magyarfutball.hu

Vác FC-Samsung - Debreceni VSC-Epona 1 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.09.11, 10:59
  1996. június 5. szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 27. forduló:

  Vác FC-Samsung - DVSC-Epona 1-1 (1-0)

  Vác, 2000 néző, V: Kincses
  gólszerzők: Füle (31.), illetve Ilea (68.)
  sárga lap: Lévai (90.), illetve Vadicska (15.), Ilea (75.), Plókai M. (88.)
  csere: Hanyecz helyett Borgulya (19.), Nyikos helyett Kriska (44.), Sándor T. helyett Romanek (75.), illetve Plókai M. helyett Böőr (89.)
  jók: Lajkovics, Víg, Füle, illetve Madar, Ilea, Sándor T.

  Vác FC-Samsung:
  Hámori - Nagy - Kasza, Lajkovics - Nyikos, Sándor T., Schwarcz, Víg, Lévai - Hanyecz, Füle

  DVSC-Epona:
  Téglási - Stuparu - Vadicska, Szatmári - Dombi, Sándor Cs., Madar, Ilea - Sándor T. - Plókai, Bagoly

  Az előre megadott kezdőcsapat-névsorok alapján jó mérkőzésre lehetett számítani, hiszen a hazaiaknál három csatárt is nevezett Tóth Dénes edző, míg a másik oldalon a szó klasszikus értelmében csak Stuparu számított védőnek.

  A 6. percben az ismert fegyverével, a pontrúgásból veszélyeztetett a hazai csapat. Víg jobb oldali beadása után Kasza fejese a kapu előtt suhant el, majd centiméterekkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 18. percben abszolút helyzetet hibázott el Schwarcz. A váci Sándor T. remekül ugratta ki csapattársát, aki 12 méterről középről a remek ütemben kilépő debreceni kapust találta el a labdával. A váciak játszottak enyhe mezőnyfölényben, a debreceniek nehézkésnek tűntek, a csatárok kevés használható labdát kaptak középpályáról. A félidő második részében feljöttek a vendégek, szögleteik jelezték, hogy több figyelmet fordítanak a támadásokra is. Eközben azonban kinyílt a védelmük, előbb Borgulya sétálhatott volna egészen a debreceni kapuig, majd a következő hazai kontra már eredményes volt. A 31. percben Lévai adott középre a 16-os bal oldali sarkáról, Füle egy pattanás után, kapásból 12 méterről bombázott a bal sarokba (1-0). A 42. percben Ilea - Sándor T. - Ilea volt a labda útja, a román vendégjátékos egyedül léphetett ki, de lövése után a kapusról lecsorgó labdát Víg a gólvonalról vágta ki. A következő debreceni villanást Sándor T. remek lövéssel fejezte be, Hámori azonban ritkán látható reflex-szel a léc alól kibokszolta a labdát.

  A második játékrészt gyors váci támadás vezette be. Füle átadása után Lajkovics 14 méterről alig lőtt mellé. A folytatásban érthetetlen módon elszabadultak az indulatok, kétpercenként vonultak pályára a mentőegységek, a szabálytalanságban inkább a vendégek ,,jeleskedtek,,. Lassan lecsillapodtak a kedélyek, ismét a játékszer, a labda került középpontba és heves támadásokba kezdett a Loki. A 67. percben Madar ,,repült át,, egy remek cselsorozattal a váci védőfalon, balra kisodródva tíz méterről azonban az oldalhálóba lőtt. A következő percben aztán már sikerült egyenlítenie a Debrecennek. Sándor T. balról ívelhetett be egy szabadrúgást, Ilea emelkedett a legmagasabbra a kapu előtt, s fejéről a jobb alsó sarokba került a labda (1-1). A mérkőzés utolsó negyedórájában mindkét csapat heves harcot indított a győzelemért, de a kísérleteket egyik oldalon sem kísérte szerencse.

  Változatos, elég jó iramú mérkőzésen igazságos eredmény született.