magyarfutball.hu

1.FC Košice - Újpesti TE 0 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
UEFA Kupa, selejtező
helyszín : Kassa, Všesportovní areál
játékvezető : Wieser Alfred (Ausztria)
nézőszámok:
  1. MTI: 5.000
  2. Focivilág: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.13, 11:54
    A tudósításban ez szerepel:
    Gedővári Imre azt is elmondta az MTI munkatársának, hogy bár az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) ÚTE-Novabau néven adták le nevezésüket, és ő személy szerint nem ismeri az UEFA ide vonatkozó előírásait, de a kupában ÚTE néven szerepelnek. Ez nem jelenti azt, hogy meg akarják szakítani a kapcsolatot eddigi főszponzorukkal, a Novabau Kft-vel, csak éppen más formában képzelik el a ,,folytatást,,.
     
  2. avatar: NNS
    2017.11.13, 11:41 (szerk.: 2017.11.13, 11:41)
    Itt nem hiányzik a szponzor az Újpest nevéből?
    A jegyen és programfüzeten is Újpest-Novabau szerepel.
     
  3. avatar: NNS
    2015.01.09, 12:15 (szerk.: 2015.01.10, 11:26)
     
  4. avatar: fgymat
    2014.12.27, 20:03 (szerk.: 2017.11.13, 11:57)
    Pósfai Gyula, az MTI munkatársa jelenti:

    Kassai vendégjátékon az ÚTE

    Az ÚTE labdarúgó csapata kedd este Kassán kezdte meg UEFA Kupa-szereplését a szlovák bajnokság második helyezettje, az 1. FC Kosice ellen.

    Az újpestieknél jó hírről tudott beszámolni Gedővári Imre elnök. A Magyar Kupa-mérkőzéseken igen gólerős középpályás, Jenei Sándor sérülése rendbejött, és vállalta a játékot. A Stadler FC ellen sárga lapjai miatt hiányzott Bérczy is visszatért, elöl pedig Garami József vezetőedző ezúttal Tiefenbach mellett Egressynek szavazott bizalmat. Wukovics a cserepadon kapott helyet.

    A lila-fehérek esélyeit növelte az is, hogy a hazaiaknál sérülés miatt a Csepelt is megjárt Danko és a csatár Pancik sem játszott.

    Gedővári Imre azt is elmondta az MTI munkatársának, hogy bár az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) ÚTE-Novabau néven adták le nevezésüket, és ő személy szerint nem ismeri az UEFA ide vonatkozó előírásait, de a kupában ÚTE néven szerepelnek. Ez nem jelenti azt, hogy meg akarják szakítani a kapcsolatot eddigi főszponzorukkal, a Novabau Kft-vel, csak éppen más formában képzelik el a ,,folytatást,,. Az újpesti klub első embere egyébként a kezdés előtt egy döntetlenben reménykedett. Hangoztatta, hogy bízik a csapatban, és azt is elárulta, hogy megközelítőleg egy Magyar Kupa-győzelemért járó prémiumért játszott a lila-fehér csapat.

    Az osztrák Schüttengruber játékvezető sípjelére 5000 néző előtt a következő összeállításban kezdtek a csapatok:

    1. FC Kosice:
    Ondruska - Weiss - Hipp, Hornyák - Bugár, Kozák, Král, Dina, Labant - Semenik, Gostic

    ÚTE:
    Szűcs - Füzesi - Tomka, N,Doumbe - Jenei, Turi, Bérczy, Szanyó, Szlezák - Tiefenbach, Egressy

    Az UEFA Kupa-selejtező mérkőzésen bátran kezdtek a tiszta lilában játszó újpestiek. A középpályán jól szűrték meg a kassaiak támadásait, sőt, Ondruska kapujáig is gyakran eljutottak. A 8. percben például Tiefenbach elől a jobb oldalon csak nagy nehézségek árán tisztáztak a védők szögletre. A 13. percben Dina 22 m-es szabadrúgása alig kerülte el Szűcs kapuja jobb alsó sarkát. N,Doumbe megsérült, s helyét egy 22 éves újonc, Sebők Vilmos foglalta el. A 18. percben ismét Tiefenbach került helyzetbe, ezúttal a bal oldalon, de 10 m-ről fölé és egyben mellé is ,,durrantott,,. A 21. percben Tomkát kellett ápolni, de visszatért a pályára. Enyhe mezőnyfölénybe kerültek a kassaiak, egymás után ívelgethették a szabadrúgásokat az újpesti kapu előterében. A 24. percben aztán egy ,,meleg,, helyzet alakult ki: Dina 14 m-es kapáslövését öklözte ki Szűcs bravúrral a bal felső sarokból. Ezután újra kiegyenlítettebb lett a játék, sőt, az újpestiek szinte minden támadása gólveszélyes volt. A 28. percben egy baloldali akciónál Egressy célozta meg az alapvonal közeléből a rövid sarkot, ám Ondruska jól zárta a szöget és megfogta a labdát. Hat perccel később Egressy átívelését Tiefenbach vehette át kedvező helyzetben a jobb oldalon, de sokat kivárt, és a kassai hátvédek szögletre szereltek. A beívelés után Sebők négy lépésről nagy helyzetben mellé perdített. A 37. percben egy villámgyors újpesti kontránál Egressy-Tiefenbach-Jenei volt a labda útja, de a középpályás 10 m-ről mellé gurított. Ez volt a félidő addigi legnagyobb vendéghelyzete, fogták is a fejüket utána az újpesti játékosok.

    A 40. percben megszületett a magyar csapat gólja. Tiefenbach mesteri indítást kapott Jeneitől, s néhány lépés után 10 m-ről a rövid sarokba gurított (0-1). Nem sokkal később a kiugró Tiefenbachot Labant utolsó emberként elsodorta, ám a játékvezető nem látott okot arra, hogy bármilyen színű lapot előhúzzon.

    Az ÚTE az első félidőben lényegesen jobban játszott, mint legutóbb a Stadler FC ellen. A kassaiak éles füttykoncertet kaptak közönségüktől.

    A félidőben:

    1. FC Kosice (szlovák) - ÚTE 0-1
    Kassa, 5000 néző, V: Schüttengruber (osztrák)
    gólszerző: Tiefenbach (40. p.)

    A játék képe a második félidőben sem változott. Támadgatott a szlovák csapat, de különösebb meggyőződés nélkül. Bérczyék jól szűrték meg próbálkozásaikat a pálya középső harmadában, ellentámadásaikkal pedig továbbra is rendre zavart okoztak az ellenfél védelmében. A játékrész első negyedórájának végén Ondruskának többször is nehéz helyzetben kellett közbeavatkoznia. Ezekben a percekben rendkívül látványosan játszott az ÚTE, olyan fölényben voltak Szanyóék, mintha ők játszanának otthon, nem pedig a kassaiak. A hazaiak szurkolótábora füttyszóval adott hangot elégedetlenségének. Csak az rontott a ,,lilák,, teljesítményén, hogy a szabálytalanságokért egymás után gyűjtötték be a sárga lapokat. Ezután beleerősítettek a kassaiak: a 77. percben Dina szabadrúgását követően Gostic 5 m-ről úgy fejelt mellé, hogy a labda a bal kapufát is érintette. A szlovák csapat továbbra is próbálkozott, de mindig akadt egy újpesti, akinek sikerült az utolsó pillanataban közbeavatkoznia. A 87. percben egy kiugratás után Szanyó már a kapus mellett is elvitte a labdát, de Ondruska üggyel-bajjal szögletre mentett.

    Jó iramú, élvezetes mérkőzésen az újpestiek rendkívül szervezett játékkal megérdemelt győzelmet arattak a válogatott játékosokat is felvonultató 1. FC Kosice otthonában. Ezzel mesterük, Garami József tervét túlteljesítették: jó esélyekkel várhatják az újpesti visszavágót.

    1. FC Kosice (szlovák) - ÚTE 0-1 (0-1)
    Kassa, 5000 néző, V: Schüttengruber (osztrák)
    gólszerző: Tiefenbach (40. p.)
    csere: Semenik helyett Janocko (68. p.), Labant helyett Chytil (84.), illetve N,Doumbe helyett Sebők (13.), Tiefenbach helyett Belvon (83.), Egressy helyett Wukovics (91.)
    sárga lap: Bugár (51. p.), illetve Tomka (31.), Füzesi (32.), Sebők (48.), Bérczy (70.), Egressy (71.)
    jók: Dina, illetve Szűcs, Füzesi, Jenei, Bérczy, Szlezák, Tiefenbach, Egressy

    Vélemények az 1. FC Kosice - ÚTE találkozó után:

    Garami József, az ÚTE vezetőedzője:
    - Úgy érzem, jó iramú és élvezetes mérkőzést játszottunk. Sikerült a középpályán jól megszűrnünk az ellenfél támdásait, és ebből néhányszor tudtunk veszélyes ellenakciókat vezetni. A második félidőben erősen nyomott bennünket a Kassa. El kell ismernem, hogy volt egy-két eset, amikor csak a szerencse mentett meg minket a góltól. A mérkőzés összképe és a helyzetek alapján úgy érzem, nem igazságtalan az 1-0-ás győzelmünk. Most már mi vagyunk az esélyesek, de tudom, hogy nem lesz könnyű dolgunk a visszavágón, mert a Kassa nagyon jó csapat.

    Dusan Radolsky, az 1. FC Kosice vezetőedzője:
    - A második félidőben nekünk is voltak helyzeteink, de a szerencse ezúttal elpártolt tőlünk. Ha Pancik is játszik, akkor veszélyesebbek lettünk volna. Az ÚTE nagyon jól játszott.

    Gedővári Imre, az ÚTE elnöke:
    - Bebizonyosodott, ha a fiúk küzdenek, harcolnak, akkor nemzetközi szinten is képesek jó eredményt elérni.

    Jakab Gergely, a Novabau Kft. ügyvezető igazgatója:
    - Óriási küzdelemben, nagy akarással sikerült nyernie a csapatnak. Ezen a mérkőzésen mindenki tudása legjavát nyújtotta.

    Szűcs Lajos, az ÚTE kapusa, aki kedden ünnepelte 22. születésnapját:
    - Kapusedzőmmel, Hornyák Bélával nagyon készültünk erre a mérkőzésre. Több góllal is nyerhettünk volna, de én így is elégedett vagyok. Győzelemmel ünnepelhettem születésnapomat.

    forrás:
    MTI
     
  5. avatar: ingersheim
    2011.05.01, 13:29 (szerk.: 2017.11.13, 11:57)
    Kassa mindenesetre megadóan tűrte a lila rohamot, senki sem vette komolyan a kissé irredenta beütésű dalokat. A szlovákok békésen és elvétve masíroztak a stadionba, úgy tűnt, mintha az UTE lenne otthon. A hazai B közép lelkesen énekelt, miközben a helyi szpíker legalább négyszer felsorolta a csapatok összeállítását. Nem tudni, hogy a harmincöt koronás belépő vagy az Újpest riasztotta el a nézőket, de alig lehettek nyolcezren a stadionban. A magyar drukkerek szektorába akkurátusan bevonultak a rohamrendőrök, ám miután álarcot egyikőjük sem viselt, kifejezetten barátságos hangulatban kezdődött a találkozó.
    Ahogyan várható volt, az 1.FC Kosice a találkozó elején lendületesen támadott, és az első negyedórában fölényben is játszott. A kassai rohamok azonban nem vezettek eredményre, mert a lila-fehérek rendkívül fegyelmezetten védekeztek, és Szűcsnek is akadt néhány bravúros közbeavatkozása. Némi izgalmat okozott, hogy N'Doumbe egy összecsapás után megsérült, meghúzódott a lába, és hordágyon kellett levinni. Garami József az 1973-as születésű Sebők Vilmost küldte a helyére, aki eddig még bajnoki mérkőzésen sem szerepelt a lila-fehéreknél. Később kiderült, Sebőknek egyáltalán nem volt lámpaláza.
    A sokadik újpesti helyzet után a 40. percben Jenei lőtt keresztbe, ezúttal Tiefenbach már jobb helyzetben volt, mint korábban, átadás helyett vállalkozhatott lövésre, és hét méterről a bal alsó sarokba vágta a labdát. 0-1.
    A hajrában beszorult az Újpest, a Kosice igyekezett menteni a menthetőt, óriási erővel támadott, levegőben lógott az egyenlítés, a vendégek változatlanul hősiesen védekeztek, nem volt számukra elveszett labda. Az UTE régen játszott ilyen harcos felfogásban, és ezzel alaposan rászolgált a bravúrra.

    A meccset követő sajtótájékoztatón magába roskadtan ült Dusan Radolsky.
    - A középpályán vesztettük el a meccset, ráadásul az első félidőben nem is játszottunk jól. Támadtunk ugyan, de képtelenek voltunk feltörni a védőfalat. A szünetben azt kértem, igyekezzenek széthúzni az ellenfél védelmét. Ekkor már volt helyzetünk, de a szerencse elpártolt mellőlünk. Itthon illett volna nyernünk, most csökkentek a továbbjutási reményeink. Természetesen egy edző sohasem adja fel, de belátom: kicsi az esély. Nem tagadom, meglepett az Újpest, játékosai lényegesen jobbak voltak, mint amikor láttam őket.
    Garami József: - A játék összképe és a helyzetek alapján valós az egygólos siker. Nagyon boldog születésnapot szereztetek, köszönöm mindenkinek. Ne vegyétek ünneprontásnak, de igazán akkor örülök majd, ha a visszavágót is ilyen sikeresen vesszük.

    Nemzeti Sport, Mai Nap 1995. augusztus 9.
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.02, 12:00 (szerk.: 2017.11.13, 11:42)
    programfüzet:
    kép