magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Csepel-Kordax 1 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.01.31, 13:17 (szerk.: 2021.06.08, 22:30)
    A sírból hozták vissza
    Békéscsabai Előre FC - Csepel-Kordax 1-1 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 5000 néző
    V.: Bognár (Kurmai, Zvolenszky)
    Békéscsaba: Baji 0 — Usmajev 4 — Zahorán 5, Szenti 5, Kovács 5 — Mracskó 5, Fodor 6, Csató S. 6, Kasik 5 — Szarvas 6, Kulcsár 6. Edző: Pásztor József
    Csepel: Hajdú 8 — Váczi 7 — Ács 6, Bereczki 5 — Jakab 6, Puskás 6, Medgyes 6, Szekeres 6 — Pena 5, Répási 6, Azoitei 5. Edző: Varga István
    Csere: Kasik helyett Kiss J. (-) a 71., Répási h. Nagy S. (-) a 74., Jakab h. Vancsa (-) a 88., Szarvas h. Horváth L. (-) a 91. percben.
    Gólszerző: Répási a 19., Szarvas a 90. percben.
    Sárga lap: Medgyes (Fodor buktatásáért) a 15., Usmajev (kezezésért) a 34., Pena (Kovács akasztásáért) a 64., Mracskó (Pena fellökéséért) a 81., Váczi (időhúzásért) a 94. percben.
    Szögletarány: 14:4 (4:1)

    A hetedik percben Szenti hatalmas jobb oldali bedobása után Fodor előtt csúszott el az ötösön a pettyes.
    A 13. percben a csepeli 16-oson belül Csató S. és Szekeres összefejelt, rövid ápolás után tért csak vissza a pályára a csabai középpályás.
    A 17. percben Szarvas szabadrúgásból emelt a kapu elé, Kulcsár hét méterről, kapásból a bal kapufára lőtte a labdát.
    A 19. percben Szekeres szöglete után Váczi fejjel megcsúsztatta a labdát, Répási pedig két lépésről a jobb sarokba lőtt, 0-1.
    A 26. percben Csató S. 22 méterről alig lőtt a bal kapufa mellé.
    A 42. percben Szarvas 5 méterről leadott fejesénél már gólt kiáltott a publikum, ám Hajdú óriási bravúrral a léc fölé tenyerelte a pettyest.
    A 45. percben Szarvas a 16-oson belül elcsúszott, estében a kapu elé emelte a labdát, ami Váczi válláról pattant tovább. A hazai közönség 11-est követelt, ám Bognár továbbot intett.

    Szünet után, az 50. percben Kovács a 16-os baloldaláról lőtt, Hajdú testéről kipattant a labda, pontosan Váczira, akiről a felső kapufára pattant, majd kivágták szögletre a védők.
    Két perccel később Puskás 13 méterről a jó ütemben kifutó Bajiba lőtt.
    Nagy fölénybe kerültek a lila-fehérek, egymás után rúgták a szögleteket, ám a befejezés nem sikerült.
    A 73. percben Szarvas robogott el a bal oldalon, középre adott, és a csereként beállt Kiss nyolc méterről mellé lőtt.
    Két perccel később Szarvas szöglete után Kulcsár 11 méterről kapura lőtt, de Hajdú jó érzékkel hárított.
    A 90. percben egyenlített a Békéscsaba. Szenti előreívelte a labdát, Csató S. fejjel Szarvas elé csúsztatta, és az apró termetű játékos hét méterről az addig remeklő kapus lába között a hálóba talált, 1-1.
    Az esetnél a gólszerző megsérült, már nem is tért vissza, helyére Horváth állt be.
    A 93. percben Csató S. nyolcméteres fejesét Hajdú óriási bravúrral tolta szögletre a bal sarok elől.
    kép
    Békéscsabai gólöröm a 90. percben. A gólszerző Szarvas fájdalmas arccal fekszik az alapvonalon túl. Hajdú kapus nem érti, mi történhetett. (Fotó: Such Tamás)

    Tartalékos lila-fehérek készülődtek a mérkőzésre, hiszen Váczi, Dávid, Major és Csató J. sem állhatott különböző okok miatt Pásztor József rendelkezésére.
    A vendégeknél Szalai és Tyukodi eltiltás, Süveges sérülés miatt nem léphetett pályára.
    Jól kezdtek a hazaiak, ám Kulcsár kapufája után, egy védelmi hibát kihasználva, az eddig mellőzött egykori gólkirály, Répási gólt szerzett, ami megzavarta a csabaiakat. A gól után mentek előre a lila-fehérek, de nem sok siker koronázta próbálkozásaikat vagy kapu mellé, fölé mentek a lövések, vagy a jó formában lévő Hajdú hárított.
    Szünet után az első tíz percben a Csepel Puskás révén növelhette volna az előnyt, s ebben az időszakban mezőnyfölényben is játszott, hiszen három szögletet ért el.
    Ezt követően az Előre átvette a játék irányítását, kapujához szegezte a vendégeket, ám a befejezések nem sikerültek.
    A második játékrészben a tíz szögletet szerző hazaiak azonban nem adták fel és a 90. percben Szarvas révén egyenlíteni tudtak.
    A közepes színvonalú, küzdelmes mérkőzésen a békéscsabaiak nem bírtak a jól védő Hajdúval, ám az is igaz, talány, hogy miért adtak egy félidőnyi előnyt a vasgyáriaknak.

    Edzői nyilatkozatok
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Nem játszottunk rosszul, de ilyen gyermeteg gólt nem szabad kapni az NB I-ben. A kapott gól után csak erőlködtünk, de ezen a napon elpártolt tőlünk a szerencse. Jól kezdtünk, s a végén örülhettünk az egy pontnak. Ezúttal sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, mint például a BVSC-Dreher vagy a Kanizsa ellen, mégis csak döntetlen lett a vége.
    — Miért nem úgy kezdett a csapat, mint szünet után?
    — Mi megpróbáltunk rohamozni az elején is, de nem lehetett, mert két nagyon gyors csatárral játszottak a vendégek, s ha nekik rontunk, még melegebb lehetett volna a helyzet.
    — Számított arra, hogy három csatárral kezdenek a csepeliek?
    — Persze, hogy számítottam. Tudtam, hogy így játszanak. Null-nullnál nekünk volt három gólszerzési lehetőségünk, s Kulcsár kapufája, ha bemegy, akkor nekik kell jönni, s másképp alakult volna a találkozó.
    Varga István, a Csepel edzője:
    — Nagyon lelkesen, egymásért küzdve játszott a csapatom. Lehet, hogy szerencsénk is volt: de hát egy—null után a második félidő elején kihagytunk egy-két helyzetet, s törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb valami hiba becsúszik a védekezésünkbe. Úgy gondolom, hogy az utolsó pillanatig nyílt volt a mérkőzés, s végül is bőven rászolgáltunk az egy pontra.
    — Hitte, hogy az első félidőbeli találatukkal megnyerhetik az összecsapást?
    — Nem akartunk ráülni az eredményre, voltak is további gólszerzési lehetőségeink. Abban bíztunk: ha az első tizenöt percben nem kapunk gólt a második félidőben, egyre türelmetlenebb lesz az ellenfél. Arra is számítottam, hogy több csabai labdarúgó jön előre, s így az ellentámadásaink a gyorsaságunk révén hatékonyak lesznek. A helyzeteink megvoltak, csak nem tudtunk a kapuba találni.
    (Gyurkó Mihály, Verasztó Lajos)

    4. Békéscsaba 14 7 5 2 25-18 26
    ...
    10. Csepel 14 4 3 7 13-15 15

    Békés Megyei Hírlap, 1994. november 21.