magyarfutball.hu

MTK FC - Vác FC 3 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.16, 12:43
    1997. május 11., vasárnap (MTI) - Labdarúgó NB I., 30. forduló:

    MTK FC - Vác FC 3-0 (1-0)
    Hungária krt., 2 000 néző, V: Bede

    gólszerzők: Halmai (30. p.), Illés (55.), Zsivóczky (75.)
    cserék: Molnár Z. helyett Zimmermann (64.), Orosz helyett Preisinger (64.), Halmai helyett Egressy (80.), illetve Kriska helyett Kovács P., Schwarz helyett Sándor T. (mindkettő aszünetben), Vojtekovszki helyett Borgulya (68.)
    sárga lap: Lőrincz (48.), illetve Boda (69.)
    jók: Halmai, Illés, illetve Tóth I.

    MTK FC:
    Babos G. - Talapa, Kuttor, Lőrincz E., Szekeres T. - Molnár Z., Halmai, Illés, Zsivóczky - Kenesei K., Orosz

    Vác FC:
    Tóth I. - Nagy T., Lévai, Kasza, Boda - Kriska, Vojtekovszki, Schwarz, Nyikos - Horváth P., Andrássy

    A várakozásoknak megfelelően az MTK lépett fel támadólag, és az első negyedórában több helyzetet is elpuskázott. A Vác teljesen beszorult, és két esetben is csak a jól védő Tóth Ivánnak köszönhette, hogy nem kapott gólt. A vendégek kontrákra játszottak, és bár a labda megszerzése sikerült, az indításokba rendre hiba csúszott.

    A félidő közepére, ha lehet, még inkább erősödött az MTK nyomása, és csak az volt kérdéses, hogy bírja-e a Vác. Bírta, és a 27. percben Nyikos 16 méteres lövése csak alig kerülte el a hazai kapu bal alsó sarkát. A 30. percben aztán vezetést szerzett az MTK. Lőrincz ívelt egy jobb oldali szabadrúgást a váci kapu elé, Tóth Iván kimozdult, és két MTK-játékos szorításában elütötte a labdát. A kapus balszerencséjére a játékszer pontosan a kaputól 7 méterre álló Halmai térdére hullott, ahonnan az üres kapu közepébe pattant. Szerencsés gól volt (1-0). A bekapott gól megzavarta a vendégeket, újra állandósult az MTK-játékosok jelenléte kapujuk előtt. Igaz, a hazaiak is sokat körülményeskedtek, így az utolsónak ígérkező átadások rendre nem sikerültek.

    A 40. percben egyenlítési lehetőség adódott a Vác előtt. Nagy Tibor 26 méteres szabadrúgását a jobb felső sarok elől szögletre ütötte a kapus. A 43. percben jobb oldali MTK-szöglet után Kenesei három méterről az üres kapu helyett a kapufát találta el.

    A szünetben kettős cserét hajtott végre csapatában a vendégek vezetőedzője, Strausz László, de ez sem segített, mert az 55. percben az MTK növelte előnyét. Illés indult egyedül kapura, a 16-os előtt csinált egy cselt, elhúzta a labdát a védők mellett, és 16 méterről laposan kilőtte Tóth Iván kapujának bal alsó sarkát (2-0). Beszorult a Vác, az MTK egymás után vezette támadásait. A 63. percben előbb Halmai 20 méteres lövését kellett bravúrral védenie Tóthnak, majd Kenesei fejelt 5 méterről tiszta helyzetből mellé.

    A 75. percben eldőlt a találkozó. A Vác kapujától 23 méterre jutott szabadrúgáshoz az MTK, amelyet Zsivóczky ballal a bal felső sarokba csavart. Tóth Iván repült ugyan, de nem érhette el a labdát (3-0). A 81. percben négy gólra növelhette volna előnyét az MTK. Illés robogott el a bal szélen, az alapvonal közeléből középre adott, ahol Kenesei ajtó-ablak helyzetben az elvetődő Tóth kapusba lőtt. Egy perccel később újra Illés ugrott ki, kicselezte Tóthot, de éles szögből a jobb kapufát találta el. Szerencséjére a labda a százszázalékos helyzetben levő Keneseihez pattant, de a csatárnak ezen a délutánon semmi sem sikerült, a fiatal támadó az üresen maradt bal alsó sarok helyett a kapu közepén álló védőt találta telibe. A 91. percben szépíthetett volna a Vác, Nagy Tibor a kapu elé ívelt szabadrúgását azonban Lévai a rosszul kimozduló Babost megelőzve a bal kapufára csúsztatta.

    A végig nagy fölényben játszó MTK megérdemelten tartotta otthon a bajnoki címet közelebb hozó három pontot.