magyarfutball.hu

Vác FC-Samsung - Debreceni Vasutas SC 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.13, 17:23 (szerk.: 2018.10.26, 16:03)
    1994. május 7. szombat (tud)

    Vác FC-Samsung - Debreceni VSC 2:1 (2:0)

    Vác, 4 000 néző, V: Tóth V.
    gólszerzők: Nyilas (1. p.), Füle (44. - 11-esből), illetve Tóth A. (57.)
    sárga lap: Aranyos (28.), Miovecz (85.)
    jók: Nagy T., Hahn, Nyilas, Romanek, illetve Pető, Sándor Cs.

    Vác FC-Samsung:
    Koszta - Nagy T. - Puglits, Hahn - Nyilas, Kriska, Víg (Simon, 62.), Romanek, Aranyos - Füle (Miovecz, 72.), Burzi

    Debrecni VSC:
    Horváth - Gojan - Földvári, Pető - Madar, Kondás, Sándor Cs., Sándor T., Buliga - Dombi, Toderas (Tóth A., 46.)

    Az ősz sikercsapata, a Debrecen tavasszal gyengén muzsikálva jelentősen visszaesett a bajnoki táblázaton. Ám az elmúlt heti győzelme után ismét abban reménykedhetett, visszanyeri régi jó formáját. A hajdúságiak a bajnokaspiránshoz minimum egy pont reményében érkeztek. A váciak számára viszont csak a győzelem volt elfogadható, hiszen szombaton délelőtt a nagy vetélytárs, a Békéscsaba újból győzelmet aratott.

    Úgy tűnt, a váciakra jótékonyan hatott a viharsarkiak újabb győzelme, alig telt el 50 másodperc a mérkőzésből, már a vendégek hálójában táncolt a labda. Ekkor szinte mindenki azt hitte, a hazai csapat ugyanolyan sziporkázó játékkal rukkol ki, mint ősszel a soproniak ellen, amikor hét góllal küldték haza az élvonal újoncát. A Vác támadásban maradt, a vendégek beszorultak, de önfeláldozóan, jól védekeztek. A hazaiaknak így is nagyon sok lehetőségük volt a gólszerzésre, ám elhamarkodott, távoli lövésekkel rendre célt tévesztettek. A debreceni csapat a mezőnyben olykor szemre is tetszetősen játszott, rövidpasszos támadásokkal próbálta ellenfelét ,,altatni,,, ám játékosai az első félidőben csak három alkalommal kerültek Koszta kapujának előterébe. Ennél keményebb bírálat, mint a statisztika rideg adata, nem is kell. A félidő hajrájában a Vác lélektani szempontból is jókor szerezte újabb gólját.

    Fordulás után folytatódott a hazaiak fölénye, ám a vendégeknél a csereként beállt Tóth rendre megkavarta a váciak védelmét. A debreceniek erejéből ebben a játékrészben már több ellentámadásra futotta, s gyorsan jött is szépítő góljuk. Ekkorra a Vác már kiengedett, ez majdnem megbosszulta magát, hiszen a 70. percben Koszta két alkalommal is óriási bravúrral mentette meg hálóját a góltól, előbb Tóth, majd Sándor T. lövésébe vetődött bele önfeláldozóan. A mérkőzés hajrájában kiélezetté vált a küzdelem, ám az eredmény már nem változott.

    Második félidei teljesítményével a Debrecen pontesélyes lehetett volna, ám lehetőségeit elhibázta. A Vác összességében megérdemelt győzelmet aratott.

    MTI