magyarfutball.hu

Magyarország - Olaszország 0 : 2 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
704. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Beusan Mateo (Horvátország)
nézőszámok:
 1. MTI: 15.000
 2. figc.it: 25.000
 3. nso.hu: 25.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2018.10.01, 21:31 (szerk.: 2022.03.05, 17:29)
  Budapest, 1996. május 23. csütörtök (MTI) - Csank János szövetségi kapitány a hétközi bajnoki forduló után, csütörtökön kijelölte az Olaszország elleni barátságos mérkőzésre (június 1., Népstadion, 20.30 ó, játékvezető a horvát Mateo Beusan) készülődő magyar labdarúgó-válogatott 23 fős keretét.

  A névsor érdekessége, hogy most az ,,izraeliek,, is újfent bizonyítási lehetőséghez jutnak. Tudniillik, a meghívottak között szerepel Végh Zoltán és Pisont István is. Előbbi tavaly nyáron az Izrael (1995. augusztus 16.), utóbbi több mint két éve a Lengyelország elleni (1994. május 4., Krakkó), idegenbeli, 3-2-es vereséggel végződött mérkőzésen játszott utoljára a nemzeti tizenegyben.

  Újoncai is vannak a keretnek Babos Gábor, az MTK FC kapusa és Vadicska Zsolt, a DVSC-Epona középpályása személyében.

  - A keret játékosai hétfőn 10 órakor találkoznak a Népstadion Toronyépületében, s onnan utaznak a tatai edzőtáborba - ismertette a programot László Attila, a válogatott menedzsere az MTI munkatársával. - A közös gyakorlást szerdán egy edzőmérkőzés követi, majd szombaton, az olaszok elleni találkozó napján utazik fel a csapat Budapestre.

  A válogatott keret:

  kapusok:
  Végh Zoltán (Hapoel Haifa, 13-szor szerepelt a válogatottban), Hajdu Attila (FTC, 5), Babos Gábor (MTK FC, 0)

  mezőnyjátékosok:
  Bánfi János (Aalst, 17), Hahn Árpád (Kispest-Honvéd FC, 3), Plókai Attila (Kispest-Honvéd FC, 2), Sebők Vilmos (ÚTE, 3), Telek András (FTC, 21), Nyilas Elek (FTC, 2), Mracskó Mihály (Békéscsabai EFC, 11), Illés Béla (MTK FC, 25), Lisztes Krisztián (FTC, 3), Urbán Flórián (Győri ETO FC, 16), Nagy Norbert (FTC, 4), Aranyos Imre (BVSC-Dreher, 1), Balog Tibor (Charleroi, 32), Pisont István (Beitar Jerusalem, 20), Vadicska István (DVSC-Epona, 0), Egressy Gábor (ÚTE, 3), Torma Gábor (Cercle Bruges, 0), Horváth Ferenc (Fehérvár Parmalat ,96 FC, 2), Vincze István (BVSC-Dreher, 43), Baranyi Miklós (Csepel SC, 1)

  Tata, 1996. május 27., hétfő (MTI) - Szombaton a Népstadionban az Eb-döntő elé néző Olaszországgal játszik barátságos mérkőzést Magyarország futballválogatottja. Csank János szövetségi kapitány hétfő délelőtt a Népstadionban ,,toborozta össze,, jelöltjeit.

  - A Népstadionban Nyilas Elek (Ferencváros) sérülten jelentkezett, az orvosi vizsgálat után Csank kapitány elbocsátotta őt - tájékoztatta László Attila, a válogatott menedzsere az MTI-t. - Egy másik zöld-fehér labdarúgó sem tartott velünk a tatai edzőtáborba. Telek András az olimpiai válogatottal készül. Tudott, Dunai Antal szövetségi edző bő, Atlantára erőt gyűjtő keretében, túlkorosként, Telek is jelölt. Torma Gábor, aki vasárnap a belga kupadöntőn gólt szerzett, később csatlakozik hozzánk.

  A Csank-keret tagjai hétfőn edzettek, kedden két foglalkozás jön soron. Szerda este 6 órakor Tatán a Százhalombatta együttesével játszanak gyakorló-mérkőzést a válogatottak.
  - A Vasas Casino Vígadó ellen szerepelt volna a battai gárda, ám az angyalföldi NB I-es klub vezetése ,,átengedte,, nekünk az NB II-es csapatot. Ezért köszönet- fűzte hozzá László Attila.

  Pénteken 10 órakor érdekes sakkszimultánra kerül sor az edzőtáborban. Mádl Ildikó ül asztalhoz riválisaival, akik között ott lesz Csank mellett László, s várhatóan egy-két futballista is tologatja majd a bábukat. Az érdekes sakkfelmérőre több szponzort is elvárnak. Akik persze nem üres zsebbel érkeznek. Fizetnek azért, hogy Mádllal megküzdhessenek.

  A bevételt a labdarúgó-utánpótlás javára fizetik be.
   
 3. avatar: fgymat
  2013.05.16, 19:11 (szerk.: 2022.03.05, 17:23)
  Labdarúgás - Olasz Eb-főpróba a Népstadionban

  Budapest, 1996. június 1., szombat (MTI) - Nyárestét idéző melegben fél órával a mérkőzés előtt megjelentek a Népstadion gyepén az átmozgató melegítésre a magyar-olasz barátságos előkészületi labdarúgó-mérkőzés főszereplői. A magyar olimpiai válogatott és a 21 éven aluliak hazai nemzeti együttesének kedvcsináló mérkőzése nem csalogatott túl sok nézőt a lelátóra, de a nagyválogatottak összecsapásának kezdetéig gyarapodott a nézőszám, ami érthető volt, hiszen Arrigo Sacchi szövetségi kapitány Európa-bajnokságra készülő legénysége igencsak bővelkedik sztárokban. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a hangosbemondó a melegítés alatt hosszasan sorolta az azzurrik játékosainak dicsőséglistáját.

  A végeredmény:

  Magyarország - Olaszország 0-2 (0-1)
  Népstadion, 15 000 néző, V: Mateo Beusan (horvát)
  gólszerzők: Casiraghi (7.), Bánfi (46. - öngól)
  sárga lap: Lisztes (15.), Nagy N. (35.), Sebők (60.), illetve Costacurta (46.)
  csere: Nagy N. helyett Aranyos Imre (39.), Vincze helyett Egressy Gábor (69.), Lisztes helyett Illés Béla (75.), Sebők helyett Hahn Árpád (81.), Urbán helyett Telek András (86.), illetve Peruzzi helyett Francesco Toldo (a szünetben), Maldini helyett Luigi Apolloni (a szünetben), Carboni helyett Diego Fuser (a szünetben), Del Piero helyett Roberto Donadoni (64.), Di Matteo helyett Fabio Rossitto (71.)
  jók: Lisztes, Sebők, illetve Casiraghi, Torricelli, Albertini

  Tekintélyt parancsoló olasz támadásokkal kezdődött a találkozó, Ravanelliék helyenként a nézőközönséget is látványos megmozdulásokkal szórakoztatva ijesztgették a magyar védelmet.
  A 4. percben éppen Ravanelli adott munkát először Hajdúnak, a 25 méterről leadott szabadrúgást azonban védte a magyar hálóőr.
  A 7. percben az embereiket nehezen találó magyar hátvédek között könnyedén találták meg a gólhoz vezető utat a vendégek. Di Matteo remek labdával ugratta ki középen Casiraghit, aki 10 méterről a bal kapufa segítségével lőtt a hálóba (0-1). Az előnyt jelentő találat után kiengedett a népstadionbeli illusztris vendég, így végre a Csank-legénység is átmerészkedhetett az ellenfél térfelére.
  Sőt, a 18. percben könnyedén megszerezhették volna az egyenlítést is, hiszen Lisztes remek labdát tálalt Vincze elé, aki azonban Peruzzi kapus lábát találta el. Két perccel később már a másik oldalon megcsillantott tudás okán hördült fel a közönség, Albertini végzett el szabadrúgást úgy, hogy Maldinihez emelt, aki kapásból nem sokkal a magyar kapu mellé bombázott.
  A 23. percben Casiraghi tornáztatta meg Hajdút, majd az első félóra záró momentumaként Albertini tette meg ugyanezt egy 28 méterről leadott ,,suhogós,, lövéssel. Ezzel mintha meg is elégedett volna első félidei teljesítményével Arrigo Sacchi szövetségi kapitány együttese, hiszen ezután magyar percek következtek. Legalábbis olyan helyzetek alakultak ki az olasz kapu előtt, amelyből nagyobb csoda volt nem egyenlíteni, mint hibázni.
  A 36. percben Mracskó futott el a labdával az alapvonalig, majd a középen jó ütemben érkező Tormához passzolt, aki azonban melléperdített.
  A 40. percben Urbán szerzett labdát az olasz térfél közepén, és még azzal a lendülettel a védők mögé kerülve, robogott Peruzzi kapuja felé. Az olasz hálóőr kifutott, Urbán pedig emelt, a labda azonban a lelátóról felhangzó szurkolás ellenére is a kaput elkerülve jutott az alapvonalon túlra. A félidő utolsó perce mintha azt bizonyította volna, hogy ezen az estén átok ül a magyar csapaton: Vincze a bal oldalról adott középre, az olasz védők röviden tisztáztak, a labda Balog elé pattant, aki azonban rosszul lőtt. Ezzel sem volt vége a helyzetnek, hiszen Torma került így ordító helyzetbe, de a belga idegenlégiós mindenki álmélkodására négy méterről a kapu fölé lőtt - igaz, a játékvezető már lest jelzett. Ez egyben az első játékrész utolsó kapu előtti eseményét is jelentette, így az olaszok vonultak egygólos előnnyel pihenőre.

  A félidőben:

  Magyarország - Olaszország 0-1
  Népstadion, 15 000, V: Beusan (horvát)
  gólszerző: Casiraghi (7.)

  Fordulás után nem kellett sokat várni arra, hogy az olaszok növeljék előnyüket.
  A 46. percben Casiraghi a jobb oldalról adott középre, Bánfi pedig olyan szerencsétlenül ,,szabadított fel,,, hogy a labda a magyar kapuban kötött ki (0-2). Az első félidő kihagyott magyar helyzetei után a vendégeknek ajándékozott újabb gól nem éppen jótékony célúan hatott az iramra. Az olaszok a biztos vezetés tudatában kiengedtek, de arra azért ügyeltek, hogy újabb százszázalékos ziccert már ne engedélyezzenek a hazai legénységnek.
  Az 57. percben Di Livio lövőkedve adott munkát Hajdúnak, aki ezúttal biztosan állt a helyén. A félidő derekán olyannyira eseménytelen játékba fulladt a találkozó, hogy az unatkozó közönség hullámzással kezdte szórakoztatni magát. A hangzavar sem hatott ébresztően a csapatokra, a magyarok hiába kísérleteztek elkeseredetten, mezőnyfölényre sem igen futotta az erejükből. A helyzetek nélkül való ,,szabadjáték,, edzésjelleget kölcsönzött a mérkőzésnek, amelyen a véget jelző sípszóig már nem történt említésre méltó esemény. Az olasz válogatott csupán annyit adott ki magából, amennyi a biztos győzelemhez volt elegendő, többre nem igazán vállalkoztak, de ez tulajdonképpen a közelgő kontinensviadal miatt érthető is. Arrigo Sacchi legénysége megérdemelten nyert a helyzeteit érthetetlen módon rendre elpuskázó magyarok ellen.

  Szövetségi kapitányi vélemények:

  Arrigo Sacchi:
  - A belgák elleni szerdai mérkőzés után nem jelentett számomra meglepetést, hogy a fáradtság jelei mutatkoztak a játékosaimon. Az általam vártnál azért még talán frissebben is mozogtak, és ez pozitív megnyilvánulás volt. A magyarok elleni mérkőzéssel nem vagyok igazán elégedett, bár 70 percig az elvárásaimnak megfelelően teljesített a csapat. A támadást próbáltuk erőltetni, gyakorolni, és az első gól ennek ékes bizonyítéka volt. Ez a találat már önmagában is győzelmet ért. Összességében annyit, hogy előre ugyan nem léptünk, de vissza sem, az Európa-bajnoki jó szerepléshez vezető úton haladunk továbbra is.

  Csank János:
  - A negyedik vereséget is elkönyvelhetem, de az ellenfelek ismeretében ez tulajdonképpen nem is különösebb meglepetés. Tudomásul kell venni, hogy a jelenlegi magyar mezőny legjobbjai túl vannak életük harmincadik esztendején, és a válogatottba jelöltek nem jó bajnokságban játszanak. Ezzel együtt néhány biztató jel is akadt, valamennyi feladatát ugyan egyik játékos sem oldotta meg tökéletesen, de néhány megmozdulást értékelhetőnek tartok. Ha a sérültekkel kiegészülünk, és a jövőben Lipcseire vagy Nyilasra is számíthatunk, akkor erősebbek lehetünk.

  Az MTI munkatársának azon kérdésére, hogy a szövetségi kapitányi poszt betöltését illetően milyen további tervei vannak Csank Jánosnak, a szakember így válaszolt:
  - Ebben a pillanatban úgy gondolom nincs értelme erről beszélgetni. A szövetség elnökségi ülés előtt áll, nekem is át kell gondolnom sok mindent, szóval várjunk még az egyértelmű jövőképpel.

  forrás:
  MTI
   
 4. avatar: fgymat
  2009.02.28, 06:49 (szerk.: 2022.03.05, 17:19)
  1965-ben még legyőztük az olasz válogatottat. Most ebben csak nagyon kevesen reménykedtek és azok sem merték ezt hangosan kimondani.

  Tulajdonképpen nem is játszottunk rosszul. Ha a félidők elején esett gólokat leszámítjuk, akkor szinte egyenrangú volt a két gárda. Még helyzeteink is akadtak.
  Persze a góloktól nem lehet "eltekinteni" és azt sem lehet tudni, hogy egy gólokat is rúgó magyar csapat esetén az olasz válogatott milyen játékot produkált volna. Most ennyi is elég volt magabiztos győzelmükhöz.

  Ez már a negyedik vereség (egyetlen rúgott góllal!) zsinórban és ebből kettő idehaza.

  forrás:
  mafoci