magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Csepel-Auto Trader 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2017.03.14, 23:36 (szerk.: 2020.12.20, 23:19)
  Az első osztályban a lilák

  11. p. Lukács a jobb oldalon egy csel után középre adott, Vejmola az ötösről a jobb alsó sarokba lőtt, 0-1.
  34. p. Szabó S. 40 méteres előreívelése Tóth Gy. előtt landolt, aki megelőzte a rosszul kimozduló kapust és 12 méterről a hálóba fejelte a labdát, 1-1.

  Sárga lap: Simon (Ughyt buktatta) 40. p.
  Szögletarány: 5:0(3:0)

  Egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó a csabai román légiós, Emil Serban napokban elhunyt édesapja emlékére.

  A nagy meleg ellenére lendületesen kezdett mindkét csapat, de az első játékrészben két-háromszor több helyzetet kidolgozott a házigazda, mint ellenfele. Nem véletlen, hogy már az első percekben veszélyeztettek Balog Zsolték, hiszen gyakrabban becserkészték a csepeli kaput, mint tette ezt ellenfelük a túloldalon. Különösen Hoffmann volt elemében, ám nem volt szerencséje e napon a csatárnak, hiszen fölé, mellé lőtt vagy az oldalhálóba talált. Így aztán némi meglepetést keltett, hogy a vezető gólt a vendégek szerezték meg. Ezt követően is nagy nyomás alatt állt a csepeli kapu és az első játékrész második felében egy szép alakítást, no és egy rossz kapuskifutást követően egyenlítettek a házigazdák.

  A fordulás után mindkét oldalon alábbhagyott a lendület, de a szurkolók továbbra is tűzzel-vassal hajtották csapatukat. Ekkor viszont már több hiba csúszott mindkét oldalon a játékba, így kevesebbszer tudták becserkészni a kapukat. Eközben a különböző hírforrásokból értesülhetett a publikum arról, hogy a Diósgyőr vesztésre áll a fővárosban, ami újra felvillanyozta a lila-fehéreket. Támadtak, szép akciókat mutattak be, de ezeket és a ziccereket elhibázták. Ám ez sem szegte a kedvüket a hazaiaknak, annál is inkább, mert tudott volt, hogy már az pont is boldogságot eredményezhet.
  Óriási taps köszöntötte a hosszú sérülés után ismét pályára lépő Keresztúri Andrást, aki, igaz, csupán néhány percet töltött a pályán. De amint lefújták a mérkőzést, őt is ölbe kapták, miként társait, majd levetkőztették a csapatot és megkezdődött az örömünnep. Durrant a pezsgő, zúgott a taps, éljenzett a szurkolósereg és zengett a "Bajnok csapat, bajnok csapat...".
  A legjellemzőbb felírás a B-közép előtt: A 4 éves rémálom ma véget ért
  Nos, teljesült a csabai szurkolók álma, hiszen az elmúlt három évtized során negyedszer harcolták ki a feljutást a legmagasabb osztályba.

  Jó: Balog, Simon, Szabó, Hoffmann, ill. Vejmola, Malesa, Radnics, Weisz.

  Pásztor József: - Ilyenkor már jó játékról nem lehet beszélni, nagy volt a stressz, görcsösen, sok hibával játszottunk, de az egy pont volt a lényeg. Nyerni akartunk, de a mérkőzés előtt azt mondtam, inkább egy pontot szerezzünk, mint hogy kikapjunk. ezért játszottunk visszafogottabban a fordulás után. Nagyon nehéz bárkit is kiemelni a csapatból, úgy érzem, azért nyertük meg a bajnokságot,mert idegenben mindig jó ütemben sikerült legyőznünk ellenlábasainkat. A végén Keresztúrinak azért adtam lehetőséget, mert az ősszel ő tette a legtöbbet a csapatért, szinte a hátán vitte az együttest.

  Török József: - Gratulálok a Békéscsabának és saját csapatomnak, amely értékes pontot szerzett. Reméljük, ismét a magyar labdarúgás egyik fellegvára lesz a viharsarki megyeszékhely.

  1. Békéscsaba 31 18 6 7 64-39 60
  ...
  4. Csepel 31 15 6 10 63-51 51

  Békés Megyei Hírlap 2002. május 21.