magyarfutball.hu

Budapesti VSC-Dreher - Újpesti TE-Novabau 2 : 4 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.06.06, 20:03
    1994. szeptember 25. BVSC- Újpesti TE-Novabau 2-4 (0-1)
    Szőnyi út, 13.000 néző V:Molnár L.

    BVSC: Tarlósi - B. Szabó - Werner, Szalma - Urbányi (Kucselata, 60.), Komódi, Bognár Gy., Nagy P., Farkas J. - Bükszegi, Kovács Z. Edző: Egervári Sándor
    UTE: Praj-Bérczy,Füzesi,Molnár-Jenei (Tomka,81p.),Véber (Szanyó,60p.),Kozma,Szlezák-Belvon,Wukovics,Egressy. Edző: Garami József

    Gólszerző: 0-1 Wukovics (46p.), 0-2 Egressy (50p.), 0-3 Belvon (61p.), 1-3 Bognár (68p.-11-es), 2-3 Bognár (70p.-11-es), 2-4 Wukovics (88p.).

    sárga lap: Bükszegi (6.), Kucselata (62.), Komódi (90.), illetve Füzesi (70.)

    Régen, a honi futball eseményeire jól emlékezők esküje szerint, utoljára 1958-ban gyülekezett ekkora tömeg a Szőnyi úton, ahol a vasárnap délutáni kánikulában az ősszel még százszázalékos újpesti ,,lendületcsapat,, tette tiszteletét. Gond volt hát a parkolóhelyekkel, kocsiktól hemzsegett a BVSC-pálya környéke. A kezdés után negyedórával még százak vártak bebocsátásra, amikor ez megtörtént, dugig teltek a lelátók.

    Az első percekben a vendégek vezettek villámakciókat, de igazán jelentős riadalom nem támadt a vasutasok hátsó ,,vágányai,, sorában. És amint az már megszokott, a veterán Bognár Gy. fogta össze a hazaiak csapatjátékát. A BVSC rohamokban legalább annyi közvetlen gólveszély volt eleinte, amennyi az újpestiekében. Azaz: semmi. Tehát egy hirtelen rangadóvá előlépett 90 perccel ez már csak így szokás, ,,tapogatták egymást,, a csapatok. A 16. percben Jenei beadása túljutott a védőkön, Belvon hétméteres fejese elcsúszott a jobb alsó sarok mellett. Két perc múlva Bognár Gy. ballábas kapáslövése tévesztett célt. Bármilyen meglepő is, de a BVSC diktálta a tempót, az éllovas legénység mindössze egy-egy figyelmeztető jellegű ellencsapással kísérletezett. A 29. percben Farkas két remek csel után Urbányi elé tálalt, a középpályás 22 méteres bombáját Praj csak jelentős távú nyújtózkodás után tudta szögletre tenyerelni. Négy perc múltán Komódi remek ,,bicikli-cseleket,, mutatott be, majd mellé bombázott. A 39. percben Bognár Gy. 30 méteres szabadrúgása a helyén találta Prajt. Már két perccel túljártak a csapatok a rendes játékidőn, amikor Füzesi óriási sprint után 18 méteres, lapos lövéssel zavarba hozta Tarlósit. A kapusról kiperdülő labdát Wukovics közelről bekotorta (0-1).

    A 49. percben Komódi a 16-os előtti tülekedésből ballal a felső kapufát találta telibe. Az ellenakció végén Wukovics futtatta Egressyt, aki balról, Kohut-szögből a felső léc alá bombázott (0-2). Az 56. percben hatalmas tömeg ,,heverészett,, az újpesti gólvonalon, Bükszegi lapos lövése a háló helyett szögletre perdült. A 61.
    percben Egressy játszotta lyukra Belvont, aki kapura fordult, és ballal, laposan a jobb alsó sarokba zúdított (0-3). Egyszeriben felszabadult a vendégcsapat, majd a 68. és 70. percben két váratlan 11-es miatt búslakodhatott. Előbb Füzesi kezezett, a 11-est Bognár Gy. laposan a bal alsó sarokba helyezte, majd két perc múlva Kovács
    Z. jobb oldali beadásába Molnár Z. ért bele kézzel. Ezt a feladatot is megoldotta Bognár Gy., a büntetőt most a jobb alsó sarokba vágta (2-3). A 75. percben Kovács Z. lesgólt lőtt, alaposan szorongatott a BVSC. A hajrában mindkét csapat óriási erőfeszítéseket tett újabb találat elérésére. Ez a vendégeknek sikerült, két perccel a lefújás előtt Egressy zseniális csel után Belvont játszotta meg, aki Wukovicshoz tolta a labdát, és a vendégcsatár hét méterről kíméletlen erővel lőtt fejmagasságban a vasutas kapuba (2-4).

    Az első félidő inkább taktikai jellegű erőfelmérést hozott, szünet után viszont alaposan megnyílt a ,,bőségszaru,,. A vasutasok 0-3 után dicséretes módon fölálltak a padlóról, azon azonban egy pillanatig sem lehet vitázni, hogy az egységesebb, célratörőbb ÚTE-Novabau rászolgált a győzelemre, nyolc forduló után szerzett 24 pontjával egyszerűen megingathatatlan kollektíva.