magyarfutball.hu

Újpesti TE - Debreceni VSC-Epona 4 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.25, 12:14
    1995. szeptember 16., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 7. forduló:

    Újpesti TE - DVSC-Epona 4-0 (2-0)
    Megyeri út, 4000 néző, V: Tóth V.
    gólszerzők: Wukovics (26.), Szanyó (29.), Egressy (54.), Bérczy (89.)
    sárga lap: N,Doumbe (17.), Szanyó (48.)
    jók: Szűcs, Bérczy, Jenei, illetve a DVSC-ből senkit sem lehet kiemelni

    Újpesti TE:
    Szűcs - Füzesi - Bérczy, Sebők, N,Doumbe - Jenei (Tomka 77.), Szanyó (Szili 69.), Szlezák - Belvon (Kun 73.), Wukovics, Egressy

    DVSC-Epona:
    Horváth B. - Gojan - B. Szabó, Sándor Cs., Pető - Ilea, Vadicska, Madar - Dombi, Sándor T., Arany

    Ragyogó napsütéses időben újpesti helyzettel kezdődött a találkozó. Egressy cselezgetett ügyesen a bal oldalon, majd az alapvonalról beívelt, az ötösön teljesen üresen álló Szanyó azonban nem kapura fejelte a labdát, hanem oldalt továbbcsúsztatott. Néhány perc múlva Jenei lapos lövését csípte el Horváth. Továbbra is támadásban maradtak a hazaiak, de a mezőnyfölényt csak szögletek jelezték, egészen a 26. percig. Ekkor a bal oldalon vezetett támadást az Újpest. A vendégvédők nem tudtak felszabadítani, Bérczyhez került a labda, a 16-oson belül üresen álló Wukovicshoz ívelt. A csatár levette a labdát, majd 10 m-ről a hálóba bombázott (1-0). Lendületbe jött az ÚTE, három perc múlva már a második gólt is megszerezte. Szanyó ,,sétált,, be egy visszagurítással a jobb oldalon az ötös sarkáig, majd a hosszú sarokba lőtt (2-0). A túloldalon Pető 20 m-es erős szabadrugását védte Szűcs.

    A szünet után néhány veszélyes újpesti támadás következett, az 54. percben pedig növelte előnyét a lila-fehér gárda. Belvon jobboldali beívelése egy védőről Jenei elé pattant, aki az alapvonalról visszagurított, s a rövid saroknál érkező Egressy laposan a kapuba passzolt (3-0). A gól után rákapcsolt a Debrecen, Szűcsnek többször is bravúrra volt szüksége: előbb Pető távoli bombájánál, majd Arany közeli lövésénél. A 71. percben újra az újpesti kapus mentette meg csapatát a góltól, Pető felső sarokba tartó szabadrúgását ütötte szögletre. A hajrára ,,leült,, a mérkőzés, az Újpest visszavett az iramból, a Debrecen támadgatott, de eredmény nélkül. A 84. percben Wukovics tört kapura a bal oldalon, ám a kifutó Horváthba vágta a labdát. A lefújás előtt egy perccel Bérczy adta meg a kegyelemdöfést a vendégeknek. Egy jobboldali szabadrúgás után Szili a bal oldalról laposan középre lőtt, Bérczy közvetlen közelről az üresen tátongó kapuba helyezett (4-0).

    A meglepően enerváltan futballozó Debrecen ellen agresszív támadójátékával teljesen megérdemelten győzött - ilyen arányban is - az Újpest. Az olimpiai válogatottakkal teletűzdelt vendégek próbálkozásait fegyelmezett csapatmunkával szűrték meg a lila-fehérek.