, hogy Rósa a 86. percben gőzmozdonyként robogott előre, de kicsit hosszan szöktette önmagát saját akciója végén, így Posza fölszedhette előle a labdát.

    Az egyre ügyesebb, szépen fejlődő BVSC-"csikók" az első félidőben valódi lövőkiképzést tartottak, noha Posza kapus aligha kérte meg erre őket. Nagy kedvvel, mindkét szélen szellemesen ficánkoltak, fölhasználtak minden fortélyt a zavarkeltésre: egyszóval igen ügyesen támadott a vasutas.

    Ezzel rendre zavarba is hozta a Bányász-védősort. Fordulás után valamit lanyhult az iram, de érdekes, jobbára élvezetes harcban tökéletesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot a fővárosi csapat.