magyarfutball.hu

Debreceni VSC-Epona - MTK 0 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.18, 11:28
    1995. augusztus 30., szerda (tud) - Labdarúgó NB I., 5. forduló:

    DVSC-Epona - MTK 0-0

    Debrecen, 8000 néző, V: Vágner
    sárga lap: Vadicska (4. p.), Sándor Cs. (48.), Gojan (71.), illetve Hamar (4.), Nyikiforov (6.)
    piros lap: Tamási (46. p.)
    jók: Horváth B., Vadicska, Medvid, illetve Babócsy, Jávorka,
    Nyikiforov, Illés

    DVSC-Epona:
    Horváth B. - Szabó M. (Medvid, 50. p.), Gojan, Sándor Cs., Pető - Dombi, Vadicska, Madar, Szathmári (Kovács, 83.) - Sándor T., Ilea (Nagykaposi, 85.)

    MTK:
    Babócsy - Jávorka - Tamási, Szekeres - Farkasházy, Csillag (Talapa, 55. p.), Horváth Cs., Illés, Nyikiforov - Csertői (Füle, a szünetben), Hamar (Kuttor, 47.)

    A két ellentétes félidőt hozó találkozó első játékrészében a hazaiak a helyzetek sokaságát dolgozták ki, és négyszer is gólveszélyt teremtettek a fővárosi kapunál. Vágner játékvezető három sárga lap gyors kiosztásával hamar megfékezte az indulatokat. A 13. percben Jávorka a 16-oson belül lerántotta Sándor Tamást, akinek középre lőtt büntetőjét Babócsy bravúrral megfogta Négy perccel később Dombi csak a kapussal állt szemben, de jobbal a felső lécet találta el. Húsz perc után eleredt az eső, Sándor T. egyik közeli perdítését Babócsy kitűnő reflex-szel hárította. Fél óra elteltével ,,kiszabadult,, a hazai prés alól az MTK, sőt, helyzeteket is teremtett. A félidő utolsó percében Ilea hibájából Illés iramodhatott meg, de Gojan az utolsó pillanatban becsúszva, mintaszerűen mentett, míg a másik oldalon ismét Dombi puskázott el egy ajtó-ablak helyzetet.

    A második félidő első percében Tamási lerántotta a kitörő Ileát, és Vágner azonnal kiállította. Nagy taktikai ,,csereberébe,, kezdtek az edzők, és ez Bicskei Bertalan csapatában volt sikeresebb. Az emberhátrányban játszó kék-fehérek nemhogy beszorultak volna, hanem a támadásba belefeledkezett debrecenieket lekontrázva három hatalmas helyzetet is teremtettek Horváth B. kapujánál. Bizony, a hálóőr bravúrjai mentették meg a debrecenieket a góltól. A hazaiak hiába erőltették a beíveléseket, az MTK-védők rendre kifejelték a labdát.

    Kis szerencsével a fővárosiak nyerhettek volna tíz emberrel is a hallatlanul élvezetes, lüktető játékot hozó találkozón.

    MTI