magyarfutball.hu

Vasas SC - Debreceni Vasutas SC 0 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.11.15, 09:50
    Budapest, 1991. április 13. szombat (MTI)

    Vasas - Debreceni VSC 0:0

    Fáy utca, 3000 néző, V: Roxin
    sárga lap: Nagy L. (42. p.), Plókai (54.)
    jók: Babócsy, Claude, illetve Mező, Vancsa, Csiszár

    Vasas:
    Babócsy - Turbék, Geress, Juhár, Klink - Szilveszter (Ziai 58. p.), Nagy T., Kecskés, Duró - Dozmorov (Zircher 73.), Claude

    DVSC:
    Mező - Földvári, Nagy L., Plókai - Csiszár, Sándor, Mogyorós, Szilágyi - Marginean (Ulveczki 69. p.), Gracsov (Toderás 78.), Vancsa

    A roppant kellemes, tavaszi langymelegben a ,,zimankós,, helyen tanyázó Vasas pattogós ütemet vezényelt magának az első negyedórában - ügyesen koreografált, de a befejezéskor elügyetlenkedett akciókkal nyitottak az angyalföldiek. A hajdúságiakról rögvest kiderült, hogy nem szállt az inukba a bátorságuk, szemmel láthatóan elhatározták, hogy három csatárral kívánnak harcolni. Persze az elhatározásból még nem feltétlenül születik tett, legalábbis az első 45 percben nem túl sok vizet zavartak a debreceniek. A 20. percben Claude a baloldalon iramodott meg, beadását egyik társa elvétette, sebaj, jött Szilveszter, ám a fiatal futballista öt lépésről az üres kapu fölé bombázott. Rá két percre Mogyorós kifli alakzatú lövése suhant el a bal felső sarok mellett. A 32. percben a DVSC is bebizonyította, hogy nagymestere a ,,ziccer,, elpuskázásának. Marginean remekül futtatta Gracsovot, aki 12 méterről laposan a jobb alsó sarok mellé gurított.

    Fordulás után sűrűn csattogtak a bokák és a sípcsontvédők, mindkét együttes keményebb ,,tónust,, választott, egyszersmind a játékosok nagyobb lendülettel próbálták valahogyan gólig verekedni magukat. A helyzetet úgy is meg lehetett fogalmazni: aki gólt ,,talál,,, az nyerhet.

    A 62. percben a debreceni lescsapda hibásan működött, ennek következtében Claude léphetett ki a vendéggyűrűből, de közelről a lécet találta el. A helyzetnek nem volt még vége, az alaposan összezavarodott debreceniek képtelenek voltak tisztázni, és egy fejes után csak a gólvonalon álló, fejjel mentő Nagy L. higgadtságán múlott, hogy nem lett a dologból Vasas-vezetés. A 77. percben a trükkösen cselező Claude Nagy T. fejére varázsolta a labdát, a csúsztatott fejes a kapu előtt, majd a kapufa mellett is elcsordogált. Az utolsó öt percben a vidékiek kétszer is helyzetbe kerültek, de összpontosítási hiányosságok miatt az esélyek elúsztak.

    A Vasas árnyalatnyival közelebb állt a győzelemhez, de ebben a sportágban a kihagyott helyzeteket nem díjazzák. A bátor DVSC jutalma egy teljesen megérdemelt bajnoki pont.