magyarfutball.hu

Budapesti VSC - III. Kerületi TVE 1 : 2 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.01.15, 16:25
    Az MTI Komlósinak adja az öngólt. A Nemzeti Sport ezt írja a gólról:
    1. perc: Szinte közvetlenül az „Éljen, éljen, éljen!” után Gyura robogott el a jobb szélen, majd az ötös magasságából középre adott. A kapu előtt két óbudai ólálkodott, de mielőtt bármelyikük is játékba avatkozhatott volna, Dragóner elvetődve, látvá­nyos fejessel küldte a labdát a meghökkent Végh mellett a jobb sarokba. Öngól.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.01.15, 16:24
    1997. május 7., szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 29. forduló:

    BVSC - III. ker. TVE 1-2 (0-1)
    Szőnyi út, 500 néző, V: Hajdó

    gólszerzők: Bükszegi (65.), illetve Komlósi (1. - öngól), Csillag (47.)
    sárga lap: Dragóner (34.), illetve Varga (20.)
    cserék: Pelles helyett Csordás (a szünetben), Simon helyett Stanici (58.), illetve Gyura helyett Bencze (68.), Szabó Z. helyett Szeitl (76.), Csillag helyett Aubel (79.)
    jók: Bükszegi, illetve Babócsy, Krecska, Szabó Z.

    BVSC:
    Végh - Dragóner - Komlósi, Bondarenko - Erős, Simon, Rósa, Farkas - Bükszegi, Kiss, Pelles

    III. ker. TVE:
    Babócsy - Perger, Krecska, Varga, Szamosi - Katzenbach, Csillag, Tordai, Novák - Szabó Z., Gyura

    Kis túlzással élve: a Szőnyi úti stadionban még el sem halt a mérkőzés kezdetét jelző játékvezetői sípszó, amikor már a BVSC hálójában landolt a labda. A jobb szélről Gyura lőtte be a játékszert a vasutasok 16-osán belülre, a rárajtoló Komlósi pedig látványos fejessel küldte a jobb sorsra érdemes bőrgolyót a saját kapujába (0-1). A létszámában kicsi, hangerőben annál nagyobb vendégszurkolói kar rá is kezdett a buzdításra, zúgott a "Kerület Kerület", hiába a futballban az öngól is gól. A 28. percben - merthogy addig az égvilágon semmi érdekes nem történt a pályán - az óbudaiak gyorslábú csatára, Szabó Z. tette próbára jó 20 m-ről Végh képességeit, a BVSC-kapusa azonban hárította a lövést. Ugyanebben a szereposztásban, mi több ugyanilyen végeredménnyel zárult a 42. perc is, amikor a szőke vendégcsatár a 16-os sarkáról ravaszul csavart a bal kapufa irányába, ám ezúttal is Végh volt a végállomás. A gyors találat okozta kábulatból rettentő mód lassan ocsúdott a Szőnyi úti legénység, jellemző, hogy érdemben is értékelhető akciót az első félidőben egyetlen egyet sem vezetett...

    A második félidő majdnem hajszálra pontosan úgy indult, mint az első. Annyi különbséggel, hogy ekkor "már" a 2. percben járt az óramutató, amikor az újabb óbudai gól született. Gyors támadás szép befejezéseképpen Csillag kapott pontos indítást, és a vendégjátékos nem is hibázott (0-2). A 60. percben Farkas - Stanici összjáték végén akár örülhettek is volna a hazai nézők. Egyfelől mert az első BVSC-támadásnak lehettek tanui, másfelől mert a friss csereember, Stanici csaknem betalált, ám kevéssé helyezett lövését mentette Babócsy, aki azonban a 65. percben már maga is tehetetlen volt: a róla kipattanó labdát Bükszegi közelről gond nélkül helyezte a hálóba (1-2). A 73. percben viszont az óbudaiak növelhették volna az előnyt, ám a védőjétől szorongatott Csillag 12 m-es lövését a jókor és jó irányba vetődő Végh kitornászta. Innentől kezdve jószerivel már csak védekezett a vendégcsapat, sündisznóállást vett fel, hogy őrizze a vezetést. A hazaiaknak ezzel együtt is voltak lehetőségeik, de mindegyiket elhibázták.

    Jóllehet a második félidő javarészében végre a BVSC is futballozott, a majdnem egyórányi előny, amelyet a III. kerületieknek adott, behozhatatlannak bizonyult, hajrája pedig megkésettnek.